Victorias och Daniels privata middag på Haga igår kväll

Victorias och Daniels privata middag på Haga igår kväll
Försommarmiddag på Haga slott, kan det bli härligare? En privat festkväll för kronprinsessparets hedersgäst prins Constantijn.
Annons

Det är prinsbesök på Haga slott. Kung Willem-Alexanders bror prins Constantijn, 49, är i Stockholm.

Under de här två dagarna ska han träffa svenska superentreprenörer och guide är vår egen entreprenörsprins prins Daniel.

Annons
Prins Daniel och prins Constantijn anlände till fots.
Tog prinsarna limousinen? Nix, de anlände till fots.

Det blev en intensiv dag på bland annat Norrsken och Spotify, och sedan anslöt även kronprinsessan Victoria, direkt efter att hon hade delat ut Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne på Konserthuset.

Prins Constantijn bor på Haga slott under besöket och i går kväll var Victoria och Daniel värdar för en privat middag till hans ära.

Prins Constantijn och är gift med prinsessan Laurentien, 53, och de har barnen Elouise, 17, Claus-Casimir, 15, och Leonore, 12. Här är de på Victorias och Daniels bröllop 2010.
Prins Constantijn är gift med prinsessan Laurentien och de har barnen Elouise, 17, Claus-Casimir, 15, och Leonore, 12. Här är de på en bild från Victorias och Daniels bröllop 2010.

Tidigare på dagen besökte prinsarna alltså Norrsken House, som är ett kontorshotell för 300 sociala entreprenörer, beläget i Stockholms gamla spårvagnshallar. Bakom står Klarna-grundaren Niklas Adalberths stiftelse Norrsken Foundation och prins Constantijn ställde många nyfikna frågor.

Prins Constantijn och prins Daniel på Norrsken House.
Prinslook på två olika sätt. Prins Constantijn utan slips, medan prins Daniel höll fast vid business-kostymen.

Hemma i Holland är prins Constantijn särskilt sändebud för organisationen StartupDelta, som jobbar med att främja startup-företagande, och vid sin sida i Stockholm hade han även medarbetare från det nederländska näringsministeriet.

Prinsarna med Norrskens grundare (tillika Klarna-grundaren) Niklas Adalberth och Norrskens vd Erik Engellau-Nilsson.
Prinsarna med Norrskens grundare (tillika Klarna-grundaren) Niklas Adalberth längst till vänster och Norrskens vd Erik Engellau-Nilsson längst till höger. Deras stiftelse är icke-vinstdrivande och stöttar företag som bedöms kunna ha en positiv inverkan på samhället.

Lunch hos Spotify och middag på Haga!

Så var det dags för dagens arbetslunch och den åt prinsarna på Spotify som är nyinflyttade högst upp i Gallerian-huset i centrala Stockholm. Spotifygrundaren och superentreprenören Martin Lorentzon tog emot, och sedan fortsatte prinsarna med följe till riskkapitalbolaget EQT på Blasieholmen.

– Och i går kväll var det sedan en privat middag på Haga slott där kronprinsessparet var värdar, säger Johan Tegel vid hovets informationsavdelning.

– Prins Constantijn bor även hos kronprinsessparet på Haga under dagarna i Stockholm.

Prins Constantijn med sin present, Josefine Sundströms Gen Pep-bok Sagasagor: Fiffiga kroppen och finurliga knoppen (men på engelska förstås).
Constantijn med sin present, Josefine Sundströms Gen Pep-bok Sagasagor: Fiffiga kroppen och finurliga knoppen (men på engelska förstås).

I dag tisdag fortsätter prinsarnas program med besök hos North Zone, Epicenter och Hyper Island, innan Constantijn sätter sig på planet hem till Haag.

Prins Constantijn med hustrun Laurentin, samt sin bror kung Willem-Alexander och svägerskan drottning Máxima.
Prins Constantijn med hustrun Laurentin, samt sin bror kung Willem-Alexander och svägerskan drottning Máxima.

Fakta om prins Constantijn av Nederländerna

Namn: Constantijn Christof Frederik Aschwin.

Titel: Prins av Oranien-Nassau.

Född: 11 oktober 1969.

Familj: Yngste son till prinsessan (tidigare drottning) Beatrix. Gift med prinsessan Laurentien och pappa till greve Claus-Casimir, 15, och grevinnorna Leonore, 12, och Eloise, 17. Barnen har inte fått prins- eller prinsesstitlar.

Bor: I Haag.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

9 kommentarer till “Victorias och Daniels privata middag på Haga igår kväll”

 1. josefin skriver: 28 maj, 2019

  Roligt att lustigt att se skillnad i apparition pa den infödde prinsen och den genom äktenskap betitlade. Hertigarna av Cambridge o Sussex har liknande “infödd” stil.
  Trevligt att gästen bor pa Haga, roligt att det stora huset kommer till användning när vi (sv folket) renoverat det sá genomgáende.


 2. Helene skriver: 28 maj, 2019

  Inte en enda kommentar ang. Prins Daniels resa, samt besöket på Haga.–Prins Daniel skapar inga stora rubriker, trots att han ,tillsammans med KP.Victoria är den förutom Kungaparet som faktiskt arbetar mest! –Är det för att han är man, –samt dessutom en skötsam ärlig person som inte skapar rubriker så fort han “nyser”–eller på annat sätt vore en “badboy” –och därmed kittlande som vissa andra?


  1. josefin skriver: 28 maj, 2019

   eller f att átagandena är av lág mening och várde, o hans kläder inte tarvar spaltplats?


 3. Ingrid skriver: 28 maj, 2019

  Mysigt!


 4. Margareta Rosén skriver: 28 maj, 2019

  Kronprinsessan kunde inte ha fått en bättre man än Daniel. Han har arbetat i den ” stora” världen tidigare och med sitt sätt är han helt underbar.


 5. CVM skriver: 29 maj, 2019

  Hélène & Margareta Rosén
  Tack för kloka intilligenta sanningenliga kommentarer.
  CVM


 6. Obs skriver: 29 maj, 2019

  Daniel har visat att han gör skäl för prinstiteln, han verkar göra kronprinsessan gott. Söta barn har de också, vilket jag tycker är sällsynt i den kungliga världen.


 7. Carole skriver: 29 maj, 2019

  Nu förstår jag varför jag hade svårt att sova för det var dunkande musik. Jag tycker att ni borde föranmäla deras fester.


 8. Katta skriver: 3 juni, 2019

  Vem mer än Constantijn sov över på Haga?? Eftersom det dunkade musik?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar
https://www.svenskdam.se/kungligt/drottning-silvia-jag-beundrar-greta-thunberg/