Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias privata samtal – med ex-anställda kvinnan: ”Hemlisar oss emellan”

15 jun, 2023, 06:00 

Elisabeth Tarras-Wahlberg berättar om mötet med kronprinsessan Victoria på Nordens Ark.

Annons

Kronprinsessan Victoria är som bekant en riktig miljö- och djurvän. Flera av hennes officiella plikter handlar om just detta och det går inte att undgå hennes djupa engagemang för klimatet.

7 saker du inte visste om kronprinsessan VictoriaBrand logo
7 saker du inte visste om kronprinsessan Victoria

Därför var det inte speciellt konstigt att hon dök upp när det var dags att inviga nysatsningen SköldpaddsArken på Nordens Ark, där hon bland annat fick äran att hålla i den sköldpadda som klippte banden.

Dagen bjöd dessutom på ett kärt återseende. Hovets tidigare informationschef och hovmarskalk Elisabeth Tarras-Wahlberg, som arbetade nära kungafamiljen i över 30 år, var på plats.

Annons
Elisabeth Tarras-Wahlberg
Elisabeth Tarras-Wahlberg jobbade nära kungafamiljen i över 30 år och kom kungafamiljen väldigt nära.

Så är relationen mellan Victoria och Elisabeth

Elisabeth kom väldigt nära kungafamiljen, speciellt Victoria, och när de båda möttes på Nordens Ark kunde man se hur båda log brett och såg ut att trivas i varandras sällskap.

Den här gången var det dock inte för hovets räkning som Elisabeth var på plats. Hon sitter nämligen i Nordens Arks styrelse sedan en lång tid tillbaka och vet hur mycket kronprinsessans närvaro betyder.

– Jag vet hur mycket hon brinner för Nordens Ark och det var väldigt trevligt att se henne naturligtvis. Det är inte första gången jag träffar henne sedan jag slutade, men det var väldigt kul att se henne i den miljön, säger Elisabeth Tarras-Wahlberg till Svensk Damtidning.

Annons

”Hon betyder väldigt mycket för mig”

Det händer att Elisabeth och Victoria titt som tätt stöter på varandra. Hon beskriver relationen som väldigt trevlig och nära, men vill inte gå in på exakt vad de brukar prata om under sina träffar.

– När hon var på Nordens Ark talade vi naturligtvis om Nordens Ark, men annars är det hemlisar oss emellan. Hemlisar berättar man inte om, konstaterar Elisabeth Tarras-Wahlberg.

Kronprinsessan Victoria och Elisabeth Tarras-Wahlberg
Kronprinsessan Victoria och Elisabeth Tarras-Wahlberg har känt varandra i flera år.

Den före detta informationschefen och hovmarskalken är nöjd med den kontakt hon har med Victoria idag, men hon saknar inte sitt gamla jobb och är nöjd med livet som hon har idag.

Annons

– Jag skulle inte kunna göra det jobbet idag som krävs för att hjälpa henne. Jag är trots allt några år äldre och hon har väldigt bra och kompetent hjälp omkring sig. Det är trevligt det här, att stå lite vid sidan om och finnas till hands om det behövs.

– Men ja, hon betyder väldigt mycket för mig i alla fall och jag hoppas att det är ömsesidigt.

Kronprinsessan Victoria och Elisabeth Tarras-Wahlberg
När de träffas är det svårt att hålla tillbaka leendet och de ser onekligen ut att uppskatta varandras sällskap.

Foto: TT

Annons