Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias privata samtal till familjemedlemmen – som dragit sig undan

19 jan, 2024, 05:00 

Har dragit sig tillbaka.

Annons

Familjen betyder allt för kronprinsessan Victoria. Både hennes egna lilla familj, och släkten i stort. Trots att den kungliga plikten tar upp mycket av hennes tid, kompromissar hon aldrig bort kvalitetstid med sina barn, sin make och föräldrar.

Därför är just idag en alldeles särskild dag.

Historiska tronskiftet – nu blir Frederik kung • Se upp i backen: Victorias härliga tur i spåren • Kungens inbjudan till franska presidentparet – 3 kungliga snackisar från vecka 2!Brand logo
Historiska tronskiftet – nu blir Frederik kung • Se upp i backen: Victorias härliga tur i spåren • Kungens inbjudan till franska presidentparet – 3 kungliga snackisar från vecka 2!

Prinsessan Birgitta fyller 87 år

Idag, den 19 november, är det nämligen prinsessan Birgittas 87-årsdag. Det är Victorias faster, och kungens storasyster, som hon står väldigt nära – trots avståndet.

Annons

Ja, Hagasessan Birgitta har dragit sig tillbaka från det kungliga strålkastarljuset och lever sedan 20 år tillbaka ett bekvämt liv med sol och golf på Mallorca.

Men att de bor i olika länder har aldrig varit något problem för Birgitta och resten av kungafamiljen. Hon har regelbunden telefonkontakt med sin bror kungen, och Victoria har varit i Spanien och besökt sin faster.

– Victoria har varit här två gånger och Silvia var här också. I höstas var de här, sa Birgitta i somras till Hänt.

Prinsessan Birgitta
Grattis, Birgitta!
Annons

Kronprinsessan Victorias telefonsamtal till prinsessan Birgitta

Victorias och Birgittas band har alltid varit starkt, och Birgitta öser lovord över sin brorsdotter så fort tillfälle ges.

– Hon är öppen! Hon har absolut inte näsan i vädret. Men hon måste också hålla en gräns. Och jag tycker att det ska vara en liten gräns. Det måste det vara, har Birgitta sagt till Svensk Dam.

Detsamma gäller prinsessan Estelle:

– Hon är väldigt söt. Jag tror hon har ärvt sin mammas känslor och vänlighet. Hon var jättegullig, har Birgitta sagt.

Därför är det självklart att kronprinsessan kommer gratulera sin faster privat på födelsedagen – och kungen likaså.

Vi önskar prinsessan Birgitta en fin födelsedag!

Foto: TT

Annons