Victorias frånvaro – som väcker frågor

Var är kronprinsessan Victoria? Veckans enda uppdrag väcker frågor – och hovet kommenterar här.

Vi är vana vid att se henne i farten nästan jämt: Victorias almanacka är många gånger minutplanerad. Men den här veckan överraskar Sveriges hårt arbetande kronprinsessa med att ha ovanligt glest mellan de officiella programpunkterna – i alla fall de som vi ser listade i hovets kalender.

Kronprinsessan Victoria.

Kronprinsessan Victoria – nästan alltid på språng.

Ja, det är faktiskt bara ett enda officiellt uppdrag som väntar: På torsdag ska Victoria vara på plats på Vasateatern i Stockholm när kungafamiljens favoritorkester Lilla Akademien har konsert.

Lilla Akademien spelade på drottningens 75-årsdag.

Lilla Akademien spelade även på drottningens 75-årsdag.

Så frågan är: vad ägnar sig Victoria åt de här dagarna när kalendern gapar tom?

– Kronprinsessan arbetar som vanligt, det vill säga mer än fulltid, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

– Men vissa veckor innehåller mer intern kontorstid – företräden, planering, möten – än andra. Sådant arbete som inte syns i den externa kalendern.

Victoria – det händer bakom kulisserna

Samtidigt brukar den här sortens glesa scheman ibland vara ett tecken på att Victoria är fullt upptagen med något bakom kulisserna – eller att hon har uppdrag som inte kan bli offentliga förrän de redan har ägt rum. Och ett exempel på det såg vi i förra veckan, när Victoria och Daniel besökte Stadmissionens centrallager i Skärholmen och Hägersten.

Så bli inte förvånade om hovet plötsligt publicerar bilder på kronprinsessan i full fart på jobbet!

Kronprinsessan Victorias och prins Daniels besök på Stadsmissionen och Matmissionen.

Hemliga besöket på Stadsmissionen i förra veckan.

Foto: TT.