Victorias starka känslor – efter hemska upptäckten om Daniels förflutna

Victoria fick höra något sorgligt ur Daniels förflutna.

Kronprinsessan Victoria fick höra en hemsk historia ur prins Daniels historia.Nu berättar hon den för svenska folket.

Kronprinsessan Victoria vet att hon är hela Sveriges framtida regent. Därför ser hon det som sin skyldighet att tillskansa sig kunskap om samtliga delar av landet.

Mellan september 2017 och juni 2019 tog Victoria, när hon fick tid över i sitt fullspäckade schema, olika skogsvandringar runtom i Sverige. Till slut hade hon vandrat i varenda landskap. Slutresultatet blev boken ”Upptäck Sverige”, skriven av Johan Erséus och utgiven på förlaget Max Ström.

Kronprinsessan Victoria: “Jag blir väldigt emotionell”

Victoria fick höra något sorgligt ur Daniels förflutna.

Victoria fick höra något sorgligt ur Daniels förflutna.

I kapitlet om Medelpad diskuterar Victoria sina känslor kring skogen och skogsbruket. En fråga som kronprinsessan bevisligen brinner för.

– Jag blir väldigt emotionell. Skogsbruk har varit så väldigt närvarande i mitt liv. Jag har stor respekt för skogen. Pappa har berättat mycket om dess betydelse för människors överlevnad och för industrin, ja för hela landet, säger Victoria i boken.

Men det är inte bara pappa kungen som gjort Victoria intresserad av skogsbruk. Faktum är att prins Daniel har skogsbruket i blodet, eftersom han farfar var skogsbrukare.

 

LÄS OCKSÅ: Victorias beslut för familjen får kritik: “Det är dumt”

“Han lämnade familjen”

Det är dock ingen angenäm familjehistoria. Man märker på Victorias engagemang att hon har reflekterat mycket över de ofta fruktansvärda arbetsvillkoren som skogshuggare tvingades acceptera under den här tiden.

– Daniels farfar fick börja tjäna som dräng vid tolv års ålder, då han lämnade familjen för att bidra till försörjningen. Han körde timmer med häst på vintern och det var alldeles för taffligt att hantera timmer med vantar, så de andra skogshuggarna gav honom rådet att slänga vantarna och låta kölden frysa igenom händerna så de blev okänsliga. Hans händer blev till slut stora som dasslock, nerverna i dem var helt förstörda, säger Victoria i boken.

– De bestraffades om de hade sågat av träden för högt över marken, men var ibland så djup att de inte kom lägre. Det är ju därför en del gamla stubbar häromkring är så höga.

 

LÄS OCKSÅ: Victorias smarta utseendeförändring – kolla in skillnaden