Viktig markering från Carl Philip och Sofia – visar sitt stöd för Victoria

Kronprinsessan Victoria har fått kritik för hur hon hanterat coronakrisen.Men hennes agerande backas upp av prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Kronprinsessan Victoria är unik bland Europas tronarvingar. Hon har valt att tackla coronakrisen på ett helt annat vis än resten av kungligheterna.

Medan andra representanter för monarkierna nöjer sig med att sköta sina uppdrag via telefon och videolänk, så är Victoria ute och träffar folk. Förra veckan var hon bland annat hos Kungliga Tekniska Högskolan, kändisbagaren Roy Fares och ett nyöppnat fältsjukhus.

Coronaviruset: Kronprinsessan Victoria har fått kritik

Kronprinsessan besökte även ett fältsjukhus som försvaret upprättat.

Kronprinsessan besökte även ett fältsjukhus som försvaret upprättat.

Agerandet har dock väckt en del kritik.

– Det faktum att Victoria fortsätter sitt arbete tror jag påverkar vad man tycker om henne. Och jag tror inte nödvändigtvis att folk är positiva till det. Sverige kritiseras starkt för att inte ta viruset på allvar. Att en framtida drottning utsätter sig för fara ser jag många oroa sig för. Särskilt i den europeiska rojalistiska miljön. De flesta, inklusive mig själv, hoppas att kronprinsessan kommer att stanna hemma snart och ta hand om sin egen hälsa. På så sätt kan hon gå vidare som en bra förebild för att försöka begränsa viruset, säger Oskar Anmoen, kungareporter på sajten Royal Central.

Men nu får Victoria uppbackning – från familjehåll. Hon är nämligen inte de enda svenska kungligheterna som är ute och rör på sig, trots coronavirusets framfart.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia hanterar läget precis som Victoria. De räds inte att göra uppdrag utanför hemmet – samtidigt som de är noga med att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

 

LÄS OCKSÅ: Victoria går emot alla andra kungligheter i Europa

Carl Philip och Sofia gör samma sak angående covid-19

I fredags dök de plötsligt upp utanför en matbutik.

“Imorse var vi på ICA Kvantum i Värtahamnen för att på behörigt avstånd hälsa på de äldre som har tillgång till butiken mellan kl. 07.00-08.00, innan alla andra kunder kommer dit. Vi pratade även med Mathias och Henrik som är ansvariga för denna ICA-butik om vikten att vara flexibel och hitta lösningar i en oviss tid som denna”, skriver prinsparet på Instagram.

Samtidigt utnyttar prinsparet också möjligheten att jobba hemifrån, precis som resten av kungafamiljen.