Victorias gest för Sofia – stöttar den viktiga kampen

kronprinsessan victoria släpper in prinsessan sofia i sin mäktiga krets

Allt sedan Sofia Hellqvist blev prinsessan Sofia har hon gjort sitt yttersta för att ge tillbaka till samhället, och nu stöttar Victoria henne i hennes kamp!

Kronprinsessan Victoria har länge haft ett samarbete med Jan Eliasson, och de har deltagit i samma evenemang och uppdrag flera gånger. Bland annat för stiftelsen WaterAid, där Jan Eliasson är deras globala ambassadör och kronprinsessan flertalet gånger deltagit i konferenser och föredrag.

Jan Eliasson har även varit ordförande för stiftelsen, men innan han lämnade var bland det sista han gjorde att knyta kronprinsessparet till stiftelsen via ett beskyddarskap.

– Det är mycket hedrande att Kronprinsessparet tillsammans har tagit på sig beskyddarskapet för WaterAid. Vatten och sanitet har ju mycket starka kopplingar till områden som de redan är mycket involverade i så som hälsa, social och ekonomisk utveckling och att värna om samhällets allra mest utsatta. Det är först när människor har tillgång till det som vi tar för givet, rent vatten och toaletter, som de har möjlighet att ta sig ur fattigdomen, kommenterade Jan Eliasson då.

Kronprinsessan Victoria och Jan Eliasson på SIPRI.

Kronprinsessan och Jan Eliasson har samarbetat i olika former i många år nu, och nu stöttar han Sofias stiftelse!

Sedan dess har Victoria haft ett gediget engagemang i stiftelsen, och även hållit samarbetet med Jan Eliasson vid liv.

Numera är Jan Eliasson ordförande för Stockholms internationella fredsforskningsinstitut, där Victoria och Daniel gjorde ett besök i våras. Nu har engagemanget spillt över på ännu en kunglig verksamhet, nämligen prinsessan Sofias stiftelse Project Playground.

prinsessan Sofia och Frida Vesterberg

Sofia har ett stort engagemang för välgörenhet, och arbetar outtröttligt med sin stiftelse Project Playground!

Nästa vecka hålls en onlinegala för att samla in pengar till projektet Safe Space, som har som syfte att hjälpa ungdomar i utsatthet. Bland de deltagande i galan finns förutom prinsessan Sofia själv även Jan Eliasson, som kommer dyka upp och stötta projektet, online förstås!

Det är härligt att se kungligheterna bygga nätverk med inflytelserika personer, och att de kan dela med sig av sina kontakter med varandra, allt för en god sak.

Foto: TT