Videon visar: Så försvaras Madeleine av drottning Silvia

Prinsessan Madeleine och drottning Silvia.

Prinsessan Madeleine har en ovanligt klok mamma! I nya videon tar drottning Silvia udden av kritiken mot sin dotter – redan i förväg.

Kungen, drottningen, Victoria, prins Daniel, prins Oscar, prinsessan Estelle och prins Carl Philip. Ja, nästan hela den kungliga storfamiljen dök upp i den härliga överraskningsvideon danska hovet släppte på drottning Margrethes 80-årsdag i går.  Ja, alla utom prinsessan Sofia – och prinsessan Madeleine.

– Som du säkert noterade så var det enbart statschefer och blivande statschefer som medverkade. Och sedan var även prins Carl Philip med, eftersom han är gudson till drottning Margrethe, säger Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Victoria

Hela Hagafamiljen firade Margrethe.

Men detta är samtidigt ett faktum som har gått många förbi, och klok som hon är så föregick drottning Silvia den eventuella kritiken mot prinsessan Madeleine redan i videoinslaget. Och detta gjorde drottningen genom att lyfta fram att hon även talade för sina barn:

– Också jag vill gratulera dig kära Daisy, och även framföra en lyckönskning i våra barns namn. Lycka till kära Daisy!

Drottning Silvia i hyllningsvideon.

Drottning Silvia i hyllningsvideon.

Och eftersom både Victoria och Carl Philip medverkade själva, så blev det tydligt att denna kloka mamma-omtanke bara gällde prinsessan Madeleine.

Detta är något som vi också har sett vid flera andra tillfällen. Vis av erfarenhet går drottningen in och tar udden av kritiken mot sin dotter.

Prinsessan Madeleine befinner sig ju i en annan världsdel och en annan tidszon. Kanske var det tidsskillnaden som gjorde det svårt för henne att medverka.

Prinsessan Madeleines relation till drottning Margrethe

För en nära relation till födelsedagsbarnet, det har hon precis som Victoria och Carl Philip.

Drottning Margrethe med familjen Bernadotte-O’Neill.

Drottning Margrethe med familjen Bernadotte-O’Neill.

Och alla kan nog känna sig helt lugna med att Madeleine har framfört sina gratulationer direkt till pappa kungens kusin – och hela kungafamiljens kära Tant Daisy.

Foto: Kate Gabor / Kungl. Hovstaterna, Claudio Bresciani/TT, Jonas Ekströmer/TT. Video: Danska kungahuset / Kongehuset.dk