Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias och Daniels hemlighet med barnen – har pågått i flera år

29 okt, 2023, 12:00 

Kronprinsessfamiljens lilla hemlighet på Haga – nu berättar Victoria allt.

Annons

Vi är vana att se kronprinsessan Victoria och prins Daniel uppiffade och tillrättalagda framför kameran. Ja, det är ju när de representerar kungahuset som svenska folket får sig en glimt av våra kungligheter.

Men bakom stängda dörrar på Haga slott är det en annan femma – där lever familjen nästan precis som oss andra.

Och nu bjuder Victoria på en liten glimt inifrån vardagen!

Carl Philip i olycka • Vi avslöjar! Victoria & familjen på lyxsemester • Jättefest för Daniel på slottet – 3 kungliga snackisar från veckan som gått!Brand logo
Carl Philip i olycka • Vi avslöjar! Victoria & familjen på lyxsemester • Jättefest för Daniel på slottet – 3 kungliga snackisar från veckan som gått!

Kronprinsessan Victoria om kärleken till naturen

Det är i en ny intervju med Sveriges Radios Naturmorgon som journalisten Mats Ottosson slår följe med Victoria i Tyresta Nationalpark.

I naturen trivs ju Victoria som allra bäst. Där kan hon koppla bort den hektiska vardagen, och bara vara i stunden.

–Det doftar barr och ljungen blommar. Här i skogen känner jag mig omsluten, och dofterna och färgerna är på ett speciellt sätt. Det naturen ger mig - det vackra och det mystiska - det vill jag ge vidare till mina barn, säger hon i intervjun.

Annons

Tillsammans med Daniel försöker hon införa små knep för att kunna ge vidare sådana naturupplevelser till sina barn Estelle och Oscar. Som att ta med en tennisboll ut på promenaden för att leka kull!

– Vi har lite olika kvalitéer. Daniel är väldigt bra på att träffa, och Oscar och Estelle är väldigt bra på att springa. Jag är väldigt dålig på att träffa.

Kronprinsessan Victoria med hunden Rio i skogen
Pälsklingen Rio följer gärna med matte ut i skogen, som här när de besökte Tivedens nationalpark.

Kronprinsessfamiljens hemlighet på Haga – nu berättar Victoria!

Kronprinsessfamiljen är ju bosatta i vackra Haga slott i Solna, som är omsluten av stora grönområden och skog.

Det försöker Victoria ta vara på, och i intervjun avslöjar hon familjens lilla hemlighet... De har en alldeles särskild plats, någonstans i lummiga Hagaparken, som de kallar för "pannkaksstenen".

Annons

– Vi utnämnde en stor sten i parken till pannkakssten, och det gjorde vi väldigt tidigt när barnen var väldigt små. Det var lagom avstånd, och då hade man ju liksom ett mål, och den blev väldigt populär. Så dit var det liksom inga problem att locka med sig barnen. Och det var ganska bra, för då hittar man ju på saker på vägen dit och på vägen tillbaka, avslöjar Victoria i radiointervjun.

– Blev den pannkakssten för att den såg ut så, eller för att det serverades pannkakor när man kom fram? frågar sig då Mats Ottosson.

– Det serverades pannkakor när man kom fram!

En flygbild på Haga slott
Familjen behöver inte ens lämna tomten för att uppleva Hagas vackra grönområden.

Foto: TT

Annons