Wow! Vilken magiskt vacker glittershow

Kungafamiljen skimrade ikapp med majsolen. Och det var diademen som stal det mesta av glittret. Nu kan Svensk Damtidning berätta vilka hårprydnader Silvia, Victoria och Sofia bar.

Det gnistrade och glimmade om drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia när de var på väg in till representationsmiddagen i slottets balsal Vita havet.

Gästerna hade redan anlänt och väntade tålmodigt inne i salen när kungligheterna stannade till vid fotograferna på plats. Inga fotoblixtar användes och det behövdes inte – för Silvia, Victoria och Sofia sprakade vackert. Och det var deras hårprydnader som stal det mesta av glittret.

Svensk Damtidning har grävt i minnesbanken och kan nu berätta om tiarorna som drottningen, kronprinsessan och prinsessan bar under kvällen.

Läs mer: Stort bildextra: Galamiddagen på slottet

Victoria tog på sig favoriten Stråldiademet.

Kronprinsessan Victoria glittrade i sitt stråldiadem.

Kronprinsessan Victoria glittrade i sitt stråldiadem.

Stråldiademet har fått sitt namn efter sina 47 briljantstrålar. Diademet, som kom till Sverige med Gustaf V:s hustru, Victoria av Baden. Idag är det framför allt reserverat för Victoria och det är ett av de diadem som hon har burit allra flest gånger. Kan även omvandlas till halsband.

 

Sofia valde det fina smaragddiademet

Sofia med sitt smaragddiadem, som hon fick i bröllopspresent

Sofia med sitt smaragddiadem, som hon fick i bröllopspresent

Det är inte första gången Svensk Damtidning skriver om hårprydnaden. Tiaran är Sofias privata och hon fick den i bröllopspresent av kungaparet. Under 2017 gjordes diademet om och de nio gröna smaragderna som prydde ”briljanttopparna” plockades bort. Det gav tiaran ett helt nytt utseende.

Läs mer: Bildspel tiarorna på Frederiks fest

 

Drottning Silvia bar prinsessan Sibyllas diadem.

Drottning Silvia var vacker i prinsessan Sibyllas diadem

Drottning Silvia var vacker i prinsessan Sibyllas diadem

Prinsessan Sibyllas diadem tillverkades 1904 av brittiska hovjuveleraren Garrards. En bröllopsgåva till kungens farmor kronprinsessan Margareta. Detta var det första av kungahusets smycken som drottningen bar, dagen före sin bröllopsdag. Smycket består av av briljanter som är formade som fem blomsterkransar. I vardera krans sitter en diamantkläpp och mellan varje krans sitter en diamantrosett med en blomma.

Läs mer: Så var galamiddagen på slottet

Här är alla bilderna från galamiddagen på kungafamiljen

Drottningen gnistrade i prinsessan Sibyllas briljantdiadem till sin blommiga sidenklänning

Kungaparet lägger alltid ner en imponerande omsorg på att få sina gäster att trivas och den här aftonen bjuder de som vanligt på fyra rätter.

Kronprinsessan är bländande vacker i sin ljusrosa H&M-klänning

Prinsessan Sofia hade också satsat på blomtrenden, men i ametistila.

Drottningen bar prinsessan Sibyllas diadem.

Kronprinsessan Victoria hade valt favoriten, stråldiademet, som sin hårprydnad.

Prinsessan Sofia tog på sig smaragddiademet, som var en bröllopspresent från kungen och drottningen.

Foto: Patrik Österberg