Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Victorias förlovningsring slår de flesta prinsessors!

26 feb, 2009, 13:05 
Agneta Nisbeth
AvJohamma Fredriksson
Vi har sett gesten så många gånger! Strålande kärleksfulla ögon, ett leende som avspeglas i hela ansiktet och så den bestämt utsträckta armen: Titta så fin den är! Äntligen var det kronprinsessan Victorias tur att visa upp sin förlovningsring. Och visst har Daniel valt rätt ring till sin älskling!
Annons

Det gnistrade rejält på Victorias ringfinger då hon stolt sträckte fram handen och visade smycket för fotografernas smattrande kameror. Men kronprinsessan var mycket hemlighetsfull när frågorna om den vackra förlovningsringen poppade upp.

Vilken folkfest! Här firar Victoria och Daniel nationaldagenBrand logo
Vilken folkfest! Här firar Victoria och Daniel nationaldagen

Victorias förlovningsring

– Det är en ring som betyder oerhört mycket för mig, men mer än så går inte att berätta, sa kronprinsessan Victoria och log.

Annons

Och med den kommentaren började ryktena om ringen genast att florera. Frågorna är många: varifrån kommer den, hur stor är den och vad har den egentligen kostat? Hovjuveleraren W.A. Bolins butik vid Stureplan i Stockholm bekräftar att de har ett finger med i spelet.

Ringen blänkte på Victorias finger.
Ringen blänkte på Victorias finger.

– Ja, men jag kan inte uttala mig om det, säger Christian Bolin, vd för W.A Bolin.

Sedan detta blev känt har buden om ringen varit många. Någon har påstått att priset på smycket uppgår till en miljon och att den är så stor som tre carat. Men Jan Ribbhagen, värderingsman och VD för Kurt Ribbhagen AB tror annorlunda.

– Jag tror den ligger på ungefär 1,5 carat. En ring i den här storleken kostar ungefär 150 000 – 200 000, säger han.

Av Johanna Fredriksson

Annons