Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias trista besked till Estelle – därför stängs hon ute

07 nov, 2022, 11:00 
AvIbraheem Alsalman

Nu kommer kronprinsessan med ett besked gällande Estelle.

Annons
Därför nobbar Madeleine Nobelfesten 2022 – hovet bekräftarBrand logo
Därför nobbar Madeleine Nobelfesten 2022 – hovet bekräftar

Samtliga i kungafamiljen har ett fullspäckad schema.

Det känner vi alla till!

Och den här veckan är inget undantag.

Prinsessan Madeleine kommer vara i Brasilien på uppdrag med drottning Silvia. Duon har inte setts sedan i somras, då på Victoriaveckan.

Madeleine kommer dock inte att träffa kronprinsessa Victoria eftersom hon kommer vara på hemmaplan när Madeleine väl anländer.

– Då är hon hemma, då är höstlovet slut, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Expressen.

Och att kronprinsessan och prinsessan Madeleine skulle träffas något i år är uteslutet.

Victorias trista besked till Estelle – därför stängs hon ute

För under fredagen bekräftade hovet för Svensk Damtidning att prinsessan Madeleine kommer inte närvara vid Nobelfesten i år. Hon och maken Chris O'Neill stannar kvar i USA.

Annons

– Det är inte bara i år, utan det har varit så de senaste åren. Prinsessan och hennes familj bor i USA och avståndet är för långt för att resa till Nobelfesten. Den representeras av andra delar av kungafamiljen, säger Margareta Thorgren, hovets informationschef.

Förstås är det ett bakslag för hela kungafamiljen och kronprinsessan Victoria kommer vara besviken efter dagens besked. Samtidigt är det inte lätt för prinsessan Madeleine att lämna familjen och åka hela vägen hit.

– Generellt kan man säga att prinsessan Madeleine och herr Chris O’Neill gärna deltar om de i samband med Nobelfesten är i Sverige, eller har någon annan aktivitet i Sverige, men har de inte det är avståndet för långt för att delta, säger Margareta Thorgren.

En annan som missar den anrika festen den 11 december är prinsessan Estelle. Men det är i sig inget konstigt.

Estelle har som bekant inte fyllt 18 år än och får således inte delta i de festligheterna. Men det kommer en tid då hon kommer sno åt sig rampljuset.

Det innebär ju också att kusin-bästisarna Estelle och Leonore inte får träffas på ett bra tag framöver.

– När Florida-familjen är i Sverige vill Estelle och Leonore passa på att leka ostört. Det här betyder också att saknaden är extra stor när de inte ses, har Ellen Myrgård mångårig reporter på Svensk Dam tidigare uttryckt.

Annons