Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias utseendeförändring får folk att studsa till – här syns det extra tydligt

19 maj, 2024, 10:00 
Nämen – kronprinsessan Victorias utseendeförändring går inte obemärkt förbi.
Annons

Den plikttrogna kronprinsessan Victoria är en av kungafamiljens hårdast arbetande medlemmar. Hon har officiella uppdrag flera gånger i veckan, och arbetar en hel del bakom kulisserna.

Vid det här laget är vardagslooken så gott som spikad: en färgstark powersuit och en tight knut i nacken. En perfekt look för en kronprinsessa på språng, som alltid kommer leverera.

Men i veckan valde Victoria att ändra om sitt utseende på ett minst sagt annorlunda vis – som nu får kungafans i utlandet att studsa till.

14 gånger vi sett kronprinsessan Victoria i utsläppt hår!Brand logo
14 gånger vi sett kronprinsessan Victoria i utsläppt hår!

Hemligheten bakom kronprinsessan Victorias modesuccé

Ja, Victoria har "nailat" sin signaturlook. Det är ju smidigt att ha en sådan som kunglighet, det minskar risken för mode-missöden, gör henne lätt att känna igen, och är bekvämt.

Annons

För Victoria faller valet som sagt oftast på en snygg kostym, och vid det här laget är garderoben full av kostymer i regnbågens alla färger. En favorit är helt klart alla de olika nyanserna av rosa hon har – och med en sådan piggar kronprinsessan upp vilken lång konferens som helst.

I veckan till exempel, bar hon en kostym i ljusrosa från Zara:

Kronprinsessan Victoria närvarande på tisdagen vid Stramadagens 25-årsjubileum på Hasselbacken i Stockholm
Rosa är en av Victorias go to-färger just nu – och vi älskar det!Anders Wiklund/TT
Annons

Kronprinsessan Victorias utseendeförändring syns tydligt

Och så var det ju det här med håret. När Victoria var yngre kunde hon ofta släppa de bruna lockarna fria, men med åren blir de tillfällena allt färre. Det finns ytterst få bilder på Victoria i vuxen ålder med utsläppt hår – det är knuten som gäller.

Precis som kostymerna är den ju praktisk.

Dels att hon som ju har ett fullspäckat schema, slipper oroa sig över dåliga hårdagar. Dessutom riskerar Victoria inga "pinsamma" stunder framför kameran om en vindpust kommer, och en knut kan hon lätt fixa själv utan timmar i frisörstolen.

Powerknuten har blivit en sådan favorit att Victoria inte ens bär hästsvans särskilt ofta längre – tills nu! Under onsdagen hade Victoria släppt knuten fri, och rockade uppsatt för första gången på länge.

Kronprinsessan Victoria med socialminister Jakob Forssmed och Karin Tegmark Wisell, generaldirektör Folkhälsomyndigheten
Det blir extra tydligt att vi har och göra med en ny frisyr när Victoria tittar i profil.Anders Wiklund/TT
Annons
Kronprinsessan tillsammans med Mats Malm, Svenska Akademiens ständige sekreterare.
Anders Wiklund/TT

Det här har till och med fått folk i utlandet att studsa till. På sociala medier är det ingen som missat utseendeförändringen:

"Älskar hästsvansen!"

"Hästsvans – yes!"

"Wow!"

Vi kan bara hålla med – så snyggt!

Foto: TT

Annons