Victorias hemliga telefonsamtal mitt under krisen: "Betyder oerhört mycket"

Kronprinsessan Victoria vägrar sluta finnas där för människorna som räknar med henne.Kan hon inte dyka upp personligen, så plockar hon upp telefonen.

Kronprinsessan Victoria tar sina engagemang på allvar. Nu när coronaviruset drar genom världen har dock den så pliktskyldiga tronarvingen tvingats justera sitt arbetsschema. Men Victoria låter inte viruset stoppa henne från att finnas där för sina organisationer.

Mitt under coronakrisen ringde hon upp Svenska Lottakåren för att höra om hur de tacklar det rådande krisläget.

Coronaviruset: Kronprinsessan Victorias hemliga telefonsamtal

Victoria

Victoria i örhängen från Caroline Svedbom.

– Det var hennes eget initiativ att ringa, säger rikslottachefen Heléne Rådemar.

– Hon är vår beskyddare och ville förhöra sig om hur vi arbetar för att bidra i coronakrisen. Hon var väldigt mån om att ta del av informationen och höra sig för om hur vi mår. Hon ger oss ett väldigt stort och varmt stöd. Det betyder oerhört mycket.

Heléne blev väldigt glad över samtalet.

– Det var helt fantastiskt. Att hon personligen ringer upp och frågar hur vi har det. Man hör att hon är genuint intresserad och påläst. Hon lyssnar, hon tar in informationen, hon bryr sig. Det känns väldigt varmt och fint. Hennes intresse går genom telefonen, säger hon.

“Hon ger oss hopp”

Men Victoria ställde inte bara frågor – hon ville också skicka en hälsning som beskyddare. En hälsning till alla lottor som stöttar ute i samhället i dessa svåra tider.

– Hon ger oss hopp och tillförsikt. Det här är ju en exceptionell situation. Så det ger en extra skjuts att vår beskyddare hör av sig, det betyder jättemycket, säger Heléne.

Svenska Lottakåren arbetar med att rekrytera och utbilda kvinnor för det svenska totalförsvaret. Kvinnorna som utbildas av Svenska Lottakåren ska kunna “ta en aktiv roll i händelse av en kris eller störning i samhället”. Idag består organisationen av ungefär 5000 medlemmar i alla åldrar.

 

LÄS MER: Victorias utseendeförändring – har skett bara de senaste dagarna