Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias och Daniels beslut – går emot kungaparet

02 dec, 2020, 17:00 
Kronprinsessan Victoria Drottning Silvia
Kronprinsessan Victoria axlar en mammaroll som skiljer sig från drottning Silvias: Hon och prins Daniel har tagit andra beslut för sina barn Oscar och Estelle.
Annons
Se kronprinsessfamiljens hälsning – Estelle önskar glad första advent!Brand logo
Se kronprinsessfamiljens hälsning – Estelle önskar glad första advent!

Kronprinsessan Victoria har levt med medias uppmärksamhet i hela sitt 43-åriga liv – men som liten flicka var hon ändå väldigt skyddad. De årliga fotograferingarna, vid jul, sommar och ibland påsk, var nästan de enda gångerna som hon regelbundet mötte media. Detta skedde under viss uppståndelse, men oftast var det bara ett mindre antal fotografer närvarande.

1982: Full uppställning – och visst ståhej – vid den årliga julfotograferingen på Drottningholm. Kronprinsessan Victoria var fem, prins Carl Philip var tre och prinsessan Madeleine var ett halvår gammal.

Kronprinsessan Victoria – så är hon som mamma

Jämfört med pappa kungen och mamma drottning Silvia har kronprinsessan Victoria dock valt en lite annan väg för sina egna barn, prinsessan Estelle, som fyller nio år i februari, och prins Oscar, som blir fem år i mars.

Victoria och Daniel har själva tagit ett fast grepp om bildflödet och anlitar oftast hovets egna fotografer när barnen ska vara med.

Annons

Och i stället för de fasta fototillfällena vid jul, påsk och sommar, bjuder de på glimtar med betydligt tätare mellanrum, som nu senast, när vi fick hänga med vid adventsförberedelserna på Haga och även se filmen från själva adventsfirandet. Detta är dock inget nytt, utan något som har pågått i flera år.

Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Estelle Prins Oscar Haga slott 2020 Hunden Rio Cavapoo
Samling i soffan för adventsfotograferingen – och bakom kameran stod hovets egen fotograf Sara Friberg.

Det har ju snart gått 40 år sedan drottning Silvia och kungen var småbarnsföräldrar. Nu är det andra tider, och kronprinsessan Victoria och prins Daniel har helt enkelt tagit andra beslut för sina barn.

Foto: TT, Kronprinsessan Victoria / Kungliga Hovstaterna, Sara Friberg / Kungliga Hovstaterna, Foto: Bo-Aje Mellin / SVT.

Annons