Victorias stora förändring – bilderna visar tydligt skillnaden!

Kronprinsessan Victoria la miljoner på en stor förändring.Nu kan vi se slutresultatet.

Prinsessan Victoria är vår framtida regent. Hon förtjänar ett hem av absolut största kungliga dignitet – det kan nog även den mest hårdnackade republikanen skriva under på.

Vi vet alla att Victoria och prins Daniel bor på Haga slott. Men kommer ni ihåg vilket hästjobb som krävdes för att Haga skulle nå sin fulla potential?

Kronprinsessan Victoria visar upp förändring

Här är prins William och hertiginnan Kate på besök i nya, läckra Haga.

Här är prins William och hertiginnan Kate på besök i nya, läckra Haga.

Statens fastighetsverk fick i uppdrag att genomföra en totalrenovering av Haga. Slutnotan hamnade på runt 40 miljoner kronor, har Aftonbladet rapporterat.

Tidningen skrev att Victoria bland annat fick ett nytt kök, tvättstuga och badrum. Dessutom blev redan existerande rum omgjorda till sovrum och barnrum.

Många av åtgärderna var inte av kosmetisk natur. Det handlade om att göra Haga både levnadsdugligt och säkert för Victoria och familjen.

– Nu när vi byter hyresgäster passar vi på att byta ut vatten- och avloppsstammar och elledningar, vi ser över värmeanläggningar och ventilationer. Sedan uppfyller byggnaden inte dagens brandskyddskrav, det ska åtgärdas bland annat genom att dörrar byts ut, sa Anders Ahlberg på Statens fastighetsverk till Aftonbladet.

Prinsessan Madeleine var också inblandad i renoveringen. Enligt Expressen var Victorias älskade syster, som har ett skarpt öga för inredning, med och valde tapeterna som köptes från Björklund & Wingqvist till ett värde av 40 000 kronor.

 

LÄS OCKSÅ: Victorias hemliga handikapp – lider av en sjukdom!

Oväntade superlyxiga detaljen

Man la också nya golv och installerade ett Dalbykök med en AGA-spis värd 105 000 kronor.

Enligt Hovets informationsavdelning var och är Victoria helnöjd med slutresultatet.

– Kungafamiljen, det vill säga kungen och hans systrar, har många fina minnen från Haga slott och Hagaparken. Kronprinsessan och prins Daniel ser fram emot att föra traditionen vidare på Haga, sa medarbetaren Annika Sönnerberg då.

 

LÄS OCKSÅ: Beskedet om miljonarvet – Victoria snuvad på lyxgåvan!