Kronprinsessan Victorias helomvändning – går om prinsessan Sofia med svindlade belopp

Kronprinsessan Victorias helomvändning – går om prinsessan Sofia med svindlade belopp

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia lägger inte direkt småsummor på sin lyxiga klädsel – och i fjol var Victoria den som spenderade absolut mest av de svenska kungligheterna.

Kronprinsessan Victorias 5 bästa outfits
Slå på ljud

Kungligheterna klär sig ofta i eleganta klänningar och kostymer från olika kända märken, By Malina är till exempel ett favoritmärke hos kronprinsessan Victoria och även prinsessan Sofia.

Men vad kostar det egentligen att ständigt uppdatera garderoben med påkostade plagg?

Det har bloggen UFO No More tagit reda på. De har kartlagt kungligheternas införskaffade kläder under hela förra året, och året dessförinnan gjorde de samma sak – och i jämförelse med 2020 så hände något i fjol, det verkar nämligen som att Victoria varit lite extra shoppingsugen.

Kronprinsessan Victorias lyxköp – hisnande summor!

På listan, som toppas av Kate Middleton och Meghan Markle, hamnar Victoria på en femte plats efter kronprinsessan Mary. Under förra året köpte hon 89 nya plagg för en totalkostnad på nära 620 000 kronor! Priset per klädesplagg beräknas ligga runt 7000 kronor.

Denna siffra har ökat betydligt från 2020. Då hon spenderade strax över 260 000 kronor på sin garderob. Med andra ord har hon nästa tredubblat sina kostnader!

Ändringen mellan Victoria och Sofia – stor skillnad

Även Sofia har lagt mer pengar på kläder 2021 jämfört med 2020. Då uppgick hennes totalkostnad till strax över 330 000 kronor, men i år har den siffran ökat till 550 000 kronor då hon unnat sig 45 nya klädesplagg med ett genomsnittspris på drygt 12 000 kronor per plagg.

Victoria har alltså gått om Sofia på listan! Kanske kan det bero på att Victoria i fjol började ge sig ut på officiella uppdrag igen, och Sofia har ju trots allt varit mammaledig en stor del av 2021.

Foto: TT

LÄS MER: Meghan Markle och Kate Middleton toppar listan: Dyrast smak i världen – svindlade beloppen!

LÄS MER: Känsliga bråket dras upp igen – Victoria tvingas svara

LÄS MER: Meghan Markle och prins Harry bryter upp – trivs inte i lyxvillan!