Victorias oväntade avslöjande om prins Oscar –

Victorias oväntade avslöjande om prins Oscar –

SOLLIDEN 20210714Prinsessan Estelle. Prins Daniel, Kronprinsessan Victoria och Prins Oscarfotograferas på Sollidens slott i samband med kronprinsessans födelsedag på Victoriadagen.Foto: Jonas Ekströmer / TT / kod 10030

Jonas Ekströmer /TT

Victoria berättar öppet om tillfället när prins Oscar imponerade stort.

Se kronprinsessfamiljens hälsning – Estelle önskar glad första advent!
Slå på ljud

I kungafamiljen är det prinsessan Estelle som är i störst fokus när det kommer till media och intresse, hon är trots allt vår blivande tronarvinge och framtida drottning så det är inte konstigt!

Men på hemmaplan är det såklart annorlunda. Victoria och Daniel är fantastiskt engagerade föräldrar som ger båda sina barn precis lika mycket uppmärksamhet och prins Oscar, som är fyra år yngre än sin storasyster, har alltid haft möjligheten att delta i precis lika mycket kul som Estelle.

I en ny intervju med Svenska Dagbladet avslöjar Victoria att båda barnen är intresserade av konst, mycket tack vare en barngruppsaktivitet på Moderna muséet som de brukade delta i en gång i veckan förut.

Prins Oscar

Jonas Ekströmer /TT

Berättar om besöket med prins Oscar

Och att Oscar har näsa för konst precis som sina föräldrar är tydligt! Kronprinsessan berättar om ett tillfälle då han gjorde sin helt egen tolkning av en utställning de besökte tillsammans.

–I dag är det så fantastiskt roligt att höra Estelles och Oscars upplevelser och tolkningar. Som när vi var på Artipelag och såg Rolf Hansons utställning och Oscar såg lavafält i allting! Enligt honom var det fullt av smält ost eller magma och Rolf var fantastisk som sa att: ”Jaa, det är mycket möjligt!” Jag tror inte att han har hört den tolkningen ever förut! berättar Victoria i artikeln.

Så underbart och inspirerande att få höra om prins Oscars konstintresse, som bara lär bli starkare med åren!

LÄS MER: Kronprinsessan Victorias helomvändning – går om prinsessan Sofia med svindlade belopp