Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Victorias hemliga stöd till kung Charles – efter cancerbeskedet

05 feb, 2024, 19:28 
Sjukdomsbeskedet skakar om hela världen.
Annons

Under måndagskvällen lät det brittiska hovet meddela att kung Charles, 75, har cancer. Den upptäcktes i samband med en nyligen utförd prostataundersökning, men det ska enligt Buckingham Palace inte röra sig om prostatacancer.

Sjukdomsbeskedet berör, och runt om i världen skickar man sitt stöd till kung Charles i denna tuffa tid. Vår svenska kungafamilj är inget undantag.

Chockbeskedet: Kung Charles har cancerBrand logo
Chockbeskedet: Kung Charles har cancer

Stödet efter kung Charles cancerbesked

Redan under måndagen fick kung Charles, som skrevs ut från sjukhuset efter sin operation bara för några dagar sedan, sin första behandling. Han kommer att ställa in alla officiella uppdrag tillsvidare, men har en optimistisk syn på sitt tillfrisknande:

"Kung Charles förblir helt positiv till sin behandling och ser fram emot att återgå till full offentlig tjänst så snart som möjligt", skriver hovet i uttalandet.

Annons

Beskedet har slagit ned som en bomb, inte minst i Storbritannien där invånarna chockas av beskedet och skickar stöd till sin kung. Landets premiärminister Rishi Sunak är en av dem som skickar en hälsning på X:

"Jag önskar hans majestät ett fullständigt och snabbt tillfrisknande. Jag tvivlar inte på att han kommer återgå till full styrka inom kort och jag vet att hela landet önskar att han mår bättre"

Kronprinsessan Victorias stöd till kung Charles efter cancerbeskedet

Kort efter beskedet uppgav Daily Mail att prins Harry lämnar Kalifornien och blixtreser hem till London för att stötta sin far. Den närmsta familjen blev givetvis informerade om sjukdomstillståndet innan den officiella kommunikén.

Annons

Stödet till kung Charles kommer från flera håll. Det brittiska kungahuset står till exempel vår svenska kungafamilj mycket nära. Vi kan med all säkerhet säga att kungafamiljen, däribland Victoria och kungen, skickat ett telegram till kung Charles för att visa sitt stöd och önska honom ett snabbt tillfrisknande.

Kungafamiljerna är ju inte bara kollegor, utan också på långt håll släkt och oerhört goda vänner. Victoria som står särskilt nära prins William och prinsessan Kate, tänker givetvis lite extra på dem just nu.

Kronprinsessan Victoria och kung Charles
Det var ett kärt återseende när Victoria träffade Charles i samband med hans kröning i våras förra året.

Foto: TT

Annons