Victorias och Daniels resa med Haakon och Mette-Marit: "Speciell relation"

Kronprinsessan Victoria och kronprinsessan Mette-Marit är nära vänner. De gillar att vara på resor tillsammans – och familjerna får följa med.

De svenska och norska kronprinsess-respektive kronprinsfamiljerna delar inte bara titlar. Långtifrån.

Victoria har speciell relation med Mette-Marit

Även utanför kungliga sammanhang har kronprinsessan Victoria och prins Daniel varma känslor för kronprins Haakon och kronprinsessan Mette-Marit.

– Familjerna har en nära relation, förutom att de är släkt så är kronprinsparet och kronprinsessparet nära vänner privat, har hovets informationschef Margareta Thorgren sagt tidigare.

Det var ingen slump att Haakon blev fadder åt prinsessan Estelle och Mette-Marit fick samma roll fast åt Oscar. Inte heller var det vidare märkligt att när paret sågs på EAT Food Forum, Gunhild Stordalens globala miljösatsning, så fick Mette-Marit efteråt följa med Victoria hem till Haga för att hälsa på barnen.

Victoria och Mette-Marit har en unik kemi.

Victoria och Mette-Marit har en unik kemi.

Fina bilderna i snön!

Men de har också varit på resande fot tillsammans. De var till exempelvis på skid-VM i Falun 2015, då hade Haakon och Mette-Marit dessutom med sig Ingrid Alexandra och Sverre Magnus.

Victoria är guddotter till Ingrid Alexandra – och det syns verkligen.

Victoria och Ingrid Alexandra i en varm omfamning.

Victoria och Ingrid Alexandra i en varm omfamning.

Fyra år senare var familjerna återförenade på alpina VM i Åre. Då kunde man se hur Ingrid Alexandra och Haakon passade på att spela ett spratt på Daniel.

Vad gör Ingrid Alexandra och Haakon egentligen?

Vad gör Ingrid Alexandra och Haakon egentligen?

Träffades i Strömstad

2015 träffades Victoria och Mette-Marit utanför Strömstad. Då var båda inblandade i ett slags stafettvandring för klimatet, och Mette-Marit lämnade över pinnen till vår kronprinsessa. Duon passade också på att ha ett litet samkväm.

Är inte detta vänskap så säg!

Är inte detta vänskap så säg!

 

LÄS MER: Hovet bekräftar – Victoria tvingas ställa in