Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias och Daniels kärleksknep – avslöjande bilden väcker rabalder

20 jan, 2024, 10:00 

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel enades i träningen. Än idag är det är stor det av kungligheternas vardag – och de har sina knep.

Annons

Inte anade en träningssugen kronprinsessa att hon skulle träffa sin prins, när hon klev in genom dörrarna på Master Gym i centrala Stockholm för första gången. Victoria blev tipsad om personliga tränaren Daniel Westling av lillasyster Madeleine – och resten är som bekant historia.

Det hela började som vänskap, men snart skulle gnistor spraka mellan de tunga lyften.

– Det var en ära förstås att hon, efter det att hon kom hem från USA hade hört sig för var hon kunde träna och valde att träna just med mig, på vårt gym. När man väl kommer igång med träningen, då blir alla en person som man tränar. Man går in i den yrkesrollen, har prins Daniel sagt.

Historiska tronskiftet – nu blir Frederik kung • Se upp i backen: Victorias härliga tur i spåren • Kungens inbjudan till franska presidentparet – 3 kungliga snackisar från vecka 2!Brand logo
Historiska tronskiftet – nu blir Frederik kung • Se upp i backen: Victorias härliga tur i spåren • Kungens inbjudan till franska presidentparet – 3 kungliga snackisar från vecka 2!

Kronprinsessan Victoria och prins Daniels knep – hemmagymmet på Haga

Idag, över 20 år senare, är träningen fortfarande en central del i kronprinsessparets liv – och relation. Det är ju via träningen de får en tid för sig själva, och kan koppla bort från alla krävande programpunkter på det kungliga schemat. Dessutom är träningen avgörande för att Victoria ska orka med alla långa dagar, det är ju sedan gammalt att regelbunden träning bidrar till ökad energi och ett allmänt bättre mående.

Annons

Prins Daniel har givetvis lagt karriären som personlig tränare på hyllan, men han får fortfarande briljera hemma på Haga. Där har Victoria och Daniel nämligen låtit bygga ett hemmagym!

En optimal lösning för en upptagen kronprinsessa, som dessutom ständigt har alla blickar riktade mot sig. Med hemmagymmet kan hon träna när som helst, och utan att bry sig om nyfikna gymbesökare. Gymmet på Haga är nästintill heligt för paret, det är en plats där de kan återhämta sig – och såklart påminner det dem om hur deras kärlekssaga började.

Där inne kan Daniel pusha Victoria till sin gräns – precis som de gjorde när de träffades där på Master Gym. Men frågan är om inte Victoria är den som pushar hälsoprinsen Daniel, numer..

– Victoria är i bättre form än vad jag själv är, har han nämligen konstaterat.

Bilden på kronprinsessan Victoria välte internet – hyllades utomlands

Man kan lugnt säga att alla svettiga timmar i det glassiga gymmet på Haga har gett utdelning. När kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte London i fjol plockade Victoria fram en ärmlös silvrig paljettblåsa när det vankades galamiddag. Bilderna skulle visa sig välta internet – och alla var golvade av Victorias starka armar. I Kungahusets kommentarsfält öste komplimangerna in, och fotona spred sig till och med till utländsk media.

Annons

Den personliga tränaren Elin Junsjö Bjärkstedt var imponerad när Expressen nådde henne för en kommentar.

– Man behöver träna regelbundet och över tid. Det här är en kvinna som har tränat länge och regelbundet.

Kronprinsessan Victoria håller tal
Vilka muskler!

Ögonvittnet om kronprinsessan Victorias beteende i Hagaparken

Att styrketräningen ger utdelning är det alltså ingen tvekan om, men det lyfts faktiskt inte bara tunga skivstänger på Haga. För Victoria är det också viktigt att hålla flåset uppe.

På så vis håller hon sig så pigg, uthållig och frisk som det bara går. Och kan man göra det med sin käraste blir det givetvis extra kul! Victoria och Daniel umgås gärna över en golfrunda, går ut på långa promenader med hunden Rio, vandrar i natursköna landskap på semestrarna och joggar runt Haga om tiden är knapp.

Annons

– När jag går mina tidiga morgonpromenader i Hagaparken med hunden möter jag ofta Victoria, som tar en löprunda. Livvakterna har svårt att hänga med i hennes tempo, har ett ögonvittne sagt till Svensk Damtidning.

Kronprinsessan Victoria ute och joggar
Victoria på joggingtur i San Francisco 2015, där kronprinsessparet var på officiellt besök.

För trots att de har ett alldeles eget gym i toppklass hemma, underskattar inte Victoria vikten av att bege sig ut och röra på sig.

– Jag är en sådan som tycker om att springa, vara ute och uppleva årstider. Det är jätteviktigt för mig på något sätt att inte gå miste om årstiderna för då känner jag en stress, sa Victoria i P1:s Naturmorgon.

Kronprinsessan Victoria åker skidor i sälen
Se upp i backen! När Victoria var på konferens i Sälen tidigare i januari passade hon på att ta sig en skidtur på morgonen.

Dessutom är en löptur perfekt när tiden är knapp, eller om hon befinner sig på annan ort utan gym. När Victoria är på resande fot vaknar hon ofta tidigt för att hinna med en runda innan de officiella programmen drar igång.

Men när Victoria knyter på sig joggingskorna följer Daniel helst inte med, avslöjade han i en intervju med SVT:s Carina Bergfeldt.

– Jag tar hellre en promenad än en löptur.

Foto: TT

Annons