Vilken skräll! Dianas brorsdotter Kitty förlovad – med 60-åring

Prinsessan Dianas brorsdotter har förlovat sig – med en skräll: blivande maken är fem år äldre än hennes pappa.

Kitty Spencer har inte bara samma blonda aristokratiska look som sin ikoniska faster prinsessan Diana. Hon har även samma talang för att skapa krigsrubriker: nyheten om hennes förlovning slog ner som en bomb.

För Kitty är 29 – och nya fästmannen, den brittisk-sydafrikanska mångmiljardären Michael Lewis, har fyllt 60. Vilket betyder att han är fem år äldre än hennes pappa.

Prinsessan Dianas brorsdotter Kitty Spencer har förlovat sig med miljardären Michael Lewis.

Nytt familjebröllop i brittiska kungafamiljen

Denna förlovning innebär också att Kittys kusiner Harry och William (och deras äkta hälfter Meghan och Kate) kan se fram emot årets glammigaste, och kanske mest spektakulära, familjebröllop. Och att Kitty kommer att bli fru Lewis nummer två, eftersom hennes blivande man har ett äktenskap bakom sig. 1985 (fem år innan Kitty föddes) gifte Michael Lewis sig med en lady vid namn Leola.

Prins Harry och Meghan

Kittys kusin prins Harry är självskriven på gästlistan med sin Meghan.

Det finns ännu inga ”officiella” förlovningsfoton, men den senaste tiden har Kitty setts med en megastor diamant på sitt ringfinger. Hon och Michael Lewis ska ha varit ett par i knappt ett år och här ser du dem på semester i St Tropez i augusti.

Prinsessan Dianas brorsdotter Kitty Spencer med sin fästman Michael Lewis.

Snart blir Kitty styvmor till tre barn som är äldre än hon själv.

Kitty är dotter till prinsessan Dianas bror Charles Spencer, 55, ni vet han som utmanade hela den brittiska kungafamiljen med sitt starka och oförglömliga tal på Dianas begravning. Mamma heter Victoria Lockwood och båda har gift om sig flera gånger om (pappa Charles är inne på äktenskap nummer tre) vilket gör att Kitty har hunnit få hela sju syskon.

Kitty (längst till höger) med pappa Charles Spencer och hans nya fru Karen, samt prinsessan Dianas syster Jane med sin man.

Kitty (längst till höger) med pappa Charles Spencer och hans nya fru Karen, samt prinsessan Dianas syster Jane med sin man.

Foto: TT.