Victorias dolda sjukdom – maten hon inte kan äta: "Har lärt oss"

26 aug, 2022, 09:00 
AvIbraheem Alsalman

Kronprinsessan har specialkost!

Annons
Victorias chock • Daniels & Oscars urgulliga detalj • Plötsliga spexet – 3 hetaste snackisarna från Victoriadagen!
Victorias chock • Daniels & Oscars urgulliga detalj • Plötsliga spexet – 3 hetaste snackisarna från Victoriadagen!

Kronprinsessan Victoria har haft en fartfylld och rolig sommar. Höjdpunkten var förstås i juli där hon firades stort på Öland. Vid hennes sida samlades hela familjen och bilder som togs därifrån bevisar hur bra och mysigt de hade det.

Den roliga och smått intensiva sommaren fortsatte sedan när prins Daniel och Kronprinsessan Victoria fångades tillsammans i publikhavet när folkkära Lars Winnerbäck spelade i Uppsala.

Med sig hade de även Daniels syster Anna Westling och hennes make Mikael Söderblom, enligt uppgifter till Svensk Dam.

I samband med konserten såldes det mat och dryck till allmänheten. Leo Adolphus Wattin, 19, och Jonathan Cohen, 18, som driver Pedalling Pizza Palace, var på plats för att sälja sina egenbakade pizzor till hungriga besökare.

Annons

Men det som de inte hade räknat med var att de skulle få sälja ett par pizzor till kungligheterna. Jonathan och Leo överraskades nämligen när Daniel och Victoria klev fram för att köpa sig lite mat.

Daniels och Victorias besök i Uppsala – köpte pizza

Men de som är noggranna vet sedan tidigare att vår kronprinsessa inte kan äta pizza. Victoria är nämligen glutenintolerant och äter bara glutenfri mat. Det stod klart när stjärnkocken Sayan Isaksson avslöjade ett par hemligheter där kronprinsessan hade beställt specialkost i samband med Nobelfesten 2015. Isaksson berättade även att prinsessan Sofia hade då beställt vegetariskt. När det gäller prinsessan Madeleine så äter hon inte rött kött.

För pizzabagarna Leo och Jonathan var det ett fint ögonblick när Daniel och Victoria beställde mat, även om det inte blev en pizza för vår kronprinsessa.

Annons

– Nej det blev det inte. Hon var ju glutenintolerant. Men vi har lärt oss vår läxa, man ska alltid ha med glutenfritt ifall att man stöter på kungligheter, säger Leo Wattin till Svensk Damtidning.

Om upplevelsen säger de:

– Jag tror att de tyckte att det var trevligt, de pratade med oss en lång stund. En kvart, tjugo minuter. Vi stod och snackade om ugnen. Om kungligheterna vill ha pizza så får de gärna höra av sig, säger Leo Wattin.

Annons