Victorias ställningstagande under mötet med spanska kungaparet

Victorias ställningstagande under mötet med spanska kungaparet

Henrik Montgomery/TT

Victoria är inte rädd för att gå före och visa vägen – vilket var precis det hon gjorde under statsbesöket.

SE FILMEN: Kungafamiljen på cocktailparty med Felipe & Letizia!
Slå på ljud

Kronprinsessan Victoria är en fena på att tänka hållbart och hon vill gärna föregå med gott exempel. En del i det är att hon gärna använder sina klädesplagg flera gånger, något som kanske låter självklart med det har det inte alltid varit i den kungliga världen!

Vi har sett många exempel på när Victoria använder samma look om och om igen, framför allt vid uppdrag men även vid lite festligare händelser. En annan favorit för henne är att ta Silvias gamla plagg och styla dem på ett mer modernt sätt, ett exempel på det var när hon bar Silvias vackra klänning från Nina Ricci på Nobelbanketten, kronprinsessan strålade verkligen i sin mammas gamla klänning.

Kronprinsessan Victoria föregår med gott exempel

Nu har vi fått ännu ett exempel på kronprinsessans hållbarhetstänk. Under statsbanketten med spanska kungaparet bar hon en klänning från Frida Jonsvens med dramatiskt vackra blommor broderade i ett mönster över hela. Den som är uppmärksam känner säkert igen klänningen, hon bar den nämligen även på de officiella bilderna för att uppmärksamma kronprinsessparets 10-åriga bröllopsdag förra året.

Inför Kronprinsessparets 10-åriga bröllopsdag fick Elisabeth Toll fotograferat Kronprinsessan och Prins Daniel för officiella porträtt.

Elisabeth Toll/Kungl. Hovstatern

Då stylade hon den med en enkel halvuppsättning och sparsamt med accessoarer, medan hon på statsbanketten slog på stort med sin akvamarintiara vars blå stenar plockade upp samma färgton som vissa av blommorna på klänningen. Hon strålade verkligen, som en äkta prinsessa!

Kronprinsessan strålade återigen i sin klänning från Frida Jonsvens.

Jonas Ekstromer/TT

LÄS MER: Victorias bästa festlooks genom åren