Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias ring slår de flesta prinsessors!

26 feb, 2009, 13:05 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Vi har sett gesten så många gånger! Strålande kärleksfulla ögon, ett leende som avspeglas i hela ansiktet och så den bestämt utsträckta armen: Titta så fin den är! Äntligen var det kronprinsessan Victorias tur att visa upp sin förlovningsring. Och visst har Daniel valt rätt ring till sin älskling!
Annons

Det gnistrade rejält på Victorias ringfinger då hon stolt sträckte fram handen och visade smycket för fotografernas smattrande kameror. Men kronprinsessan var mycket hemlighetsfull när frågorna om den vackra förlovningsringen poppade upp.

– Det är en ring som betyder oerhört mycket för mig, men mer än så går inte att berätta, sa kronprinsessan Victoria och log.

Ringen blänkte på Victorias finger.
Ringen blänkte på Victorias finger.

Och med den kommentaren började ryktena om ringen genast att florera. Frågorna är många: varifrån kommer den, hur stor är den och vad har den egentligen kostat? Hovjuveleraren W.A. Bolins butik vid Stureplan i Stockholm bekräftar att de har ett finger med i spelet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Ja, men jag kan inte uttala mig om det, säger Christian Bolin, vd för W.A Bolin.

Sedan detta blev känt har buden om ringen varit många. Någon har påstått att priset på smycket uppgår till en miljon och att den är så stor som tre carat. Men Jan Ribbhagen, värderingsman och VD för Kurt Ribbhagen AB tror annorlunda.

– Jag tror den ligger på ungefär 1,5 carat. En ring i den här storleken kostar ungefär 150 000 – 200 000, säger han.

 

Av Johanna Fredriksson

Foto: All Over Press, IBL

Annons