Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias och Madeleines relation förändrad efter händelsen – blev avgörande

11 jan, 2024, 09:00 
Prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victorias relation har förändrats, efter en särskild händelse.
Annons

Ett syskonband är något alldeles särskilt, och prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victorias relation är inget undantag. Det finns ju ingen annan som bättre vet vad de själva gått igenom, och de delar det speciella ödet att födas som kungliga.

Men Victorias och Madeleines relation är inte vad den en gång var.

Johan T Lindwall: ”Gränsen nådd – Madeleine har skyldigheter”Brand logo
Johan T Lindwall: ”Gränsen nådd – Madeleine har skyldigheter”

Prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victorias skillnader

Madeleine och Victoria växte upp sida vid sida på Drottningholm, ända tills de blev unga vuxna och började upptäcka världen. De har många likheter – men skillnaderna är också påtagliga.

Deras kungliga roller, till exempel. Ända sedan hon var ung har kronprinsessan gått i "drottningskola" och förberetts för att en dag ta över tronen. Hon har officiella uppdrag nästan varje dag, och reser land och rike i kungahusets namn. Prinsessan Madeleine å andra sidan, har inte samma åtaganden, och jobbar betydligt mindre som prinsessa.

Annons

Deras olika roller har också påverkat deras dagliga liv. Victoria är van att ha kamerablixtar på sig varje dag, och befinner sig mitt i strålkastarljuset. Prinsessan Madeleine å andra sidan har dragit sig tillbaka, och lever ett i princip "vanligt" liv utomlands.

Prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria på skidresa 1995
Madeleine och Victoria på skidresa i Storlien 1995.

Prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victorias relation har förändrats

Det var över 13 år sedan Madeleine flyttade utomlands, och hon kommer hem ett par gånger per år för att hälsa på familjen. Till vardags skiljer 800 mil dem åt, en jobbig tidsskillnad och deras fullbokade scheman.

Annons

Detta har givetvis förändrat deras relation, sedan de var yngre. Det är också något de flesta syskonpar förmodligen kan skriva under på.

Ändå har de gjort sitt bästa för att hålla kontakten.

– De kan ju inte vara lika nära varandra längre och de har nog kommit ifrån varandra lite. De har regelbundet kontakt vet jag, ringer och sms:ar men de är inte så nära som när de var små, det är omöjligt, konstaterar historiken Herman Lindqvist för Svensk Damtidning.

2024 väntas Madeleine flytta hem till Sverige – tänk vad underbart för systrarna att vara nära igen.

Foto: TT

Annons