Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Victorias och Daniels kärleksbesked – går helt enkelt inte att blunda för!

13 jan, 2024, 17:00 
Ellen Myrgård Lindén
Nytt år och nya jobb för Victoria och Daniel – och kärleken mellan kronprinsparet tycks bestå.
För under 2024 års första jobbuppdrag strålade de båda verkligen tillsammans!
Annons
Victoria och Daniels dans fångas på film – se härliga klippet!Brand logo
Victoria och Daniels dans fångas på film – se härliga klippet!

Så såg det i alla fall ut när kronprinsessparet packade ihop sina väskor och lämnade Haga för att närvara vid rikskonferensen Folk och Försvar i Sälen. Där väntade tre dagars intensivjobb men också tre dagar tillsammans, som det kungliga superteam de är. Aldrig trivs Victoria och Daniel så bra som när de får jobba tillsammans, prata ihop sig och ventilera arbetsdagen som varit.

När Daniel intervjuades i samband med kronprinsessans 40-årsdag var det med tårar i ögonen som prinsen beskrev hur stolt han är över sin hustru, när de är ute och representerar Sverige.

– Hon får verkligen människor att känna sig sedda och har en positiv kraft som skapar en otrolig stämning. Det handlar inte bara om officiella uppdrag, det är hennes DNA och natur.

Kung Carl Gustaf, prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Prins Daniel – alltid en trogen följeslagare till kronprinsessan Victoria.

Bilderna som visar Victoria och Daniels starka kärlek

Konferensen i Sälen bjöd inte bara på diskussioner om landets säkerhet och försvar. Det fanns också tid för ett partymingel och lite skidåkning!

Annons

I sin raffiga gulmönstrade kvällsklänning, från det svenska märket Dagmar, gjorde Victoria entré på Högfjällshotellets restaurang, där de 350 konferensgästerna väntade på att få mingla kungligt. Men trots att Victoria försökte visa alla uppmärksamhet höll hon sig ändå tätt intill Daniel och det märktes att den här resan var viktig.

Både som start på det kungliga superåret 2024 men också som markör för ännu ett roligt jobbår. Tillsammans.

Dagen efter var kronprinsessan uppe i ottan för att åka skidor. Daniel och kungen, som också närvarade vid konferensen, stannade dock på hotellet. Victoria välkomnades av en vacker vintermorgon, med bara några få minusgrader, och som den friluftsälskare han är ville Daniel säkert höra allt om sin frus skidtur när hon väl kom tillbaka in i värmen.

Därför jobbar Victoria och Daniel så mycket ihop

Kronprinsessan Victoria i Sälen
Lite ensamtid behövs dock ibland. Här gav sig kronprinsessan ut på en skidtur under rikskonferensen Folk och Försvar i Sälen.

Tittar man i hovets kalendern så ser man att Victoria och Daniel har valt att göra de allra flesta uppdrag tillsammans. Och när de representerar solokvist så betyder det oftast att den andre redan har något inplanerat, som råkar infalla samma dag.

Samma gäller familjelivet och arrangemang som rör barnens skola och aktiviteter – om det kungliga kallet tillåter så slår de helst följe.

Livet blir större om man upplever det tillsammans, verkar vara en devis som kronprinsessparet lever efter.

Frågan ”Vad önskar du dig mest av allt just nu?” får Victoria ofta och i olika sammanhang. Och hon svarar alltid direkt. Utan att fundera: ”Mycket tid med min familj!”. Tur då att hon får umgås med sin älskade man – även på jobbet!

Foto: TT

Annons