Victorias okända kamp med Oscar: Nu kommer det fram

05 feb, 2023, 09:40 
Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan kamp med barnen prinsessan Estelle och prins Oscar – så hanterar hon den...

Annons

Kronprinsessan Victoria går en mycket ansvarskrävande framtid till mötes.

Kungen firar sina 50 år på tronen under 2023. Han tilträde redan som 27–åring av en mycket tragisk anledning. Kungen pappa, Gustaf Adolf, miste livet i en flygplansolycka på Köpenhamns flygplats 1947.

Efterlängtade comebacken • Victoria väcker reaktioner utomlands • Otroheten i Danmark bekräftad – 3 kungliga snackisar från vecka 5!
Efterlängtade comebacken • Victoria väcker reaktioner utomlands • Otroheten i Danmark bekräftad – 3 kungliga snackisar från vecka 5!

Den 29 oktober 1950, i samband med kungens farfars bortgång och kung Gustaf VI Adolfs trontillträde, blev arvprins Carl Gustaf Sveriges kronprins, det skriver Kungahuset på sin hemsida.

Redan som barn fick kungabarnen förståelse om att deras föräldrars närvaro skulle störas av deras uppdrag.

Prinsessan Madeleine har berättat att Victoria tog på sig mammarollen som liten:

– Sedan vi var små och mamma och pappa var borta mycket så har hon alltid varit den som tagit hand om oss. Hon hittade på lekar och var en väldigt bra storasyster, sa Madeleine till SVT 2004.

Recept.se Nyhetsbrev
Annons

När Victoria tillträder som drottning det har vi ingen aning om – men klart är att uppdraget kommer att sno mycket tid från henne och familjen.

Estelle och Oscar följer inte med till Oceanien

I februari väntas Victoria och Daniel besöka fyra städer i Australien och Nya Zeeland. Det är en resa på drygt en vecka – långt från barnen på Haga.

När Svensk Damtidning hör av sig till hovets informationschef Margareta Thorgren bekräftar hon att det inte finns en plan att prinsen och prinsessan följer med till Australien i februari.

— Nej, det har aldrig diskuterats. Det här är en officiell arbetsresa och prinsessan Estelle och prins Oscar går i skolan.

Vem kommer att ta hand om prinsen och prinsessan när Victoria och Daniel är iväg i Australien och Nya Zeeland?

— Det tillhör den privata sfären och det är inget vi kommunicerar till media.

Så får Victoria ihop livspusslet med barnen

Det blir alltså en resa från barnen vars liv rullar på som vanligt med skola det sista rycket innan februarilovet i slutet av månaden.

Annons

Victoria och Daniel värderar familjetid mycket högt och när de inte jobbar ägnar de all sin tid med sina kära barn, Estelle och Oscar.

Vi vet att familjen uppskattar aktiva fritidsaktiviteter och friluftsliv men nu vet vi att de också uppskattar ett mer kulturellt besök på Operan.

Det var svårt att inte dra på smilbandet när vi fick se de ljuvliga bilderna från Kungliga operans kostymrum.

Kronprinsessan Victoria, prins Oscar
Familjetid! Inför jul besökte kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar Kungliga Operan i Stockholm och såg föreställningen Askungen.

Foto: TT

Annons