Victorias förändring! 44 dagar utan modedetaljen

kronprinsessan victoria

Det är någonting som är annorlunda med kronprinsessan Victorias look.

Victorias ständiga följeslagare lyser med sin frånvaro. Vad vi talar om? Det skinande nagellacket, förstås! Detaljen är förstås liten men eftersom kronprinsessan fotograferas flera gånger i veckan så är det flera som har lagt märke till förändringen. Liten eller ej. Hon har inte haft nagellack på 44 dagar. Senaste gången hon bar manikyr var vid Svenska Akademien årliga högtidssammankomst, den 20 december, och därefter har hon alltså kört au natural.

kronprinsessan victoria

Victoria väljer ofta manikyr i någon mörk nyans. Men de senaste veckorna har hon kört au natural.

Kan behöva en paus

De svenska prinsessorna, och många kungliga kvinnor med dem, får besök av en nagelteknolog flera gånger i månaden. Och för att lacket ska hålla väljer de ett så kallat shellac. Fördelarna med schellac är att det härdas i UV-ljus och ger en fast och glansig yta. Perfekt när man har ett pressat schema som inte lämpar sig för nagelfix. Men den finns även vissa nackdelar med den här typen av nagellack. Det tjocka lagret, som man liksom bränner fast, sliter väldigt mycket på nageln. Det kan göra ytskiktet ojämnt och även lämna en gul nyans. Därför är det många schellac-användare som ibland måste ta en liten paus. Kanske är det det kronprinsessan Victoria gör just nu.

kronprinsessan victoria

Högtidsklädsel – men ingen festmanikyr.

Inte ens vid den senaste tidens festliga tillställningarna har Victoria burit nagellack. Bilden ovan är tagen under Skogs- och Lantbruksakademiens årligahögtidssammankomst. Och som ni ser bar hon högtidsdräkt – men ingen festmanikyr.

kronprinsessan victoria

Vid Stora Ensos innovationscenter i Sickla häromveckan.

När hon och Daniel besökte Stora Ensos innovationscenter i Sickla, strax utanför Stockholm, för att få reda på hur man byta ut plats mot trä i flera produktioner passade de bara naglarna den kliniska miljön.

Men allt klär en skönhet, som det gamla talesättet säger. Välmanikerade naglar eller inte.

kronprinsessan victoria

Så här är vi vana vid att se Victoria! Med naglar målade i en mörk nyans.

Läs mer

Spana in Victorias ultimata vinterklädsel

Victoria och Daniels helg med norska kronprinsparet

En tuff förlust för Victoria

Foto: TT