Victorias utflykt med barnen: Därför saknades Daniel

Kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prins Oscar

De nya Haga-bilderna på Victoria, Estelle och Oscar är ju så härliga – men visst saknar man prins Daniel när han inte är med!

Vi är vana vid att se dem alla fyra tillsammans, som den extremt tighta familj de är – men när kronprinsessan skulle ta med prins Oscar och prinsessan Estelle på en extra härlig utflykt häromkvällen, så var det en viktig person som saknades: Pappa Daniel.

En lycklig kronprinsessan Victoria med prins Daniel

Hovet ger inte någon officiell förklaring, mer än att prinsen hade andra åtaganden, men har man en pytteliten sjövild tre månaders valp hemma, så måste ju någon vara på plats och hålla ställningarna. Annars vet man aldrig vad vovven kan hitta på! Det vet alla som varit i den härliga men ganska intensiva sitsen själva.

Cavapoon Rio är nya hunden på Haga slott.

Full rulle på Haga sedan lilla Rio skuttade in.

Men Victoria och barnen fick ju ändå en härlig stund i hagen hos sina tiotusen bin och 13 får.

Prins Oscar med fåren på Haga.

Oscar hade bråttom in till lammen.

Djuren som bor på Haga slott

Den här sommaren har kronprinsessfamiljen fyra tackor och nio lamm och prins Oscar var i sitt esse, han och fåren är riktiga kompisar, det syns ju lång väg.

Prins Oscar med fåren på Haga.

Coola Oscar med ett av sina 13 får.

Medan prinsessan Estelle var snäppet modigare när det var dags att lyfta på locket till bikuporna, det var första gången som barnen fick uppleva det och Estelle är ju fyra år äldre.

Victoria, Estelle och Oscar med den kungliga biskötaren Lotta Fabricius Kristiansen.

Det var en ny värld som öppnade sig när biskötaren lyfte på locket.

Det är heller inte så konstigt att det var kronprinsessan Victoria som följde med barnen när de skulle träffa kungliga biskötaren Lotta Fabricius Kristiansen: Detta handlade ju i grunden om att lyfta fram Världsbidagen och binas roll i den biologiska mångfalden. Och det är, som alla vet, något av kronprinsessan Victorias specialområde.

Kronprinsessan Victoria, prins Oscar och prinsessan Estelle vid bikuporna på Haga

Heja Oscar!

Här kan du köpa honungen från Haga slott

Blir du också bli sugen på att prova kronprinsessfamiljens Haga-honung så säljs den i de kungliga slottsbodarna, och pengarna som kommer in för honungen gör gott, de går till Kronprinsessparets stiftelse och dess viktiga stöd till olika verksamheter.

Victoria, Estelle och Oscar provsmakar sin egenodlade honung på Haga.

Victoria, Estelle och Oscar provsmakar sin egen Haga-honung. Och den finns att köpa!

Foto: Jonas Ekströmer/TT, Kronprinsessan Victoria/Kungl. Hovstaterna.