Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias mardröm - möjliga hotet mot födelsedagsfirandet:"Kan inte utlova något"

12 jul, 2023, 15:30 
Samuel Björn
Kronprinsessan Victoria

Trots det apparna säger så kan födelsedagsfirandet störas av detta.

Annons
AVSLÖJAR: Victoria & Daniel har flyttat in i nya lyxhusetBrand logo
AVSLÖJAR: Victoria & Daniel har flyttat in i nya lyxhuset

Igår drog Victoriadagarna på Öland igång. Det är ett av de största årliga evenemangen för kungahuset och nu ser vi fram emot dess höjdpunkt, Victoriadagen!

Firandet av kronprinsessans födelsedag på Öland har existerar lika länge som Victoria själv. Under dagen kommer först ett födelsedagsfirande ske på Solliden slott 16:00. En halvtimme efter kommer sedan kronprinsessan att åka kortege genom Borgholm fram till Borgholm slott och hela dagen kommer att kulmineras av den omåttligt populära Victoriakonserten.

Väder-apparna lovar i nuläget sol och värme under denna härliga dag, men SMHI:s meteorolog Charlotta Eriksson vågar inte göra detsamma.

"Tryck västerifrån"

Under en heldag som denna med pågående aktiviteter utomhus under hela dagen är det sista man önskar sig en regnskur. Trots att kungahuset har mycket att bestämma kring på Öland är vädret inte en sådan detalj, och det verkar onekligen som att just den detaljer möjligen kan vara emot dem på fredag.

Annons

–Inledningen av dagen kommer det ju inte vara någon nederbörd. Det kommer vara en del sol men det kan vara lite moln som växer till också under dagen. Går man in framåt eftermiddag och kvällen så har vi en del skurar som kommer trycka på västerifrån framför allt där över fastlandet, så jag kan inte lova uppehåll under fredag eftermiddag och kväll, berättar Charlotta Eriksson.

Men skulle det vara så att regnet är framme så kan Charlotta lugna besökarna med att det verkar vara korta skurar vi talar om.

– Det skulle kunna förekomma någon skur men det är inget ihållande dagsregn utan då är det någon eftermiddag eller kvällskur och så klarar det upp igen bakom det. Men jag kan inte utlova helt uppehåll.

Prisutdelning för Årets Ölänning 2023.
Kronprinsessan Victoria är redan på plats på Öland. Här delar hon tillsammans med kungen och drottningen ut priset Årets Ölänning till årets vinnare Bitte Börjesson.

"Bra att det är på just fredag"

Ännu en god nyhet som Charlotta kommer med är att just fredagen som Victoriadagarna hålls på är den optimala dagen denna vecka om man vill undvika nederbörd.

Annons

Nu i starten av veckan och sedan i slutet av helgen har det nämligen varit mycket högre risk för regn och oväder.

– Det är bra att det är på fredag just skulle jag säga för då tycker jag att det ser lite mer stabilt ut om man inte vill ha regn just den dagen.

Kungahuset skulle också kunna ha tur och lyckas undvika regnet helt och hållet, berättar Charlotta.

– Så kan det ju vara så att just evenemanget klarar sig från regn precis också, eftersom att det är lokala skurar som det rör sig om.

Vädret tycks alltså vara ytterst oklart till det stora firandet. Med andra ord tycks det inte vara en helt dum idé för deltagarna under dagen att plocka med sig ett paraply eller regnjacka om ma vill vara på den säkra sidan.

Annons