Victorias oväntade ändring väcker uppmärksamhet – hovet kommenterar

Victorias oväntade ändring väcker uppmärksamhet – hovet kommenterar

Kungafamiljen har alltid ett fullspäckad schema, och kronprinsessan är inget undantag.
”Gift vid första ögonkastet”-profilen nobbad av kronprinsessan Victoria: ”Lite ledsamt”
0:42

Efter reklamen: ”Gift vid första ögonkastet”-profilen nobbad av kronprinsessan Victoria: ”Lite ledsamt”

(0:42)

Slå på ljud

Förra veckan var kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar, på plats på Stockholms Open när ett par av världens bästa tennisspelare gjorde upp om den åtråvärda titeln.

Nu är det en ny vecka med nya möjligheter och nya kungliga uppdrag. Drottning Silvia har åkt till Jordanien för ett tre dagar långt samarbete med den icke-statliga organisationen Mentor Arabia.

För kungen väntar en aning lugnare vecka. I morgon tisdag väntar styrgruppsmöte i Stenhammars godsförvaltning och därefter vankas det församlingsafton.

När det gäller övriga kungamedlemmar så närvarar Prins Carl Philip vid avtäckning av byst av Dag Hammarskjöld. På tisdagen åkte han, tillsammans med prinsessan Sofia, till Värmland där de besökte bland annat Karlstad och Filipstad.

Victorias oväntade ändring väcker uppmärksamhet – hovet kommenterar

Dråpslaget för Victoria – kronprinsessans stora dag hotad

Det framgår av ett dokument som Svensk Damtidning har tagit del av och som numera finns publicerad på hovets hemsida. Om man kollar noggrant så ser man inbokade aktiviteter för drottningen, kungen, prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Men ingenting om kronprinsessa Victoria.

Där ekar det tomt – hela veckan. Kronprinsessan har alltså inga bokade aktiviteter den här veckan.

Även schemat för prins Daniel är tomt – tills på torsdag då han ska medverka digitalt vid Folkhälsomyndighetens nordiska konferens om fysisk aktivitet.

Det har förstås väckt uppmärksamhet och nu har vi fått ett svar. Hovet skriver i ett mejl till Svensk Damtidning så här:

"I statschefens och den Kungl. Familjens uppdrag ingår ett stort antal officiella programpunkter och resor runt om i Sverige och i utlandet. Ett urval av dessa publiceras på kungahuset.se. I uppdraget ingår därutöver interna möten, förberedelser samt företräden för både enskilda och organisationer", skriver man.

Så även om schemat är tomt så jobbar kronprinsessan "i det tysta". Som vi har förstått så har hon många inbokade möten och aktiviteter som inte publiceras för allmänheten.

Förvirring efter bilden på Victoria och Oscar! Sanningen om oväntade föremålet på läktaren