Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias tydliga markering – detaljen i bilden visar

23 mar, 2022, 06:00 
Kronprinsessan Victoria med sin adjutant
Detta är dagen när den röda tråden i Victorias liv alltid är – blå. En tydlig markering!
Annons
Victoria på uppdrag i hästväg!Brand logo
Victoria på uppdrag i hästväg!

När hovstylisten Tina Törnqvist ska sätta ihop Victorias outfits så är det ibland vissa på förhand givna färgkoder som gäller.

Ett mycket medvetet beslut av Tinas kungliga chef – och då kan det se ut som på bilderna här.

Kronprinsessan Victoria i blå kostym från Rodebjer
Victoria vid lunchtid i går, mitt i Stockholmsvimlet.

Kronprinsessan kom gående på trottoaren utanför Stockholms stadshus, medan cyklisterna swischade förbi. Hon var klädd i kornblått och följd av sin adjutant och sina livvakter.

Annons

Och det var just i valet av den blåa kostymen, en favorit från Rodebjer som hon haft sedan 2017, som själva budskapet låg.

För det var ju Världsvattendagen i går – och Victoria var på väg till det lunchseminarium som Stockholm International Water Institute (SIWI) arrangerade på Stadshuskällaren. Och sådana gånger är det bara en kulör som gäller: Blått som himmelen och havet.

Det blåa förstärktes dessutom av den matchande scarfen som Victoria hade knutit fast på väskan. Ett klassiskt trick som hon helt uppenbart har lärt sig av mamma Silvia, som ofta bär sina Hermès-scarfer precis sådär.

Kronprinsessan Victoria firar Världsvattendagen
Silvia-tricket!
Annons
Kronprinsessan Victoria vid lunchbordet på Stadshuskällaren
Vårblommor på bordet när Victoria lunchade på Stadshuskällaren i Stockholm.

Till bordet hade kronprinsessan en gammal bekant: Det tidigare hovproffset Peter Forssman, som varit både ceremonimästare och adjutant hos kungen, och som nu är djupt engagerad i frågorna som rör världens vatten, i sin egenskap av SIWI:s ordförande.

Kronprinsessan Victorias hjärtefråga

Och om man ska summera så var dagens budskap förstås hur livsviktigt det är för oss människor att vi har tillgång till rent färskvatten, och att vi alla måste vårda och värna om det vatten som finns här på jorden. Något som sedan flera år är kronprinsessan Victorias särskilda hjärtefråga.

Annons
Kronprinsessan Victoria med Peter Forssman
Victoria vid Peter Forssmans sida när Juniorvattenpriset delades ut 2019. Och ja ni ser – när de träffas är Victoria nästan alltid klädd i blått.

Trots att det är en mänsklig rättighet så lever 771 miljoner människor i världen utan rent vatten i dag. Läs mer hos Stockholm International Water Institute (SIWI).

Foto: TT.

Annons