Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias och Daniels gemensamma beslut – för barnens skull

01 mar, 2024, 18:00 
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Nyligen kunde hovet bekräfta att Victoria lämnar Haga, och här kan vi se att hon tagit ett gemensamt beslut med maken Daniel.
Annons
Se bilderna! Magiska kärleksögonblicken mellan Victoria & Daniel i San FranciscoBrand logo
Se bilderna! Magiska kärleksögonblicken mellan Victoria & Daniel i San Francisco

Kronprinsessan Victoria har förberetts på att en dag bli drottning i stort sett hela sitt liv, och det är ett speciellt öde hon går till mötes.

Ja, redan nu jobbar Victoria som bekant mycket hårt i kungens tjänst och representerar vårt land även utanför Sveriges gränser.

Samtidigt balanserar hon den kungliga plikten med att vara mamma till två barn under 13 år. Och här har hon och prins Daniel tagit ett gemensamt beslut.

Victorias och prins Daniels beslut

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är i den unika positionen att inte bara vara makar – de är också kungliga kolleger.

Det innebär att de fördelar plikterna mellan sig, men också åker ut på många kungliga uppdrag tillsammans.

Så var fallet förra veckan då kronprinsessparet var i San Fransisco på uppdrag av regeringen under fyra intensiva dagar.

Prins Daniel och kronprinsessan Victoria ler mot varandra
Ett, troligtvis lite jetlaggat, kronprinsesspar nykomna till San Fransisco. Foto:SplashNews.com

Victoria och Daniel hann med nöd och näppe hem till prinsessan Estelles födelsedag den 23:e februari, men plikten kallar snart igen.

Annons

Ja, förvisso har makarna lite sportlovsledigt nu i veckan men om bara tre veckor ska ännu ett flygplan boardas. Den här gången åker dock bara en av de - Victoria - så Daniel kan hålla ställningarna med barnen hemma på Haga slott.

I den kungliga kalendern ser man nämligen att han har uppdrag just på hemmaplan under samma period, ett beslut makarna alltså tagit tillsammans med kungen, alla uppdrag i kalendern är ju i hans tjänst.

Victoria lämnar Sverige – Daniel blir kvar

Vad ska då kronprinsessan göra? Jo, den 18:e till 22:a mars ska hon jobba i Bangladesh i egenskap av goodwillambassadör för FN:s utvecklingsprogram.

Än så länge vet vi inte särskilt mycket om Victorias vistelse i landet. När Svensk Damtidning tidigare i veckan kontaktade UNDP:s pressansvariga Stina Amnebjer lät det så här:

– Jag kan tyvärr inte berätta så mycket mer om programmet i nuläget, men vi kommer kunna dela mer information under nästa vecka.

Men en sak är säker, prins Daniel blir kvar i Stockholm där han både täcker upp med jobb och tar hand om prinsessan Estelle, 12, och prins Oscar, 7.

Foto: TT

Annons