Victorias stora miss i direktsändning – här säger hon fel!

14 jul, 2022, 14:41 
Prinsessan Estelle och kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria sa fel i sitt tal till publiken!

Annons
TV: Victorias stora miss i direktsändning – här säger hon fel
TV: Victorias stora miss i direktsändning – här säger hon fel

Födelsedagsfirandet för kronprinsessan Victoria är i full gång. Traditionsenligt klev hon ut från Sollidens slott och mötte publiken. Kungen höll sedan ett födelsedagstal som följdes av en födelsedagssång för att hylla drottningen på bemärkelsedagen.

Efteråt var hon märkbart tagen av den fina uppvaktningen och vände sig till alla som kommit till Öland för att fira just henne.

– Jag fyller som sagt ett antal år. Någon har sagt att det är 45, jag vet inte riktigt, och jag har firat alla mina somrar här på Solliden. Det är en fantastisk plats på många sätt. Jag älskar Öland och utan Öland är det inte sommar för mig. Jag är så glad att många valt att komma hit i dag, sa kronprinsessan Victoria.

Stora missen av Victoria i direktsändning

Men kronprinsessan Victoria har faktiskt inte firat alla sina födelsedagar på Öland. Vid två tillfällen har hon stått över firandet på Öland för att uppleva sin födelsedag på annan ord.

Annons

– Nu ska jag inte vara den som är den, men det är faktiskt två gånger som Victoria inte har firat sin födelsedag på Öland. Det var dels i slutet på 90-talet när hon var i USA och studerade på Stanford University. Andra gången var bröllopsresan, då fick Madeleine rycka in. I övrigt har hon varit här på Öland varje år, säger Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria sa fel under sitt tal på Solliden.

Foto: Svensk Dam, TT

Annons