Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias tal på kungens 60-årsdag – liknade sin pappa vid en älg

30 apr, 2006, 22:11 
Agneta Nisbeth
I ett både kärleksfullt och skämtsamt tal på pappa kungens 60-årsdag beskrev Victoria sin far som en kung för sin familj, sin tid och sitt folk. Och hon liknade honom vid en annan kung: skogens konung älgen!
Annons
kronprinsessan victoria höll tal till kungen på hans 60-årsdag.

– Your Majesty – kära Pappa!

Så inledde kronprinsessan Victoria sitt tal och fortsatte med att beskriva sin fars stora intressen. som en man av skogarna, bergen, sjöarna och de öppna landskapen.

Sedan gjorde hon en något överraskande liknelse till åhörarnas förtjusning:

– Jag är övertygad om att du känner dig besläktad med skogens konung ­– älgen. Liksom älgen bär du elegant din krona, uppskattar naturen mer än asfalten och uttrycker dig talande – även med tystnad, sa Victoria.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Hon påpekade också att kungen är känd för att ha mer energi än någon annan och att hans stora idrottsintresse ibland får honom att utbrista i glädjeyttringar över svenska idrottsmäns och idrottskvinnors framgångar.

– Långt utöver kunglig värdighet, konstaterade hon skämtsamt och lade till att det stora intresset också fått kungen att försöka göra olympiska mästare av sina barn i skidspår och skidbackar.

Slutligen utbringade hon en skål för födelsedagsbarnet:

– För Hans majestät kungen av Sverige – min pappa.

Läs också:

 

 

Annons