Vimmelprinsessans möte med Sofia Hellqvist

Vimmelprinsessans möte med Sofia Hellqvist
Annons

Sofia Hellqvist.
Sofia Hellqvist.

Vår egen vimmelprinsessa Maria Roswall har träffat prins Carl Philips nya flickvän Sofia Hellqvist. Ni kan inte gissa var…

Maria Roswall är ofta ute i Stockholms kändisnatt – vimmelprinsessa som hon är – men denna gång mötte hon prins Carl Philips nya flickvän Sofia Hellqvist på ett något oväntat ställe. Samma dag stötte hon också ihop med prinsessan Madeleine

Annons

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

313 kommentarer till “Vimmelprinsessans möte med Sofia Hellqvist”

 1. Hans.MVimmelprinsessansmötemedSofiaHellqvist skriver: 27 augusti, 2010

  Är det någon som vet hur Sofia Hellqvist försörjer sig? Projekt och resor till bl.a. Afrika kstar ju en del.


 2. Midnattsol skriver: 27 augusti, 2010

  Ja, vad ska man säga? Man blir nästan lite avundsjuk när man ser Prins Nikolaus med Tatiana Blatnik. Tänk om Carl-Philip hade kunnat hitta en tjej i utlandet, med egen karriär och egen förmögenhet, och medfödd elegans? Stureplan är för litet helt enkelt. Inget emot Sofia egentligen, men det känns trashigt på något sätt. Hon verkar inte uträttat något ordentligt, förutom Project Playground, som hon börjat med nu när hon blivit kunglig flickvän. Inget emot välgörenhet, men hon borde skaffat sig en utbildning först. Välgörenhetsgrejen, verkar bara påklistrad, och inte verkar det seriöst uppbyggt heller. Jag har blivit skeptisk.
  Sedan blev jag mörkrädd när jag läste i SD att det var Sofias mamma som övertalade sin dotter om att vara med i Paradise Hotel. Vad är man för slags förälder när man övertalar sina barn att vara med i ett sådant program?? Vill hon att dottern ska bli kändis? Tydligen. Känns sjukt white trash på nåt sätt. Snälla Carl-Philip, se och lär av Prins Nikolaus, Kronprins Frederik, Kronprins Willem-Alexander.. Visst är Sofia söt, men någon medfödd elegans har hon inte.


 3. Dorthe skriver: 27 augusti, 2010

  Jeg håber, at billedet af Sofia Hellqvist er et gammelt foto, som SD så ofte har for vane at bruge! Et fra hendes fortid. Ellers vil jeg tillade mig at mene, at hun ser mere “billig” end smuk ud.
  Hvis hun er et seriøst prinsesseemne, synes jeg, at hun skal skifte den makeupstil ud, hvis hun altså ikke allerede har gjort det !


 4. Medea skriver: 27 augusti, 2010

  “nya”,nu är hon gammal!


 5. Medea skriver: 27 augusti, 2010

  Ja man undrar vilken försörrjning Sofia har.Skulle hon studera har hon knappt råd med projektet i Afrika.Det är bara påhittat.


 6. caterine skriver: 27 augusti, 2010

  När man läser om prinsessan Lilian och hennes uppväxt, ungdom och “karriär” så anser jag att denna Sofia är minst lika kvalificerad till prinsessa som Lilian, som var gift när prins Bertil hittade henne på en tillställning. Hon hade småroller i filmer, och sjöng på barer, och var undangömd av hovet tills gamle kungen dog, då fick dom gifta sej. Är det bättre så säg?


 7. Hansen skriver: 27 augusti, 2010

  #7 Næh, egentlig ikke, Caterine. Jeg vidste ikke, at prinsesse Lillian havde den baggrund. Jeg ved ikke, hvordan Sofia er som menneske, men hvis hun skal begå sig i kongelige kredse, bør hun snarest muligt anskaffe sig lidt dannelse – og gerne også en uddannelse!
  Jeg minder om, at vores egen kronprinsesse Mary var så “forudseende” at gå på et anstands-kursus (Star-makers, hed det vist?) lige inden, hun mødte Frederik…


 8. unbestechlich skriver: 27 augusti, 2010

  Caterine !

  Tillställning prins Bertil hittade henne på ?

  Han satt i publiken på en nattklubb i Soho.
  Lillian ingick i nakenbaletten. Hon var helt naken föruom ett litet hjärta på viss plats plus en pytteliten stjärna på varje bröstvårta.
  Detta kan inte förnekas då det finns ganska många bilder i bl.a. SVT´s bildarkiv, när Bertil applåderar Lillian. Några bilder ser man både lättklädda Lillian och Bertil, på samma bild. Det finns även kort där Lillian poserar naken.Dessa bilder var populära bland soldaterna. LITE mer avancerade än Sofias bilder. I CV kallas LILLIAN på grund av detta modell.
  I senaste har honblivit fabriksarbeterska och vårdare av soldater.

  Fråga: Sitter en flickas moral / egenskaper i att visa sin kropp ?
  Jag kommer ihåg när kungafamiljen var i svacka gällande popularitet. Då visade SVT bilder från en paradis ö där hela kungafamiljen solade och badade. Prinsessor och drottning hade snygga bikini. Visade att de har vackra kroppar och inte minst byst. Ett ganska billigt knep att marknadsföra sig.
  men faktum kvarstår. Bedömningen av Sofia måste vara att hon tog av sig sin BH. Alltså ligger skillnaden i att vara lämplig fästmö / eventuellt blivande prinsessa. i två bröstvårtor ?
  Pardise Hotell. Så sexigt så Piff och Puff på julafton, nästan slår detta löjliga program.

  Jag skriver detta för jag anser att bedömningar i detta forum är: Våra barn och andras ungar !


 9. Helen skriver: 27 augusti, 2010

  Caterine: Vi får väl hoppas att hovet håller Sofia undangömd i sisådär 30 år då – så att hon får tid på sig att bygga upp ett respektabelt liv och ett elegant yttre. Då, efter cirka 30 år, kanske hon kan träda fram som kvalificerad att inta en plats i den kungliga familjen. Då (30 år från nu) tror jag också att svenska folket kommer att ta henne till sitt hjärta. Att acceptera och stå ut med att leva som “osynlig” (att officiellt inte erkännas av hovet) i 30 år tyder ju på en enorm ödmjukhet, lojalitet och kärlek.


 10. unbestechlich skriver: 27 augusti, 2010

  Helen !

  Det går inte att föreställa sig det liv aunt Lillian fick leva under alla dessa år. Räddningen var villan i Frankrike. Men hennes och Bertils betydelse för kungabarnen var otrolig.
  Lite krångligt var att hon inte lärde sig tilltala folk på svenska.
  Hon krävde att bli tilltalad på enelska t.o.m. i butiker.
  Lillians humor slog alla andra med hästlängder. Det var inga dåliga vitsar hon kunde dra.


 11. signe skriver: 27 augusti, 2010

  Afrikaprojektet känns ju så jättefalskt men det ska väl passa ihop med Silvia och Madeleines projekt. Hela Sofia lyser av falskhet…………. Det skulle vara bra om hon hålls borta från offentligheten i 30 år. Men då kommer säkert pinuppan att tröttna för det just i offentligheten hon vill synas. En del undrar vad hon jobbar med………..är hon inte fortfarande anställd som nakenmodell ??? Jag hoppas också C-P vidgar sina vyer och hitta någon bättre lämpad flickvän. Perioden där kärleken är blind som man säger bör väl snart vara över så prinsen vaknar………


 12. Henrik Wislander skriver: 27 augusti, 2010

  Att hon arbetat som nakenmodell må vara en sak, men det finns andra oklarheter också vad jag förstår, tex hur hon försörjde sig i New York, när det verkar som om hon och hennes kompisar mest festade hela tiden, det är svindyrt att leva där. Man undrar också över hennes välgörenhet, som helt plötsligt blev ett intresse efter det att hon träffat Prinsen, hur seriöst är det? Hon är 26 år och har ingen utbildning, hur försörjer hon sig nu? Många frågor som måste få ett svar.


 13. hmg skriver: 27 augusti, 2010

  # 13 numera försörjer väl sig Sofia som de flesta andra studenter gör – med studielån. Hon har ju varit inskriven på universtitet i flera terminer.


 14. Medea skriver: 27 augusti, 2010

  Att Lilian och Prins Bertil kunde smyga var ju att journalisterna på den tiden hade hyfs.Och Prins Bertil var populär.Förstår nu inte vaför Lilian höjes i skyarna med den bakgrunden?Frånskild.Inget ont i det,men jag tror att de vardärför en anledning till att vänta 30 år.Vilken plågaDå har nog Sofia redan dragit!


 15. Helen skriver: 27 augusti, 2010

  Unbestechlich: En liten parentes i sammanhanget är att jag genom åren många, många gånger sett Lillian i kvartersbutiken Ica Banér och hon har alltid varit lika välklädd (och nyfrisserad efter besök hos frisören bredvid!) och elegant och alltid med glimten i ögat. Och alltid vänligt och artigt konverserande med alla – butiksbiträdena och kunder (inklusive mig) – men som sagt, alltid på engelska. Nu var det dock ett bra tag sen jag stötte på henne – av förklarliga skäl, hon är väl tyvärr både gammal och rätt sjuk.


 16. Henrik Wislander skriver: 27 augusti, 2010

  Men enligt Svensk Damtidning så studerar hon inte i höst och tidigare studier varit typ flumkurser som man kan prata sig genom och göra lite grupparbeten som på gymnasiet. Det var också något som kom på efter att hon träffat Prinsen, precis som välgörenheten. Lite märkligt att hon börjat med det så fort hon träffade honom. Är det den där mentorn Barbro Ehnbom som försökt göra Sofia seriös, ändra image från festande utvikningsmodell till fin flicka, är det det som kallas “prinsesskola”. Man undrar, jag tycker det finns många frågetecken och det kan komma surt efteråt, hon ska ju ändå hjälpa till med att representera Sverige i olika sammanhang.


 17. Lisbet skriver: 27 augusti, 2010

  Jag förstår mig inte å Carl-Philip.Om han tittar sig omkring på kungliga sammanhang så platsar inte Paradise-Sofia in där.
  Hon har länge valsat runt på Stureplan och ingen av killarna har velat ha henne som sin flickvän.
  Men Sveriges Prins C-F faller för henne. Visst förstår jag det att Prinsen med sitt dåliga självförtroende faller för henne och vill bli försörjd av pappa Kungen och leva lyxliv med flickan.

  Men låt oss slippa se henne representera Sverige!

  Jag tycker att Kungahuset har misslyckats med sin uppfostran av kungabarnen. Kronprinsessan är den enda som klarar av att arbeta för Sverige och gör det bra.

  Någon annan skrev här att Sofias mamma uppmanade henne att söka till Paradise hotell och det har jag själv undrat över. Många av våra grundläggande värderingar får man ju faktiskt hemmifrån.

  Hennes så kallade arbete i Afrika har jag aldrig köpt.Hur lättlurat är Silvia egentligen?


 18. zsarah55 skriver: 27 augusti, 2010

  Blivande prinsessa? Enligt Expressen idag så “Sofia är dock fortsatt motiverad att slå sig in i kungafamiljen och har tagit hjälp av affärskvinnan Barbro Ehnbom för att bli mer prinsesslik.”

  http://bayimg.com/CaojFaAcB


 19. Charlotte skriver: 27 augusti, 2010

  Visst är det trevligare här nu ? Vissa personer är tydligen inte välkomna lägnre äntligen rättvisan segrar alltid–


 20. Midnattsol skriver: 27 augusti, 2010

  Ja, vi är många som vill ha svar på frågor.
  Vad försörjer hon sig på, för studielån får man bara om man är aktivt studerande, och det kan man inte heller få hur länge som helst.
  Var får hon pengar ifrån till Afrikaprojektet? (Sin mentor Barbro eller?)
  Varför vill hon inte tacka ja till de utbildningsplatser som hon sökt till? Vad ska hon göra nu istället? För hon kan väl inte svansa runt på Stureplan och leva på gratisdrinkar? Vad har hon för mål när det gäller utbildning och jobb? Dessa frågor vill jag ha svar på¨innan jag kan se henne som ett prinsessmaterial. Jag har nog mer problem med hennes nuvarandeflummiga livsstil, än tidigare utvik. Ett tips: Var dig själv Sofia och försök inte fejka en i image som ingen går på. Det blir mera trovärdigt i längden.


 21. Gittan skriver: 27 augusti, 2010

  Har lite svårt att förstå hur denna kvinna så snabbt accepterats av kungafamiljen och ungdomarnas vänner…
  Hur många gånger har vi inte läst hur Silvia nogsamt valt sina väninnor och umgänge från lämpliga familjer, med god utbildning och gott renommé… Likså prinsessorna…
  Herman Lindqvist påpekade i ett program vid något tillfälle att Victoria är bördsstolt och vill föra familjetraditionerna vidare…
  Ja, det hoppas jag att alla tre ungdomarna är intresserade av.
  Sofia är säkert en trevlig tös som vill “slå sig in” som Expressen skriver i dagens tidning…Men det vore roligt om prinsen valde en kvinna som väljer mannen Carl.Philip och inte möjligheterna genom Carl-Philip…


 22. Irina skriver: 27 augusti, 2010

  http://bayimg.com/CaojFaAcB

  Lol, Sveriges bilivande prinsessa :-))))))
  Fattar inte hur folk i 2010 kan gilla monarkin 😀


 23. Midnattsol skriver: 27 augusti, 2010

  22# Klockrent Gittan! Kunde inte sagt det bättre själv.
  Det hade varit bättre för Sofia om hon byggt upp en egen tillvaro innan hon träffade Carl-Philip. En anna sak jag inte fattar är varför hon ingår i BBB (Barbros Best and Brightest), när hon inte har någon akademisk bakgrund. Det kvittar hur mycket Barbro talar om Sofia som en fantastiskt smart och begåvad tjej etc, men var är resulatet av detta? Hon har läst lite småkurser, jobbat som yogalärare och servitris. Vad är detta att komma med? Nej, detta med BBB känns bara fejkat. Hon verkar inte veta vad hon vill med sitt liv. Mer än att hänga med Carl-Philip.. Och ta sig in det svenska kungahuset. Men visst, jag ger henne gärna en chans. Tänker inte döma henne än, jag är bara väldigt skeptisk, och undrar, precis som Gittan, varför det har gått så fort att acceptera Sofia i kungafamiljen. När det brukar ta lång tid annars..


 24. Anita Kuusela skriver: 27 augusti, 2010

  Stå på dig Sofia och bry dig inte om vad andra tycker.


 25. Sollan skriver: 27 augusti, 2010

  Säger bara SOFIA en KATASTROF!!


 26. MIna skriver: 27 augusti, 2010

  Man får hoppas att det blir någon annan till Carl-Philip Bernadotte.


 27. Medea skriver: 27 augusti, 2010

  Dög Prinsessan Liliantill Prins Bertil Duger Sofia till Carl Philip.


 28. Evelynactionaid.se skriver: 27 augusti, 2010

  # 29 Medea…visst duger Sofia 🙂
  Hade jag varit i Sofias ålder så HADE JAG norpat Carl Philip 😉


 29. Tina skriver: 27 augusti, 2010

  Duger Mette-Marit som Norges framtida drottning..då duger sannerligen vackra Sofia som svensk prinsessa!


 30. Katarina skriver: 27 augusti, 2010

  Kan Silvia ha sett bilderna på Sofia? Många säger att hon är så vacker.Var någonstans? Titta på länken vid Nr 23.Carl Philip får gärna ha henne om 30 år om man skall jämnföra henne med Lillian.


 31. snickarjohn skriver: 27 augusti, 2010

  Vad är skillnaden?
  Filmen med Mette-Marit som XXXXXXXXX en stor färgad man är ute i vissa kretsar i Norge och har varit länge.
  Dög hon kan väl denna duga!


 32. Henrik Wislander skriver: 27 augusti, 2010

  Mette-Marit är inte heller lämpad som Drottning, men hon har i alla fall inte fläkt ut sig i en massa runktidningar som Sofia har.

  Det här visar tyvärr på att kungahusen inte längre kan upprätthålla folks respekt och då är de inte heller lämpliga att representera sina respektive länder.

  De behöver inte välja blåblodiga partners, men man kunde kanske tro att de skulle ha ett bättre omdöme än att välja såna som Mette-Marit och Sofia, om de nu vill fortsätta att vara en del av kungahuset.

  Resultatet av ett såna val vore självklart att abdikera och leva ett vanligt liv, att vara högsta representanter för sitt land kräver ett bättre omdöme än så.


 33. Magdalena skriver: 27 augusti, 2010

  #34 Snickarjohn

  Den filmen du sikter til finnes kun oppe i ditt hode! Saklig sett sies det at hennes tidligere samboer laget en privat video-film av henne. Det er da vel ikke ulovlig? Ingen har hittil sett den!

  Hva så folk som deg utleder av disse rykter sier mer om deg enn noen andre.

  At MM festet vilt under sitt ungdomsopprør, har hun aldri lagt skjul på. Hun har endatil bedt offentlig om unnskyldning for det.

  Men jeg konstaterer som jeg alltid har gjort at en del mennesker på dette datasted vil bruke ryktene om MM sin fortid for alt de er verd som et slags sammenligningsgrunnlag for å gjøre Sofia mer spiselig!

  Jeg synes dere som skriver er mer tarvelig enn personene dere kritiserer. Og i tillegg er dere så feige at dere opptrer anonyme i deres kritikk!


 34. Kristinasvenskdam.se skriver: 27 augusti, 2010

  C-Ph har nog dessvärre inte så mycket innanför pannbenet och under det oljiga håret… Det lär fr Pernald ha, så det kan ju vara en anledning till uppbrottet.Ställer man upp på tarvliga nakenfotograferingar tyder inte det heller på så stor intellektuell förmåga så det är två av samma sort som funnit varandra.


 35. MartinzzonSvenskDam skriver: 27 augusti, 2010

  #16 Läser din kommentar om
  Prinsessan Lilian En mycket trevlig
  o sympatisk människa.Har träffat
  henne också. Lilian o Bertil hade
  sommarstuga här i Tylösand för
  många år sedan.
  Prinsessan Lilian fyllde faktiskt
  95 år nu i augusti.Grattis!


 36. Medea skriver: 27 augusti, 2010

  Evelyn,instämmer.Carl Philip är så tjusig kille!


 37. Dikte skriver: 27 augusti, 2010

  Danmark må jo finde sig i prinsesse Marie – som jo har en baggrund som kaffebrygger i USA og telefonpasser hos sin stedfader.

  Så til sammenligning – så er Sofia stadig så ung at hun kan nå at udrette lidt mere end at betjene en kaffemaskine og en telefon 🙂


 38. Medea skriver: 27 augusti, 2010

  Tänk,Carl Philip med sin franska gener!Kan säkert sin sak.


 39. Magdalena skriver: 27 augusti, 2010

  #40 Medea,

  Franskmenn er oppskrytte 🙂


 40. Dikte skriver: 27 augusti, 2010

  Demba
  Sandt – Sofia har nogle slangebilleder men Marie har en film hvor hun er sammen med en tidligere kæreste.


 41. Medea skriver: 27 augusti, 2010

  Magdalena!Hi hi!Nu är det iallafall för sent.Men man kan ju drömma omet.


 42. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 27 augusti, 2010

  Dikte.
  Sofia har mer än ormbilder. Har du inte sett länkarna här?
  Och privata videofilmer har jättemånga. Marie har inte gjort dessa filmer för att exponera sig och tjäna pengar på dem. Troligen bara för att det var spännande och upphetsande just då med hennes pojkvän. Och att någon sen utnyttjar dessa filmer för att kanske pressa henne på pengar är bara beklagligt.
  Samma gäller filmen med Mette-Marit.


 43. Dikte skriver: 27 augusti, 2010

  Irena

  Det er min opfattelse, at når Mette Marit har styrken til at vælge at være enlig mor – så vejer det så tungt i vægtskålen at et stofmisbrug og en evt. film – er opvejet.

  Jeg har så stor respekt for enlige mødre – det er ud fra de enlige mødres vilkår at man skal bedømme et samfund – efter min mening.


 44. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 27 augusti, 2010

  Ja Irena.
  Sofia har tjänat pengar på att kråma sig naken i runktidningar. Det är skillnad på hennes “filmkarriär” och Maries eller Mette-Marits.
  Deras var troligen en kul och upphetsande grej ihop med pojkvännen. PRIVAT.


 45. Dikte skriver: 27 augusti, 2010

  Demba
  Kald mig en snerpe – men private film – nej det har jeg svært ved at forstå.


 46. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 27 augusti, 2010

  Varför Dikte?
  Det är enkelt att använda en egen vidokamera.


 47. Dikte skriver: 27 augusti, 2010

  Demba
  Det er ikke det tekniske jeg ikke kan forstå 🙂

  Men du er mere openminded end mig 🙂


 48. Helle skriver: 27 augusti, 2010

  Dikte
  Gud, hvor er du altså direkte dum Dikte. At skrive sådan noget sludder her på en svensk hjemmeside! Du gør dig selv til grin.
  Marie læste først på et økonomi på et universitet, men det blev
  ikke til så meget, sikkert fordi hendes engelsk ikke var det bedste i starten – senere tog hun en bachelorgrad i kunst fra
  et college i New York..Det står på deres hjemmeside.
  Og hun startede med at have et studenterjob ved siden af.
  Og den film du omtaler er nogle uskyldige private
  nøgenbilleder af Marie alene som 17 årig og ikke som du
  skriver sammen med kæresten!
  Du virker forskruet i hovedet, kommer du fra et indremissionsk
  hjem?


 49. Lucas skriver: 27 augusti, 2010

  jag gillar Sofia….


 50. simon skriver: 27 augusti, 2010

  Inte trevligt att Sofia mobbas av Madeleine….


 51. Annica skriver: 27 augusti, 2010

  #2 Midnattsol
  Håller till punkt och pricka med vad du skrev.
  Och vad beträffar prinsessan Lilian är väl att hennes och Sofias “nakeneskapader” är nästan desamma. Skillnaden är väl att Sofia är till allmänt beskådande, medan Lilian allmänt kallats “nattklubbsdansös”. Att Lilians (och Bertils) öde med påtvingad barnlöshet var omänsklig, kan väl de flesta vara överens om. Och hur illa Sofias bakgrund passar i kungahuset, så vill väl inte någon att hon och C-P ska behöva uppleva Lilians och Bertils öde?


 52. Dikte skriver: 27 augusti, 2010

  Helle

  Marie har kun haft et kaffedamejob i et amerikansk firma og dernæst har hun taget telefonen i sin stedfars firma.

  Det kan være at hun har taget en bachelor i kunst men hvorfor løj hun så om at have taget en bachelor i økonomi.

  Ihvertfald er det ikke lykkes hende at have et rigtigt arbejde overhovedet.

  Og til slut – der er tale billeder og videofilm.


 53. Henrik Wislander skriver: 27 augusti, 2010

  Madeleine verkar i det här fallet vara den enda i kungafamiljen som har gjort en riktig bedömning av Sofia. Carl-Philip har blandat ihop den fysiska attraktionen med kärlek, Kungen och Silvia pressas av honom, Victoria är snäll, men lite korkad i det här fallet. Till slut är det vi skattebetalare som får betala för kalaset, betala för en glamourmodells liv i lyx som lyckats ställa sig in hos prinsen genom att puta med brösten och le sött. Hoppas prinsen vaknar upp och inser att det finns så många fina och seriösa tjejer som han kan träffa i framtiden och inte fastna för den här lyckosökande pinuppan. Hon kommer inte att göra annat än att dra vanära över vårt svenska kungahus.


 54. Magdalena skriver: 27 augusti, 2010

  Tror ikke et dugg på at Madde mobber Sofia, -selv om det står i Expressen.

  Madde elsker sin bror, og aksepterer hans valg.

  Jeg tror Sofia har kommet for å bli. Mitt ønske for denne lille damen er at hun skaffer seg en annen hårfarge, kler seg mer elegant og sminker seg slik at hun ikke ser så “billig ut”.

  Det er mine fordommer mot henne. Så får vi nok en gang tilgi dumheter i unge år ?


 55. .Helene D. skriver: 27 augusti, 2010

  # 52 Helle
  Enig med dig, men sådan har Dikte skrevet siden hun startede
  og det blusser op, hver gang Marie får positiv omtale.

  Både på SD, Lottas blogg og i de fleste udenlandske medier
  er Maries kjole fra brylluppet omtalt og det er mere end Dikte
  kan klare, hos hende er der kun plads til Mary, som hun dyrker
  med sygelig barnlighed.

  Men pudsigt nok er hun vendt 180 grader mht. Sofia. For
  især på Daniels blogg ligger mange af hendes kommentarer,
  hvor hun kun har foragt tilovers for Sofia!!

  Her kan alle åbenbart få lov at skrive, hvad de vil, meget tyder
  på det. Men hendes kommentarer taler for sig selv.


 56. Dikte skriver: 27 augusti, 2010

  Magdalena
  Jeg tror heller ikke at Madeleine mobber Sofia.

  Det er en opfundet historie.

  Og iøvrigt kan det heller ikke forventes at Madeleine skal være hjerteveninde med sin svigerinde in spe.

  Man kan være heldig – men det er slet ikke noget der er givet at en svigerinde bliver veninde.


 57. Dikte skriver: 27 augusti, 2010

  Helene
  Det er vist dig som er ved at blive ophidset.

  Er du veninde med Marie siden du hidser dig op?

  Måske er du i virkeligheden gift med Joachims bedste ven – Oscar smørrebrødsprinsen med den sure smiley.


 58. Pärlan skriver: 27 augusti, 2010

  Sofia sök dig till andra jaktmarker.


 59. Magdalena skriver: 27 augusti, 2010

  Demba,

  med tiden glemmer vi både rumpen og alt det andre 🙂

  Når Sofia etterhvert får sin prinsesse – look, med tiara og all glam som vi elsker,- ja da tror jeg pipen her får en annen lyd, og kommentarene blir mer “Sofia er mye penere enn Mary, Mette Marit, Madeleine, Marie osv. osv. ”

  Bare vent et par år……………:-)


 60. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 27 augusti, 2010

  Annika # 55.
  NejLilian poserade aldrig naken i runktidningar. Det har Sofia gjort många gånger.
  Inte samma sak.


 61. Helle skriver: 27 augusti, 2010

  Dikte
  Man kan vælge at misforstå alt, som visse journalister bevidst
  gør! Hvis Marie har sagt, at hun har studeret ved det og det
  universitet, så tror folk umiddelbart at man er kandidat.
  Jeg har selv læst et år ved Colombia Universitet, mens min
  mand arbejde ved FN i New York..Jeg fulgte nogle
  forelæsninger i sociologi, præcis som Marie sikkert har gjort.
  Og som dronning Margrethe i sin tid gjorde i Århus.
  Men det er langt ude, når du skriver, at hun kun har brygget
  kaffe, det er simpelthen for dumt. Det virker, som du er ude i et
  slags hævntogt eller skal forsvare et eller andet. Men hvad ?


 62. Dikte skriver: 27 augusti, 2010

  Helle
  Det er jo ikke noget jeg har fundet på, at hun ikke har haft noget rigtigt job.

  Der var også et job som assistent i Paris, som journalisterne afslørede som et sommerjob som stik i rend.

  Det er vist dig som skal forsvare noget – måske skal du forsvare overfor dig selv at du ikke selv har en uddannelse og har mindreværdskomplekser over det så du bliver nødt til at nævne din mands arbejde.


 63. Magdalena skriver: 27 augusti, 2010

  #67 Emma H,

  Unnskyld,- men jeg greier ikke å mobilisere så mye engasjement for eller i mot denne damen.

  Årsaken er bl.a. at jeg ikke tror det hjelper hva vi som skriver her mener om denne kjærlighetshistorien.

  Lemplighet for rollen som prinsesse? Noe standardkrav bør man kunne stille. Men tror du kungen og Silvia vil svikte sin sønn?

  Noen kameler må nok svenske folket finne seg i å svelge, slik vi har gjort i andre land…..:-)


 64. Poul skriver: 27 augusti, 2010

  Dikte
  Jeg fatter heller ikke, at du bliver ved at skrive og fortælle om
  de private videoklip, i øvrigt tror jeg de fleste mænd har taget
  nøgenbilleder af deres kæreste eller kone i dag, hvor alle har
  mobilkamera..
  Jeg har efterhånden fået den opfattelse at du må være en
  forsmået gammeljomfru, siden du beskæftiger dig så meget
  med andres private sexliv,
  Haha i virkeligheden er du nok lidt småmisundelig på
  kvinder med en flot krop!


 65. Dikte skriver: 27 augusti, 2010

  Poul
  Du har nok at glæde dig over her.

  Der er både Sofia og Marie.


 66. Medea skriver: 27 augusti, 2010

  Vilken skillnad på att visa sig naken inför publik eller sk..runktidningar.Bara frågar.


 67. Helle skriver: 27 augusti, 2010

  Dikte.
  Jeg er tandlæge !


 68. Medea skriver: 27 augusti, 2010

  He,he,har hon tatuering på rumpan?Höger eller vänster?Och vad för bild?


 69. Dikte skriver: 27 augusti, 2010

  Helle
  En ret sur tandlæge.


 70. Catharina skriver: 27 augusti, 2010

  Prins Carl-Philip har alltid varit den lugna, tråkiga, hämmade och smått blyga typen.
  Han har haft väldigt få flickvänner; kanske bara ett långt seriöst förhållande (med Emma P).

  Då möter han en tjej med samma begåvning som väninnan, idolen och ‘mentorn’ Jenna Jameson, alltså sugförmåga utvecklad till perfektion; lägg där till de exotiska positioner hon samtidigt kan inta tack vare sina färdigheter i yoga – inte undra på att prinsen är i e x s t a s !
  Billigt? Javisst, men det kan funka – ända fram till altaret i nöd, men framför allt i lust.
  Man tillbringar ju faktiskt en tredjedel av sitt liv i sängen…


 71. Poul skriver: 27 augusti, 2010

  Ja, Dikte din svarkommentar bekræfter jo, hvad jeg og flere
  andre har skrevet i aften! Men du er udenfor pædagogisk rækkevidde.


 72. Catharina skriver: 27 augusti, 2010

  Försvann kommentaren?


 73. Dikte skriver: 27 augusti, 2010

  Poul
  Desværre er det dig som er udenfor pædagogisk rækkevidde.

  Af uransagelige årsager skriver du mærkelige løgnehistorier hvor du skamroser Joachim og Marie og samtidig lyver om Mary og Frederik.

  Måske er du i virkeligheden Oscar Siesby – smørrebrødsproducenten med den sure smiley – Joachims bedste ven.


 74. Emma_H skriver: 27 augusti, 2010

  hej igen Magdalena
  det som många besvikna svenskar önskar i dagsläget beträffande kunglig prinsessa alltså minimikravet är att det åtminstone är nån normal tjej med normal bakgrund (utan såna lik i garderoben som Sofia har)
  Det minsta man kan begära är att man som svensk slipper skämmas för sitt kungahus eller hur ? när vi ändå betalar dom bra för utföra arbete/PR åt vårt land
  i vårt land måste enligt lag kung +regering ihop godkänna prinsens val av fru

  nu går envisa rykten om att C-P o S redan har förlovat sig i hemlighet o då borde det innebära att de gifter sig vanligt “civilt”, vilket kanske är bästa lösningen om han inte kan hitta nån bättre. då bryr jag mig inte


 75. Emma skriver: 27 augusti, 2010

  # 36 Magdalena
  I næste uge udkommer en biografi om prins Henrik, hvori han
  udtaler, at rygter, også falske rygter er obligatoriske, når man er kendt/kongelig, det hører med til jobbet.

  Det er en erfaren mand, der udtaler sig !!! Der er utrolig meget
  sladder i Danmark. Og visse personer elsker at videregive den!

  http://www.berlingske.dk/danmark/prins-henrik-rygter-hoerer-med-til-jobbet


 76. Emma skriver: 27 augusti, 2010

  # Dikte
  Nu tror jeg du har overbevist alle selv Demba om, at du er mentalt forstyrret.
  Jeg er i hvert fald efter at have læst dine kommentarer til Helle
  og Poul ( #62 og #80).


 77. Dikte skriver: 27 augusti, 2010

  Emma
  Du skulle skamme dig.

  Du anvender diverse alias og det eneste formål er at skrive den ene personlige bemærkning efter den anden.

  I mine øjne er Sofia og Marie lige uheldige.

  Det kan du så blive perfid og ubehagelig over – men det siger blot mere om dig.


 78. snickarjohn skriver: 27 augusti, 2010

  Magdalena,
  Din nationalitet gör dig förblindad av fakta.
  Irena,
  så länge du inte rör dig i vissa journalistiska kretsar kommer du aldrig att få se dessa filmer!


 79. Emma skriver: 28 augusti, 2010

  #64 Dikte
  Jeg er Emma og det vedbliver jeg at være, som du er Dikte.
  Jeg har ikke tid til at skrive mere, men jeg skammer mig ikke,
  det burde du måske gøre over at tilsvine kongelige personer, du ikke kende, det du skriver er ikke kritik.
  Jeg kender dig ikke, men dine kommentarer, og de giver indtryk af en person, der har problemer af flere slags……..


 80. Henrik Wislander skriver: 28 augusti, 2010

  Det verkar i alla fall som i stort sett alla som skriver här tycker att Sofia inte är lämplig som prinsessa. Det är verkligen skandal att det har fått gå så här långt, Kungen och Silvia borde ha satt ner foten för länge sen och förklarat för prinsen vad som gäller. Nu får han får ta sitt ansvar och avgå som prins, för vi är många som aldrig kommer att acceptera Sofia som prinsessa. Det är ju helt sjukt att en porrmodell ska vara en del av kungahuset och leva glamourliv på våra skattemedel.


 81. Nemonemoskrypin.blogg.se skriver: 28 augusti, 2010

  Hon får väl pengar på att göra intervjuer/dyka upp på mingel osv..

  Flera storbloggare tjänar hundratusentals kronor per månad bara för att blogga (mestadels annonspengar) och får betalt för att dyka upp på mingel..


 82. hilde skriver: 28 augusti, 2010

  Tror heller ikke Madeleine mobber Sofia. Carl-Philip er hennes bror og derfor vil hun godta og akseptere hans valg.
  Ettersom hun er venninne med brorens ex blir det jo vanskelig å ta Sofia inn i den gjengen hvor også Emma er med. Sofia kan hun jo omgås med andre steder.
  Forøvrig er det ingen selvfølge at personkjemien er tilstede mellom svigerinner,men man kan omgås og ha det hyggelig for det. Men nære venner blir man aldri.


 83. signe skriver: 28 augusti, 2010

  “88”Henrik W
  Bra skrivet håller med till 200%.
  Kungen och Silvia (även Victoria) måste snart se till att sonen avgår som prins. Det finns så mycket annat som våra skattepengar borde gå till än att försörja en nakenmodell. Detta borde framförallt C-P fattat att man kan inte dra in vad som helst på slottet. En stor lycksökerska är vad hon är den där Sofia.!!!!!
  Hon kan inte jämföras med varken M-M eller Lilian


 84. Ansan skriver: 28 augusti, 2010

  Är Sofia Hellqvist på riktigt eller är detta ett påhitt från republikanska föreningen???????????????


 85. Dikte skriver: 28 augusti, 2010

  Emma
  Jeg tilsviner ikke de kongelige – jeg gengiver blot hvad der var året skandale historie om Maries sex video.

  Du tilsviner til gengæld mig – på en måde som virker meget forstyrret og afvigende.


 86. Gittan skriver: 28 augusti, 2010

  Jag hoppas och tror att Carl-Philip är vuxen nog att med en monarkistisk betraktares ögon inse att detta inte funkar…

  Vi vill ha en prinsessa vid hans sida, men så skyndsamt behöver det inte gå att han inte funderar lite extra…


 87. Lucas skriver: 28 augusti, 2010

  Jag förstår att Calle P blivit förälskad i Sofia.
  Visst är hon vacker – vad hon gjort eller inte gjort för ca 10 år sedan ska inte ligga henne till last idag.
  De flesta har godkänt Daniel, men inte jag. Varför är då Sofia såååååå FEL – det tycker inte jag.


 88. unbestechlich skriver: 28 augusti, 2010

  Demba.

  Du har fel gällande Lillian. Hon förekom på bilder som allierade soldater hade. Hon kallades Left Lady !


 89. unbestechlich skriver: 28 augusti, 2010

  Jag vill göra ett förtydligande.

  Lillian hade ett helvete under kriget. Hennes dåvarande make hade många problem, hon måste överleva.
  Hon var otroligt vacker, en vacker kropp. Vi skall inte fördömma henne, attt hon i dessa tider försörjde sig på den.

  Lillian och Bertil är bland de goaste människor jag upplevt. Jag förstår Carl-Philips stora kärlek till Lillian. Även övriga kungafamiljen älskar henne. Bertil vilken prins.Hans kommentarer var härliga med humor och djup. Det var ett ovanligt lyckligt par. Ni skulle sett dem på promenad med armen om varandra.


 90. Pia skriver: 28 augusti, 2010

  Prins Carl-Philip skulle göra både Sverige och sig själv en tjänst genom att hoppa av prinsrollen och ta itu med ett eget liv. Han fick ju en stor gård och har utbildat sig inom jordbruksskötsel. Hans far hade regentbördan på sina axlar, men sonen kan ju välja fritt. I det fallet kan han också välja fru. Nu kanske inte Sofia har tänkt sig att bli bondmora, men om hon verkligen älskar personen Carl-Philip så ställer hon upp på det. Ett ypperligt tillfälle att visa sitt rätta jag. Bertäffande tjusiga utländska prinsessor så vill de kanske ha en mindre blyg och försagd prins. Där har nog den sympatiske, men lite valhänte prinsen ingen chans.


 91. Marie skriver: 28 augusti, 2010

  Hehe ja det var minsann ingen grann bild på Sofia i länken ovan 😀 Hon känns på nåt sätt “smutsig”.
  Men man får som #99 Pia skriver att hon älskar personen och inte att han är prins.
  För tillfället tycker jag att förvirringen är stor beträffande hela svenska kungahuset.


 92. Beata skriver: 28 augusti, 2010

  Har lite svårt att se Sofia i den kungliga familjepoträtten, tyvärr.


 93. Pia skriver: 28 augusti, 2010

  Märk att jag skriver att OM Sofia älskar personen carl-Philip så kan hon visa det genom att hålla fast vid honom även om han avsäger sig prinsrollen. Beträffande Mrs Craig dvs Lilian, så hade hon ju en jädrans tur som kunde fånga snälle Bertil. Efter hans död stod hans grav utan ens ett tänt ljus på nyårsaftonen. Nog kunde “prinsessan” ha ordnat med denna enkla hälsning, som faller sig naturligt för varje vanlig änka. Hon krävde också “nice price for the princess” när hon handlade kläder. Men hon har ju ansetts så kul och charmig att alla skulle känna sig hedrade av att hon frekventerade deras butik. Hon har väl haft råd om någon. Nej, för mig är hon ingen prinsessa. Hon är en fd nattklubbsdansös, som gjorde ett kap och kom upp sig. men Sigvard stackaren, han fick inte tillbaka sin rättmätiga titel. Ynkligt “C-G”.


 94. unbestechlich skriver: 28 augusti, 2010

  Pia.

  Avknoppade Prinsen kan leva gott på sin gård. Han har där mjölkproduktion. Som pappa kungen med sina nio slott lyfter han enorma bidrag från EU för att hålla landskapet öppet. Sedan kommer Länsstyrelsen med skottkärror med olika bidrag. Gården går som Pappas Stenhammar med förlust gällande bl.a. mjölk, köttproduktion. Då fixas till ett plus i bokslutet genom EU bidrag på cirka 1,9 miljoner till mjölk / köttproduktionen.

  MINA BARN OCH ANDRAS UNGAR gäller i lagtolkningen av kungahuset och Folket. Blir det trots allt prob lem, får åklagaren till det att alla är födda regenter = Kungar / drottningar. Vi har just nu 2 kungar och tre drottningar. Påfyllning med drottning Sofia, blir snart.


 95. Christian skriver: 28 augusti, 2010

  Dikte
  Dytdyt… det er gået heftigt til her igår aftes. 😀
  Årets skandale, hvad har du gang i, hvis du ikke holdt liv i
  den, ville den være mere død end et forsil. Ikke engang Marie
  selv ville give en penny for at få fat i den private stump video.
  Men hun blev møgsur og ringede til ex- kæresten og skældte
  ham ud. Forståeligt. Det var Se & Hør, der forsøgte at blæse
  det op, jeg tror, at de måske selv har fundet ud af, at de gav
  den for meget. De har ikke omtalt den siden, det er kun dig
  der tager det op, så jeg giver dig ret, du må være snerpet og
  lidt uvidende omkring the birds and the bees. 😉
  Men kan du ha’ en god weekend. 😀
  PS. Jeg er ikke Emma, nuvel, men jeg fik lyst til at kommentere
  det.


 96. Charli skriver: 28 augusti, 2010

  Pia
  It’s clear that girls like her really has their eye on “marrying well”.

  Like princess Marie. Marie really wanted to be a princess and was very conscious of the fact that she could be living in a palace (she even pointed out to a reporter that Joachim lived in that “big house” all by himself – clearly hinting that she wants to live there herself!) Also, she really has no discernable career skills or ambitions other than being a secretary or PA. It’s clear that Marie has her eye on “marrying well”, like her grandmother that married at noblemann.


 97. signe skriver: 28 augusti, 2010

  “95” Lucas
  Skillnaden mellan Daniel och Sofia är väldigt enkel !!!! Daniels CV är vitt inga skandaler alltså medan Sofias CV är skiiiiiiiitigt skandalerna är så mååååånga.Ska man representera Sverige måste man vara ren !!Victoria och daniel kommer att bli kanonbra medan Sofia kommer att skämma ut vårt kungahus.


 98. Ronja skriver: 28 augusti, 2010
 99. Ronja skriver: 28 augusti, 2010
 100. unbestechlich skriver: 28 augusti, 2010

  Fick just bilder på Sofia. Jag ändrar uppfattning. Dessa bilder från USA visar vem hon verkligen är. Jag kan tyvärr inte publicera dem. Det gäller budgivning på dem.

  Så mycket kan jag skriva: Det är mycket tydliga bilder ,på en inte precis prydd Sofia, som poserar med sin väninna
  Hård anspelning på Lesbiskt förhållande


 101. Ronjadeleted skriver: 28 augusti, 2010

  Fick just bilder på Sofia. Jag ändrar uppfattning. Dessa bilder från USA visar vem hon verkligen är. Jag kan tyvärr inte publicera dem. Det gäller budgivning på dem.

  Så mycket kan jag skriva: Det är mycket tydliga bilder ,på en inte precis prydd Sofia, som poserar med sin väninna
  Hård anspelning på Lesbiskt förhållande

  Old news…


 102. Pia skriver: 28 augusti, 2010

  I den situation att det skulle hända Victoria någonting (VILKET GUD FÖRBJUDE!) skulle vi få införa republik. Ingen av hennes syskon kommer ens i närheten av hennes person. Och nu har hon en lika trevlig och representativ make. Victoria eller republik alltså. Därför kan de två syskonen gifta sig med vem de vill och samtidigt utgå ur hovstaten.


 103. zsarah55 skriver: 28 augusti, 2010

  Här är sofias tatuerade rumpa

  http://bayimg.com/BAOjIAacD.


 104. Netaadika.bloggspace.se skriver: 28 augusti, 2010

  Näpet… 😉


 105. Gittan skriver: 28 augusti, 2010

  Ronja #107… Men måtte Gud detta förbjuda…!! Om detta rykte är sant… >:(
  DETTA VILL VI INTE !!!

  Inte minsta lilla flaggvimpel ens kommer upp hädanefter på flaggdagarna för de kungliga om detta visar sig korrekt… :/


 106. Medea skriver: 28 augusti, 2010

  Ja nu kollade jag på tatueringen!!Säger då det,min är snyggare!På motsatta skinkan!


 107. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 28 augusti, 2010

  Absolut Gittan. Jag vill inte ha en prinsessa som fläkt ut sig för hela världen.
  Hon passar bättre på sophögen är i slottet.


 108. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 28 augusti, 2010

  Ha ha Medea.
  Du är rolig. Jag har också en men har inte låtit någon fotografera den. 🙂


 109. Netaadika.bloggspace.se skriver: 28 augusti, 2010

  Kan Du lägga ut en bild på den Medea ?? Please


 110. Medea skriver: 28 augusti, 2010

  Demba!Inte jag heller har fotograferat min!För det var bara från min F.D.vän.


 111. Medea skriver: 28 augusti, 2010

  Neta!NÄEJ!Där går gränsen!


 112. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 28 augusti, 2010

  För Neta… om Medea och jag lägger ut bilder på dom så kan vi aldrig bli prinsessor sen. Och tänk om vi vill det.


 113. zsarah55 skriver: 28 augusti, 2010

  unbestechlich

  Är det bilder där Sofia kysser och hånglar med porrstjärnan Jenna Jmesson i Las Vegas?

  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/dokusapa/article279813.ab


 114. Netaadika.bloggspace.se skriver: 28 augusti, 2010

  Ja det vore ju himla synd. Då skulle ni ju bränna alla broar bakom er ha ha


 115. zsarah55 skriver: 28 augusti, 2010
 116. zsarah55 skriver: 28 augusti, 2010
 117. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 28 augusti, 2010

  Japp Neta och det kan man ju inte göra. Vore mycket dumt.

  Jag oroar mig för Håkan. Vad handlar det om? Verkar som han inte har fått någon hjälp med sin skadade fot.


 118. zsarah55 skriver: 28 augusti, 2010
 119. Netaadika.bloggspace.se skriver: 28 augusti, 2010

  Demba, tror eventuellt att han driver med oss, annars skulle han svara ordentligt, eller hur?


 120. Medea skriver: 28 augusti, 2010

  Demba och Neta,ja visst är det så!Vi,åtminstone jag är för blyg!


 121. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 28 augusti, 2010

  Ja kanske Neta.
  Men han har ju inte varit någon knäppgök innan.
  Hemskt om han är illa skadad och bara ligger hemma utan hjälp.

  Jag kan ta nesan om han driver med oss. Man måste försöka hjälpa en medmänniska.


 122. Netaadika.bloggspace.se skriver: 28 augusti, 2010

  zsarah55…. Jag googlade på Ditt nick och det var inga söndagskolebilder som kom upp där. Aja baja 🙂


 123. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 28 augusti, 2010

  Neta.
  Håkan har anropat oss i flera dagar. Första gången skrev han att hans ben var krossat och då svarade jag att jag också har ont i benet. Att jag har kvaddat mitt knä.

  Jag gillar inte det här. Mina vibbar säger att det är allvarligt.


 124. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 28 augusti, 2010

  Neta # 133
  Ajdå. Hmmm….


 125. Netaadika.bloggspace.se skriver: 28 augusti, 2010

  Demba
  Ja, stämmer det så kan han ju inte bara ligga där. Men kan han kontakta oss här så borde det ju gå att ringa efter hjälp.
  Du har rätt, det kan ju faktiskt vara allvarligt.


 126. Netaadika.bloggspace.se skriver: 28 augusti, 2010

  Håkan
  Om Du verkligen är sjuk…ta telefonen och ring 112 !!!


 127. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 28 augusti, 2010

  Ja jag har bett honom lämna telefonnummer och helst också adress här. Men han har inte svarat.
  Vore bra om SD hade någon moderator på plats just nu. För de kan ju hitta en person med hjälp av mailadressen. Men det finns troligen ingen där nu.


 128. Helen skriver: 28 augusti, 2010

  107 & 117: Om detta rykte gällande förlovning är sant är det antagligen för att det andra ryktet också är sant – att Sofia är gravid. Stackars Carl Philip… Oavsett hur förälskade de är ser det oneklligen utifrån ut som om han blivit snärjd av en lycksökerska (med det äldsta knepet i världen – bli gravid och tvinga fram ett äktenskap). Han kommer att förlora all respekt och folk kommer att skratta åt honom för att han framstår som så lättlurad, vek och osjälvständig.


 129. simon skriver: 28 augusti, 2010

  Kan de som förstör denna sida genom att använda den som en privat chatt lägga av!!!!!


 130. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 28 augusti, 2010

  Helen # 139
  Om han har gjort henne på smällen så får han skylla sig själv. I så fall har hon inte lurat honom, för jag kan inte tänka mig att Carl-Philip inte vet hur barn kommer till. Och skulle det vara så illa att han inte vet så är det hans föräldrars fel att det har skett. Då har föräldrarna missat ännu mer i sin barnuppfostran än man befarade innan.


 131. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 28 augusti, 2010

  Nej Simon, det kan vi inte just nu. Det kan vara så att en av skribenterna här är i nöd. Vi vet inte säkert, men det verkar så. Vi vill kunna hjälpa om vi kan.
  Struntar du i en medmänniska som kanske behöver hjälp??


 132. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 28 augusti, 2010

  Ja ja # 144
  Du är helt bombad. Har du inte märkt att ingen bryr sig om dina sju kilometer långa ointressanta inlägg. Eller om dina hot och trakasserier.
  Du har hotat mig också precis som du hotar alla som du känner som ett hot mot dig själv.
  Lägg ner. Du är bara patetisk.


 133. signe skriver: 28 augusti, 2010

  Sophögen som Demba föreslog är helt rätt !!!!!
  Lesbisk ??? Silvia,Madeleine och Vicktoria får passa sig……….!!!!
  Gravid ? Det hade väl varit passande och visar tydligt vilken lycksökerska hon är………har inte mamma talat om för dottern hur man skyddar sig innan hon skickar ut henne i stora världen……..
  C-P vaaaaaaaaaaaaaakna nu!!!!!!! Han bör skämmas som som vanärar kungahuset på detta sätt . Madeleine har visat vad hon tycker och det är bra gjort av henne men……Victoria var står hon i detta ???


 134. Gittan skriver: 28 augusti, 2010

  Signe 146 #… Hej…. Kul att se dina kommentarer igen…
  Jo, Victoria samtycker ju till detta meddelande Expressen för ett tag sedan…De kom väldigt bra överens… Detta låter skrämmande och oroväckande….
  Man får ju undra hur man kan uppskatta att varenda människa i landet vet hur broderns eventuella blivande fru ser ut utan kläder… Inegen kommer ju någonsin att se henne klädd vad hon än tar på sig…Det borde ju vara få invigda i denna vetskap…
  Hade människa haft några av de egenskaper som en del tillskriver henne hade hon väl dragit sig tillbaka på ett odramatiskt sätt och lämnat kungafamiljen ifred…


 135. Medea skriver: 28 augusti, 2010

  Hör ni.,Jag vet inte,men varför skulle Carl Philip ligga ett steg före stora syster?Tror inte ett dugg på ert skvaller.


 136. Medea skriver: 28 augusti, 2010

  Åh vad jag saknar Hey Baberiba gänget!Vilka vitsar dom kunnat gjort.


 137. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 28 augusti, 2010

  Medea # 148.
  Vet inte vad du menar. Har nog missat något i läsningen här.


 138. Magdalena skriver: 28 augusti, 2010

  #86 Snickarjohn,

  Det er det svakeste og mest usaklige argumentet noen har servert her på lenge!!


 139. Magdalena skriver: 28 augusti, 2010

  #82 Hei Emma,

  Skjønner hva du mener med normalitet,- de fleste jenter holder seg for gode til å la seg avbilde naken for kommersielt bruk.

  Nå er det engang slik at Sofia har gjort det. Hun får ikke skrudd tiden tilbake og forandret fakta.

  Hva skal så kungen og dronningen gjøre? Godta denne kvinnen som CP elsker, eller slå hånden av sin eneste sønn og ta fra han sin prinsetittel?

  Jeg ser en fare i at vi som borgere identifiserer oss så sterkt med våre kongehus at vi skammer oss over dets medlemmer som ikke faller oss i smak.

  Det er i tilfelle “prinsesse” Sofia som i fremtiden, ja hele livet, må leve med sin nakne fortid. Og det kan bli tøfft nok, dersom hun alltid må føle motviljen mot seg på grunn av disse dumheter i unge år.

  Jeg tror på tilgivelse og nye blanke ark. La oss ikke glemme at det er pressen og de journalistiske gribber som viser frem disse nakenfotografier. Sofia er offeret i denne sammenheng.

  Jesus, som kjent forbilde, elsket skjøgen Magdalena, hun var en av hans mest betrodde?


 140. Magdalena skriver: 28 augusti, 2010

  #83 Hei Emma,

  Takk for det utdrag av den nye biografien om prins Henrik!

  Ja, den bare bekrefter det noen av oss allerede sier og vet ,- at det ikke finnes noen grenser for hva journalister og folk flest kan finne på å dikte opp om kongelige og andre berømtheter, – i hvilken hensikt?

  I alle fall det menneskelige behov for å skape sensasjon, spre rykter i håp om å gjøre seg selv mer interessant, nedvurdere andre i håp om å heve seg selv, osv. osv.

  Og disse nye chatte-steder i datatidsalderen er jo nettop ment å skulle tilfredsstille disse menneskelige forlystelser 🙂


 141. Magdalena skriver: 28 augusti, 2010

  #98 Unbestechlich,

  Du har stor faktakunnskap,- men når det gjelder uautorisert “fakta” tar du sjanser og skyter ofte over mål.

  Det er snart 10 år siden denne såkalte video av MM var gradert som interessant. Da skal det ha vært noen få “norske millionærer” med tilknytning til kongefamilien som hadde tilbudt seg å kjøpe denne video i den hensikt å få den “ut av verden”.

  Det ble den gang spekulert i at prisen ble for høy,- selv for kjøperne.
  I følge advokaten til MM` s “føre dette sambo” var videoen ikke til salgs. Siden den gang har ikke saken vært på dagsorden i norske media.

  Den blir kun trukket frem her på SD hver gang noen ikke er fornøyd med de svenske kongelige sine partnervalg!


 142. Lina skriver: 28 augusti, 2010

  Mina kommentarer har ocksa granskats. Aven om de inte innehaller nagot negativt. Jag fattar ingenting. Men sedan kommentarer fran folk som VERKLIGEN borde granskas far floda fritt. Alltsa……jaja, trevligt att se att det verkar fungera (suck)


 143. Medea skriver: 28 augusti, 2010

  Demba,en del skriver ju att Sofia är gravid! Så dum kan väl inte Carl Philip vara?


 144. Medea skriver: 28 augusti, 2010

  143,tänk,jag är så imponerad av dig.Trots sjukdom orkar du hänga på Sofias shower! Runt om i landet.Du kanske visste vem hon var,långt före Carl Philip?


 145. Val skriver: 28 augusti, 2010

  @152 Magdalena

  Det är inte de olika bilderna m.m. i sig som är så upprörande, utan just att såväl hovet som mentorn, likt du och vissa andra, skyller det hela på någon annan, på tidningarna, på att bilderna florerar på nätet, på ålder, på det ständigt urskuldande ungdomligt oförstånd (något som tragiskt nog även nyttjas av icke straffmyndiga när de bl.a. begått grova våldsbrott) osv.

  Huvudpersonen i fråga är i detta fall inte ett offer, som igen hovet, mentorn, du och flera andra hävdar. Detta till skillnad mot så många andra som verkligen utnyttjas inom sexindustrin. Istället har den aktuella personen gjort ett aktivt val och hon gjorde detta aktiva val så sent som år 2007, då enligt kvällstidningarna hon ska ha låtit fota de naken- och negligébilder av sig som nu cirkulerar på nätet. Hon var 23 år då, och i Sverige blir man myndig fem år tidigare.

  Alla har vi gjort val och handlingar i livet vi ångrar, och man ska verkligen inte behöva lastas för det resten av sitt liv. Men det handlar om att våga ta ansvar för de val och handlingar man gjort, och inte skylla på andra. Man ska självklart för den skull inte behöva be om förlåtelse för sina val och handlingar, så länge dessa inte bryter mot några lagar. Att ta ansvar för sina val och handlingar ger respekt.

  Om det plötsligt i det här specifika fallet visar sig verkligen handla om att vara ett offer för sexuellt utnyttjande, då hoppas jag innerligt att hon, hennes familj och hennes pojkvän stöttar henne och att hon också vågar kliva fram, och på så sätt kunna hjälpa andra flickor/kvinnor och pojkar/män som av olika skäl hamnat inom sexindustrin mot sin vilja. Det skulle också inge respekt.


 146. unbestechlich skriver: 28 augusti, 2010

  Magdalena!

  Tack för de vänliga orden.

  Filmen, om Mette Marit, borde som Du skriver, vara överspelad. Jag måste, tyvärr tillskriva mig själv en del av skulden, i en dokumentär, jag medarbetat, kom den gamla filmen med Mette marit upp. Efter det har filmen åter blivit eftertraktad Om Du ser på media i Europa, så har det uppstått en hetsjakt, på monarkierna. Även det beroende till en del på det jag skriver. Ärligen så beklagar jag denna osakliga jakt! Jag vill skapa en logisk debatt om monarki eller ej. För handen på hjärtat, har samtliga monarkier i Europa, isolerat sig från sin uppgift = Att representera folket. De har alla blivit vulgära strebers, som bara bevakar sin börd, och vad de utifrån denna börd kan tillgodogöra sig.


 147. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 28 augusti, 2010

  Vet inte Medea. Och hoppas inte han är så dum.


 148. elisabeth gustafsson skriver: 28 augusti, 2010

  Emmas naturliga stil och utstrålning har Sofia inte.Det går inte
  att göra om henne.Sofia har stilen som dokusåpa,kommer
  så att förbli.verkar sakna utbildning och försörjning. Men det
  är det Prinsen skall fixa. Bettan


 149. Magdalena skriver: 28 augusti, 2010

  #159 Val,
  Tror ikke vi er så uenige…………
  Så vidt meg bekjent har Sofia hittil tatt ansvar for sine valg og sine handlinger? Hun har ikke skyldt på andre,- ei heller ikke gått ut og unnskyldt seg i pressen ? Så da får vi i det minste for dette faktum se på henne i respekt?

  Det er jo heller ikke ulovlig å være med i Paradise hotel og jobbe som nakenmodell, selv om mange av oss ikke synes det er passende beskeftigelse for unge, vakre kvinner.

  Hva jeg ville ha frem er at det er media som graver frem spøkelser fra fortiden hennes i den hensikt å få i gang en debatt om hennes lemplighet som kjæreste til CP.

  Hun er jo så langt ingen offentlig person, og burde av den grunn slippe å stå til ansvar i full offentlighet for sitt private liv.

  Å basere sin vurdering av Sofia kun på de nakenbilder som er lagt ut om henne, er vel snevert?

  Det kan tenkes hun er ferdig med den perioden i sitt liv hvor hun av en eller annen grunn hadde så stort behov for å eksponere sin kropp og sitt utseende?

  Jeg kjenner forøvrig mennesker som langt fra kan sies å være voksen og veloverveid i en alder av 23 år. Man kan møte mennesker som har rundet 50 og fremdeles gjør dumme handlinger og valg.

  Det er så lett å dømme. Vi har så mange fordommer.


 150. Marguerithe skriver: 28 augusti, 2010

  Tror att Carl Philip och Sophia kommer att passa bra ihop, dessutom är han ju kär i henne. Om de gifter sig, kommer de nog inte att synas så mycket i framtiden utan kommer att leva ett mycket tillbakadraget liv på gården prinsen ärvde av någon för honom okänd person.

  Många verkar drömma om Emma Pernald, men den tjejen är nog en golddigger och streber om någon och bör nog hitta en mer drivande man.


 151. Linea H. skriver: 29 augusti, 2010

  Der udvises en snæversynethed her på webben, hvis lige man
  skal lede længe efter. Okay, Sofia har i en meget ung alder
  optrådt i en soapopera og vist sig nøgen, men er det en større
  synd end den næsten alle borgerlige piger har haft med, da de
  blev kongelige ?

  Nu er der ikke mange prinser, men der er tusindvis af unge piger,
  der hver dag stiller op til fotografering og medvirker i lignende tv-
  programmer og de shows eksisterer, fordi der sidder millioner og glor på dem, aften efter aften. Måske også i det svenske kongehus,! 😉
  De fleste unge piger drømmer om et liv i kändisverdenen, det er
  mere normalt end unormalt, hvis man ikke allerede i ungdommen
  ligner ” en sæk kartofler”.

  Der er nok flere katte end hermeliner iblandt alle kongehuse i
  dag, for at bruge et udtryk mange bruger.

  De Europæiske kongehuse har mistet både deres uskyld og
  værdighed for mange år siden, og er i dag i allerhøjeste grad:
  SHOWBUSINESS på flere niveauer.

  Og når der, ikke som her, tales seriøst og økonomisk om kongehusene, tales der altid om deres reklameværdi for landet,
  ikke et ord om tradition, etikette og værdighed..
  Kongehuset af i dag er en industrivirksomhed, det intet har med
  fortidens fine og værdige familier at gøre, hvis de var værdige?
  I hvertfald slap de for at blive målt og vejet af internetbrugere,
  så man i det mindste kunne lade som om, man havde værdighed.
  Ingen kongefamilier er forbilleder, blot mere og mere almindelige
  familier med særstatus
  http://www.youtube.com/watch?v=icr71H1nb3Q


 152. Marie skriver: 29 augusti, 2010

  Usch så trist att läsa allt personligt dravel här. Kunde va trevligt om man höll sig till ämnet.
  Har alla glömt hur Kungen roade sig i unga år? Eller ni var kanske ïnte födda då? Det var både porrstjärnor och utvikningsflickor.
  Det är deras val. Inget vi kan göra något åt.
  De kan ju alltid skilja sig senare, Och då är ju Sofia “etablerad” och kan sälja sina historier till skvallerblaskorna


 153. Stina skriver: 29 augusti, 2010

  Vi får hoppas för Carl- philips skull att han väljer en tjej, som älskar honom för den människan han är. Jag tror inte Sofia är rätt person för honom att gifta sig med. Han behöver en tjej som verkligen älskar honom för den han är.

  Förlåt för att jag har varit lite frånvarande ett tag nu. Min dator fungerar inte som den ska och jag får inte låna brosans dator för annat än skolarbete nu. Jag har under den senaste veckan fått åka till ett annat samhälle för att kunna snattra med er. 🙂


 154. Stina skriver: 29 augusti, 2010

  Som sagt jag har fått åka buss för att kunna snattra med er och jag lovar att jag inte har övergivit er.


 155. K.K. skriver: 29 augusti, 2010

  #168 Marie
  Kong Carl Gustafs ungdomssynderegister kommer sikkert
  aldrig frem i nogen erindringsbog, men prins Henrik er en
  ærlig mand og afslører, at han som ung mand i Vietnam
  “købte” en prostitueret. Den slags åbenhed er bestemt ny
  i det danske kongehus, og passer garanteret ikke Dronning Margrethe. Hun har altid stået for at facaden for alt i verden
  skal holdes!
  http://www.seoghoer.dk/Nyheder/Royalt/Prins%20Henrik%20Koebte%20luder%20for%20fars%20penge.aspx


 156. Stina skriver: 29 augusti, 2010

  171 # Tror du verkligen att drottning Margethe skulle ta avstånd från sin man för gamla ungdomsynders skull. Det tror jag knappast att hon skulle göra. Nog för att den här nyheten kommer att skaka om den danska kungafamiljen lite, men hon kommer nog knappast att lämna honom.


 157. Nettan skriver: 29 augusti, 2010

  171 # Har hon stått ut med honom hitills kommer hon nog inte att överge honom nu 🙂


 158. K.K. skriver: 29 augusti, 2010

  #172 Stina
  Nej selvfølgelig ikke, men hun bryder sig ikke om, at hendes
  familie er så åbne og ærlige udadtil. Da grev Ingolf fortalte om uvenskabsforholdet mellem kong Frederik IX og hans far prins
  Knud – udeblev hele hendes familie fra grevens 70 årsfødselsdagsfest i februar.


 159. Stina skriver: 29 augusti, 2010

  174 # Det där har jag helt ärligt aldrig hört talas om. Man ska veta vad man pratar om innan man säger något sådant. Är du helt säker på att hans far har ens varit med en annan man. Det tror jag INTE.


 160. K.K. skriver: 29 augusti, 2010

  # 176
  Stina, Stina.
  Kong Frederik og prins Knud var brødre og de blev uvenner,
  fordi det egentlig var grev Ingolf, hans søn, der skulle være konge efter Frederik, hvis vi ikke havde fået ændret Grundloven i 1953,
  og fik kvindelig arvefølge og daværende prinsesse Margrethe
  blev tronfølger.
  Men det er en meget lang historie, der ligger bag.


 161. Stina skriver: 29 augusti, 2010

  Förlåt jag misstolkade det hela och jag trodde det stod utomäktenskapsförhållandet. Förlåt men jag är verkligen jättepressad. Jag sumpat min utbildning med att hålla på och skriva här och förmodligen min framtid. Jag gjorde det bara för att jag var dum och kär.


 162. Medea skriver: 29 augusti, 2010

  unbestechlichmen nu har du överträffat dig själv!Hur kan du hinna med allt det där?Jag tror jag skrattar ihjäl mig!En del saker är intresanta,resten blaj!Godmiddag!


 163. Marie skriver: 29 augusti, 2010

  # 178? Har du sumpat utbildningen för att du skriver i ett forum? 😀 då får du la skylla dig själv.


 164. Ronjadeleted skriver: 29 augusti, 2010

  Sanningen är: Jag var då ett paket som låg i sjuksäng. Vandrade runt på sjukhus, rehabiliteringshem
  —-
  http://www.val.se/val/val_02/protokoll/slutresultat/bilaga_4-23.pdf
  Det enda jag fruktar, som din hustroll, är att du är inte A.L., men att du hatar honom. Du är visst “sjuk” nog för sådana saker


 165. Stina skriver: 29 augusti, 2010

  180 # Nej jag har väll inte sumpat den. Men jag har lagt ner aldeles för mkt med att hålla på att skriva här och jag är riktigt förbannad på mig själv. Så du har helt rätt Marie. Det är bara att ta nya tag.


 166. Marie skriver: 29 augusti, 2010

  #182, ja det tycker jag att du ska göra!

  Det blir ingen förändring i kungahuset vad vi än skriver och önskar 🙂 mvh


 167. Stina skriver: 29 augusti, 2010

  183 # Du har du rätt helt rätt i. Det är bara att ta nya tag.
  Nej det lär inte bli någon förändring i kungahuset vad vi än skriver och önskar.


 168. Stina skriver: 29 augusti, 2010

  Jag vill bara tacka de som höll mig över vattenytan, när det var som jobbigast. Speciellt Margaretha. Du verkar vara den som har mest vett och etikett här inne av alla.


 169. Helen skriver: 29 augusti, 2010

  Demba # 141 – Är du naiv eller saknar du fantasi? Det är nog rätt ofta som en man i ett förhållande förlitar sig på att en kvinna – om hon själv säger det – äter p-piller. För en kvinna är det å andra sidan väldigt lätt att säga att hon gör det men istället spola ner p-pillren i toaletten…. Carl Philip behöver alltså varken vara särskilt korkad eller oerfaren om hur barn blir till – han behöver bara vara godtrogen och blint förälskad.


 170. Netaadika.bloggspace.se skriver: 29 augusti, 2010

  Stina,
  Det var väl bra då att kärleken tog slut så att Du äntligen kan ta tag i Ditt liv.
  Du verkar vara så “kvinnlig” som sumpar allt för kärlek.
  Lycka till gumman 🙂


 171. Stina skriver: 29 augusti, 2010

  Tack Neta! Ja det ska bli underbart att äntligen ge sig själv en chans att bli lycklig. 🙂

  Ja jag har alltid varit en sådan människa att jag föredragit att sumpa allt för kärleken… framför något annat! Men sådan är jag bara.
  Ha det fint. Nu ska jag ta en buss och åka hem 🙂


 172. Stina skriver: 29 augusti, 2010

  Frågan är bara vem som blir den lycklige prinsen 🙂


 173. Ole dole doff skriver: 29 augusti, 2010

  Ronja verkar beng


 174. Ronja skriver: 29 augusti, 2010

  Ach Löfniss 😀


 175. Medea skriver: 29 augusti, 2010

  jepp,handlar det inte om Carl Philips Sofia?Säger då att när en person är kär,så varken ser eller hör den omgivningens kommentarer.En vacker dag upptäcker man misstget,så även prinsen!


 176. Medea skriver: 29 augusti, 2010

  Alla kan ta fel sa igelkotten som klev på rotborsten.


 177. Lars skriver: 29 augusti, 2010

  # !05 Charli.
  Do you speak English, Dikte ? HAHA !!!
  Pia skriver INTET om Marie, men du skal lige have det ud mellem sidebenene. Hvis man oversætter DIT engelsk, kan man se, at
  det er TÆNKT på dansk. Hvis man ikke var en beundrer af Marie, så bliver man det af alle dine påhittade og giftige kommentarer. Altså har de modsat virkning! Der findes ikke så meget som et bikinibillede af Marie du kan vise frem. Og private fotos tilhører privatlivet. HALELUJA, DIKTE!.
  Din naivitet råber til Himlen!
  Tilbage til Facebook.


 178. Ronja skriver: 29 augusti, 2010

  Underligt nog fanns jag på valsedlarna

  Ja, konstigt 😀


 179. Ronja skriver: 29 augusti, 2010

  Vilka VI

  SD vill inte ha dig här. Och varför är det så, Mr. Mensa?


 180. siv skriver: 29 augusti, 2010

  Skulle vilja se den där lilla lycksökerskan bo på C-p;s gård nere på landet i Västerljung,.Prova ett år får vi se vad hon duger till. Trosabo.


 181. Ronja skriver: 29 augusti, 2010

  Nu tackar han identitet 1-100 😀


 182. Medea skriver: 29 augusti, 2010

  Enligt påven finns inte helvetet!


 183. Katarina skriver: 29 augusti, 2010

  Jag tycker att Kungafamiljen och Hovpersonalen tillsammans skall titta på bilderna på Sofia.Våga öppna Era ögon och se att det inte handlar om några okyldiga bilder utan sexuellt provoserande fotografier.Ni skall titta på samma bilder som hela världen just nu ser på.


 184. Dikte skriver: 29 augusti, 2010

  Katarina

  Ja men vil de ikke tænke at det kun er billeder og ikke film – det er i deres øjne måske meget værre med den private film Marie deltager i.


 185. zsarah55 skriver: 29 augusti, 2010

  CP kan ha sofia som KK, men otänkbart att hon blir prinsessa när man tänker på att hon är ett runkobjekt åt massor av män som tittar på hennes nakenbilder.


 186. Emma skriver: 29 augusti, 2010

  # 197 Lars
  Der var du “skarp” …. jeg googlede lige oversættelsen, og ja
  det er bare en oversættelse af, hvad Dikte plejer at skrive!
  Guderne må vide, hvorfor hendes hadske fanatisme er så stor,
  at hun udvider til også at fortælle det samme på engelsk.


 187. Sally skriver: 29 augusti, 2010

  # 215 Dikte
  Hvis stakkels Håkan Almgren har ondt i sine fødder – har du ondt
  i hovedet. Tror du ikke, at du kan få hjælp af Fru Evens fra
  “Faderhuset” til at drive djævlen ud!


 188. Dikte skriver: 29 augusti, 2010

  Sally
  nej jeg har ikke lyst til at se din private film men måske kan du holde en videoaften med Marie.


 189. Poul skriver: 29 augusti, 2010

  #215 Benedikte
  Måske kunne du ikke oversætte kaffebrygger rigtig til engelsk?

  Marie er veluddannet og man kommer ikke ind på et
  amerikansk universitet uden et godt gennemsnit. En
  bachelor fra Marymount Manhattan College, får man heller
  ikke foræret, der har gået flere af USAs nuværende senatorer. Hun har bla. været ansat i Reuters finansielle nyhedsbureau Radianz i Genève og det har intet med hendes bonusfars finansielle rådgivningsfirma at gøre.
  Hun har arbejdet selv i sine sommerferie, mens hun
  studererede. Ingen i kongefamilien er så sprogkyndig,
  som hun er!
  STOP din hetz, den giver dig flere og flere mobbere!

  Har du iøvrigt set, at der er udkommet en bog om, hvordan
  man overlever som jyde i København hehe!. Godt at vide for
  et par jyder, ikke ?


 190. Evelynactionaid.se skriver: 29 augusti, 2010

  unbestechlich och Ronja vad håller Ni två på med !!??


 191. Milan skriver: 29 augusti, 2010

  221 Dikte
  Är du kanske lite perverst eller bara nyfiken på privata bilder och filmer av en vacker kvinna som Marie ? Lite galen tycker jeg,
  att du är.


 192. Dikte skriver: 29 augusti, 2010

  Poul
  Det er rigtigt at der var et arbejde som assistent – som dog viste sig reelt at være et sommerjob hun fik som stik i rend. Det er måske det job du tænker på:)


 193. Dikte skriver: 29 augusti, 2010

  Milan
  Jeg tror det er dig som gerne vil se et par billeder af Sofie og en film med Marie.


 194. Irena. skriver: 29 augusti, 2010
 195. Medea skriver: 29 augusti, 2010

  Intr,länk.Men det var en dålig bild på Sofia.Så ser hon inte ut!


 196. Magdalena skriver: 29 augusti, 2010

  #225 Dikte,

  Det virker som du har svært inside information om prinsesse Marie? Veldig detaljkunnskap.

  Kjenner du henne, – og dersom ikke,- kan du dokumentere hvor du henter disse opplysningene fra?


 197. Charli skriver: 29 augusti, 2010

  Magdalena
  Nej jeg synes ikke man skal videregive sine egne forestillinger eller oplysninger der hører under tavshedspligten – jeg gengiver kun hvad den danske presse har skrevet side op og side ned.

  Der er så her nogle danskere som synes det er fint at der skrives negativt og positivt om det svenske kongehus – men når det kommer til det danske kongehus vil denne/disse danskere ikke tåle andet end et skønmaleri af det danske kongehus.


 198. signe skriver: 29 augusti, 2010

  till Redaktören !! Istället för att ständigt granska mig så se vad jag skrev “232” och ta reda på det och stäng av den människan istället !!!


 199. unbestechlich skriver: 29 augusti, 2010

  Jag måste nu säga. Jag blåser av.
  Skall vi ägna oss åt sandlådenivå. Eller diskutera allvarliga fakta om vårt kungahus. Sverige är i rejäl gungning. Utländska media, ifrågasätter om svenkska folket är något man fuunit från istiden.
  Människor som sdaknar all brist på logiskt tänkande. Åker till ett bröllop för en avknoppad Grekisk kunga famil. De enda som hyllar dessa rester av grekisk monarki. är en dansk kronprins med hustru, aom nu är aktuell för sin porrfilm, eller svenska kungligheter som slickar på varandra, för att bevisa sin kärlek, efter mer än åtta års samboförhållande.
  Var går gränsen för censur på grund av ren idioti ?


 200. Medea skriver: 29 augusti, 2010

  unbestechlich,
  var inte så snorkig mot Demba!


 201. Medea skriver: 29 augusti, 2010

  unbestechlich,Ja det vore skönt om du blåste av!Vi diskuterar kungahuset men att vara så arrogant och snorkig som du är passar sig inte!Jag är royalist va du än säger!Länge leve Kungen med familj!


 202. Emma_H skriver: 29 augusti, 2010

  Irena här är länken till den artikeln som johan t lindwall refererar till i sin text
  http://www.express.co.uk/posts/view/193425/The-racy-Royal-Family-
  skrevs den 16 augusti


 203. unbestechlich skriver: 29 augusti, 2010

  Bästa läsare !

  Vad många kallar en idiot,/psykiskt störd.,har år efter år kunnat riva inlägg efter inläggg, om hur idiotiskt svenska systemet är. Hur kungafamilen maximalt utnyttjar detta, får små ynkliga statsminstrar att säga “Ja ” amen ” för att säkra sin egen framtid. Se som exempel: Göran Persson !

  Vad har vi som statschef:
  Svar en kår kung som träffade Silvia. Efter det en prinsessa som avknoppad av älskare ett fann kroppskontakt med en gymtränare från Ockelbo.
  Fråga: är det det Sverige vi alla eftersträvar ?


 204. Magdalena skriver: 29 augusti, 2010

  #231 Charli,

  Det var Dikte jeg henvendte meg til, men la gå,- jeg skal svare deg.

  Det er jo nettop sine egne forestillinger og opplysninger om Marie Dikte beskriver på disse sidene. Og disse forestillinger har jo en kilde.

  Når hun nå skriver detaljert om en jobb som assistent som viste seg å være en sommerjobb hun fikk som stik i rend ,- blir jeg nysgjerrig. Kan hun dokumentere dette?

  Dersom en sitter med taushetsbelagt informasjon bør en holde kjeft med antydninger som kan bidra til å undergrave plikten om taushet.

  Selv om alt dette er kjent stoff fra dansk presse, blir det ikke automatisk mer sannsynlig?

  Man skal ikke tro på alt som skrives vet du………….. 🙂


 205. Anita skriver: 29 augusti, 2010

  Magdalena.
  Det var som sædvanlig kun Se & Hør ! Og måske gengivet i EB,
  men alle andre medier fandt hurtigt ud af, at det var en storm
  i et glas vand ! Der var ikke noget at komme efter.
  Men man ved jo, hvordan journalister spørger og fordrejer ting.
  Dikte har også fået meget ud af den historie, også at kæresten
  var med, det var han IKKE, det var ham, der tog billederne, da de
  var kostskoleelver i Schweiz og begge 17 år.
  Nu skriver “Charli” pludselig på dansk.-Så havde #197 Lars ret! SYGT.
  Og hvorfor svarer “Charli”, når Magdalene spørger Dikte ?
  Hovsa,


 206. Magdalena skriver: 29 augusti, 2010

  #237 Unbestechlich,

  Kjære deg!
  Jeg er også blandt dem som begynner å bli lei av dine ensidige og vedvarende kritiske fortellinger og vurderinger av det svenske kongehuset gjennom tidene.

  Du tar mye plass og folk blir trøtt av dette stadige jammer.

  Jeg sitter med en følelse av at du har ubehagelige, personlige erfaringer med familien Bernadotte, og at du nærer en bitterhet mot både familien og systemet?

  Gransker vi nøye er jeg sikker på at det finnes “lik i lasten” i alle kongehus. Dette er noe alle oppegående mennesker som skriver her vet.

  Men dette er jo en uhøytidlig og neppe politisk korrekt data-chat,- tror derfor ingen orker å møte ditt engasjement på en saklig og seriøs måte?

  Kanskje andre nettsider vil kunne yte ditt engasjement mer rettferdighet?


 207. Sally skriver: 29 augusti, 2010

  Dikte-Charli
  Du har brugt 3 forskellige bomærker på denne side……
  Ligger du og kører i tog/bus med fri internet,HAHA!


 208. JA skriver: 29 augusti, 2010

  Dikte
  Hihi, svårt att vara två personligheter och minns när Du är VEM
  och på vilket språk Du skriver — eller hur, Dikte ?


 209. Bella Donna skriver: 29 augusti, 2010

  När Sofia skulle träffa Barbro Ehnbom – Barbro´s Best and Brightest – VISSTE hon att det skulle fotograferas. Lik förbannat kommer hon klädd i kortkort och urringat till naveln! Någon “etiketts-människa”, kanske Magdalena Ribbing, har sagt: “En prinsessas uppgift är inte att vara sexig”.
  Så lär Sofia inte bli någon prinsessa heller!


 210. Midnattsol skriver: 29 augusti, 2010

  Det luktar förlovning. Annars hade de väl inte haft så bråttom att sopa rent runt Sofia? Vad är det som händer?..


 211. Josephine skriver: 29 augusti, 2010

  En egenskap som är nödvändig både för kungliga och de som aspirerar på att bli det, är tålamod.

  Det svenska kungahuset är traditionellt försiktigt, och när det gäller kärleks-förbindelser, så måste de klara
  ‘the test of time’ – som ofta innebär många år av väntan innan det kan bli tal om giftermål.
  Detta är nog inget problem för Sofia; hon kan garanterat vänta hur länge som helst, hon vet ju hur oändligt rik belöningen blir.

  Det enda hindret skulle väl vara om förälskelsen svalnar – från Carl Philips sida. Tyvärr verkar han ju inte vara den flyktiga typen, romantiskt sett, och det bådar inte gott i det här fallet.
  Nu står allt hopp till kungen och drottningen…


 212. unbestechlich skriver: 29 augusti, 2010

  Magdalena !

  Mitt personliga förhållande, har jag, vad jag vet inte framfört, i detta media. Jag har redovisat de brott mot grundlagar, brott mot övriga lagar, vår statschef med familj begår. Det vore fantastiskt om kungafamiljens brott mot grundlagar. enbart är riktade mot mig personligen,
  Ingen lagfaren jurist etc, kan neka till att jag har rätt. Kungafamiljen har maximalt brutit mot varenda punkt i grundlagen, successionsordningen. Det har inte det minsta att göra med vem jag personligen är, vilken nivå jag ligger på intellektuellt Fakta kvarstår: Kungafamiljen är outstanding när det gäller att SKITA i grundlagar, successionsordning.
  Låt oss nu försöka hoppa över vem jag är, vad jag befunnit mig 2002, på vallistor o.s.v. Låt oss istället koncentrera oss på vad en statschef = Kung med familj har för uppgift.
  Låt oss diskutera om vi skall sätta poäng på hur vackra,kåta prinsessor och prinsar är. Låt oss istället diskutera vad de utför i sina uppgifter som statschef, med familj för Sverige. Skall vi ha en vulgär streber familj, som enbart bevakar sin börd, lever i sjuk lyx, skapar en bästis värld runt omking sig. skiter i Staten = Folket.
  Säg det då i klartect. Ägna Er inte åt att förklara en sjuk 68 åring som psykiskt sjuk etc, som ställer dessa frågor.


 213. Ronjadeleted skriver: 29 augusti, 2010

  svenska systemet

  Hey Schnucki…semester i Italien?


 214. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 29 augusti, 2010

  Hmmmm… nu har Ronja vaknat till liv. Eller kanske upptäckt att A har vaknat till liv.
  Då går jag och lägger mig.
  Sov gott alla som är snälla här. Er andra önskar jag inget.


 215. Ronjadeleted skriver: 29 augusti, 2010

  Låt oss diskutera
  —-
  hmmmmmm….kanske….nej 😛


 216. Thomasine skriver: 29 augusti, 2010

  #247

  Er det tiltale for hets mot folkgrupp du er ute etter? Dessuten kan ditt angrep på Kronprinsesse Mette-Marit åpne for injuriesøksmål.

  Siden du i tidligere innlegg har truet flere deltagere i denne debatten med juridisk forfølging bør du gå litt stillere i dørene.


 217. unbestechlich skriver: 30 augusti, 2010

  Dikte.

  Jag har hört att Du är i Frankrike. Hur går Er kamp för nytt statsskick i Frankrike ?


 218. MaryK skriver: 30 augusti, 2010

  # 10 Helene og # 12 Signe:
  Dere foreslår en straff lengre enn drapsmenn får i Norge – de fleste kommer ut etter 10 – 12 år!!
  Bør alle damer som ligger på de offentlige badestrendene – toppløs – straffes like hardt som dere foreslår straffen for Sofia skal være! Det vil si:
  1. Usynliggjøres
  2. Fratas mulighet til å bidra i samfunnet og utvikles som menneske
  3. Dere foreslår et tidstyveri på 30 år fra Sofias liv
  Hvilken moral har dere som fpreslår noe slikt?
  Er det ikke slikt man gjør i diktaturer eller i ekstreme tilfeller –
  jfr An san Kuy – nobelprsisvinneren.

  Når siste verdenskrig i Norge var over, snauklippet – de som var
  på “den rette siden” – de jentene som hadde hatt tyske
  soldatkjærester. Disse jentene ble
  utsatt for mange slags overgrep, bl a ble de fratatt sitt norske
  statsborgerskap. De måtte flytte til et nedbombet Tyskland, selv
  om de ikke visste om kjæresten hadde overlevd krigen! Ingen
  nazister som var landsforædere fikk så hard straff. De fleste fikk
  ingen straff, andre fikk noen år i fengsel – kun ytterst få som
  hadde mange menneskeliv på samvittigheten ble anklagd for
  riksrett og noen ble skutt!
  Noen må forklare for meg hvorfor Sofia skal “sages” på denne
  måten – hvorfor denne uhemmede og ondskapsfulle forfølgelsen
  av et ungt menneske, som har vært som de fleste ungjenter i
  Sverige. Er det dobbeltmoralister med dobbelt standarder som
  har glede av slikt?


 219. Pia skriver: 30 augusti, 2010

  Inte för att jag tror att den kungliga familjen läser de här kommentarerna, men om de gör det: Ta en ordentlig funderare på om vårt statsskick klarar denna fröken Sofia. Det räcker inte att bli “head over heels” förälskad när man är prins. Det måste finnas stil och någorlunda värdighet hos den tilltänkta. I Daniel Westlings fall uppfyller han allt man kan önska plus att han lyser av äkta kärlek till Victoria. Hans blick har en öppenhet och ärlighet som jag anser helt saknas på de bilder jag sett hos Carl-Philips flickvän. Även för prinsen som person vore det nog oklokt att svälja det här betet. Det skriker “golddigger”varning omkring det här. Berätta lite om hur livet är, för prinsen. Det verkar han behöva. Tala om vad det kommer att kosta honom om han framhärdar. Lev ett år som bonde resp. bondmora. Jag tror att det skulle räcka.


 220. Ronjadeleted skriver: 30 augusti, 2010

  eller svenska kungligheter som slickar på varandra, för att bevisa sin kärlek, efter mer än åtta års samboförhållande.
  —-
  Du älskar din fru inte längre?


 221. Christina GibsonNy skriver: 30 augusti, 2010

  Gällande citat
  Om jag minns rätt så får man inte ändra i citat (förutom tryckfel). Anledningen är att läsaren skall få den exakta formuleringen. Citatet skall f.ö. omges av citattecken ex: ”bla bla bla”. Är det en hel mening som citeras skall punkt placeras före sista citattecknet.

  Övrigt, mellanslag skall placeras efter: komma, punkt, utropstecken och frågetecken. Mellanslag skall ej placeras före: komma, punkt, utropstecken, frågetecken och liknande.


 222. Maggan skriver: 30 augusti, 2010

  SOFIA passar lika bra till prinsessa som LILIAN CRAIG , L hade inga bra rekommendationer när det gällde jobb innan hon efter 33 år kunde gifta sig med Bertil och då tack vare vår kung innan dess var hon förbjuden av Gustaf VI Adolf , och dessutom hade hon varit gift tidigare när hon var baletthoppa, så håll inte på att klanka på Sofia hon lär sig säkert lika bra som både Silvia o Lilian och Daniel.


 223. Katarina skriver: 30 augusti, 2010

  Vi får väl se om 33 år om Sofia är kvar.Jag har svårt att tro att Kungahuset finns kvar.


 224. Emma_H skriver: 30 augusti, 2010

  Bästa Mary K__inlägg #229
  Du missförstår helt insändarna #10/#12 Signe och Helen beträffande att lägga C-Ps förhållande på is innan eventuell förlovning m Sofia. Även Daniel fick vänta, i ÅTTA år innan förlovning (likaså Jonas) Inget “straff” i sig utan en försäkran att personen är rätt o redo att träda in i sin roll. Daniel sa själv att han hade verkligen behövt dessa år på att lära sig om sina kommande plikter, hur hovet fungerar, bli 100% säker på på deras relation och att svenska folket skulle få chans att lära känna honom.

  Att bli ingift prins eller prinsessa är lika mycket att föräras ett jobb som att få en make/maka. 9 miljoner svenskar är dess arbetsgivare och därför är det inte helt oviktigt att valet inger förtroende hos folket. En skandal-lös bakgrund har alltid varit grundkrav. I Daniels fall fanns inga skelett i bagaget och han hade sunda värderingar. Folkets initiala tvekan försvann i takt med tiden.

  Att Signe och Helen föreslår 30års väntan (istället för Daniels 8) tolkar jag som Sofias egna fel då hon valt att ägna sitt liv åt olämpliga saker och hon ej inger folket förtroende i dagsläget.
  Sofias Hel- & Halvnakna FRIVILLIGA posering i tv & framför kamera MOT BETALNING & KÄNDISSKAP är enbart korkat – avslöjar tecken på Dåligt Omdöme, Brist på stil, klass o självrespekt.
  MISSTAG i Livet… Mary K, är något du gör ENSTAKA gång av obetänksamhet o sen lär av erfarenheten. INTE ngt du ägnar dig åt under FLERA år i Sverige & USA dvs. ett ”on-going” beteende som du glatt tjänar grova pengar på & vilket pågår ungefär ända fram tills du 2008/09 lyckas håva in en ogift prins.

  Sofia 25 år inser då plötsligt att, hoppsan, det nog är bäst att ändra sin image utåt med hjälp av sin PR-kvinna, skaffa ny klädstil och låta sig fotas ihop med små barn i Afrika Då förhållandet m C-P fördjupas har Sofia nu utåt sett gjort sig till Offer & m hjälp av Barbros & Hovets formuleringar i media inte står för sina tidigare bilder, i mina ögon inte särskilt trovärdigt. Sofia H tycks va förälskad i Status, Pengar och Berömmelse samt är exhibitionistisk. Självklart att Prinsesstiteln verkar lockande. I en intervju i Dala-Demokraten i maj 2009 avslöjade Sofia att hon ”siktar alltid väldigt högt i vad jag än gör”. (Trots att sedvanliga tecken på bildning: =kvalificerade jobb & universitetsutbildningar lyste med sin frånvaro i hennes CV) Stackars Carl Philip…

  Om nu Sofia verkligen älskar Carl Philip för den han är – helt avskalad förmogenhet, generöst klädkonto & alla titlar – så pass mycket att hon vill leva m honom för resten av sitt liv, så kan några års väntetid (exvis 10) på bröllop knappast spela nån roll. Om å andra sidan hon skulle uppleva det som du MaryK säger “som ett hemskt straff” är hon troligen varken mogen för prins Carl Philip, äktenskapet eller prinsessrollen.

  Offentlig person medverkade Sofia själv aktivt till att bli redan INNAN prinsen kom in i bilden (TV, tidningar intervjuer m.m). Hennes tagna bilder fick hon betalt för men publiceringsrätten styr bildens ägare över, oavsett om den ägs av bildbyrå, fotograf eller tidning – de kan göra Vad de vill med den När de vill. Något som alltid står i modellernas kontrakt, så snälla moralisera inte över om Sofias bilder dyker upp här o var i media, vare sig här i Sverige, i utlandet eller på Internet – för så länge hon väljer att dejta en prins är det därmed hon själv som utsätter sig/inbjuder till närgången granskning och uppmärksamhet


 225. Pia skriver: 30 augusti, 2010

  Än en gång: DRA INTE IN DANIEL i det här. Mrs Craig har aldrig lärt sig. Sina 95 år till trots; prinsessa har hon inte blivit. Hon har klappat unga pojkar i rumpan, krävt rabatt på kläder bara för att hon bevars blev kungligt gift bland mycket annat. Det är inte särskilt prinsessaktigt tycker jag. Vi behöver inte spå på med ytterligare “bimbos” läs: Sofia.


 226. Ellen skriver: 30 augusti, 2010

  Dikte
  ( # henvisningerne passer ikke længere, der er fjernet en masse numre.)

  Det kan man da kalde NEMESIS !!!
  Religiøs fanatisme er hverken sundt for sjæl eller legeme!


 227. Emma_H skriver: 30 augusti, 2010

  till MaryK re mitt inlägg #229 till dig__korrigering
  ursäkta…parentesens korrekta text är “istället för Daniels 8 år” vet ej hur gula gubbsymbolen hamnade där vid publicering


 228. Alfa skriver: 30 augusti, 2010

  Dikte
  Är du en av “Charlie’s Angels” ? 😀 😀 😉


 229. Pia skriver: 30 augusti, 2010

  Förlåt stavfelet “Maggan”. Det ska förstås stå “..spä på med ytterligare…”. F ö håller jag med #235 Ema H. Sofia har kontinuerligt “jobbat” på att bli känd till varje pris. Inget att försöka skylla på ungdomligt oförstånd.


 230. Fredrica skriver: 30 augusti, 2010

  Ja ha, och nu valsar vi svenskar runt i världspressen för våra
  sk.kungabarn som skandaliserar vårt land och folk.

  Var det någon här som nämnde att ett Kungahus är sådan GOOD WILL för landet.

  Glöm det en gång för alla.

  Fler och fler svenskar får och har fått nog av detta gyckelspel.


 231. MaryK skriver: 30 augusti, 2010

  # 235:

  Tidstyveri å (for)”dømme” andre til et ikke-liv i 30 år! Viktoria og Daniel kunne f ex startet sine felles forpliktelser/formelle fellestilværelse adskillig tidligere! Hvis jeg husker riktig har også SD sagt noe om at svenskekongen tar sjanser med fertiliteten – da jo kronprinsessen på det tidspunkt nærmet seg 30 år – og vi vet jo at den avtar raskt etter 30-årsalderen og at sjansen for å få barn med forskjellige helseplager (psykisk utvilk. forstyrrelse t ex) øker.
  Derfor sier jeg at svenskekongen har bedrevet “tidstyveri” fra sine barns liv – unødvendig mange år med venting!
  Jeg misforstår aldeles ikke # 10 og #12!!
  At CP skulle vente i 30 år på sin Sofia er livsødeleggende – for begge parter, men også for kongefamilien, hvor nr 2 i arverekken ville levd et 1/2- voksent liv!
  Dette har dronning Sonja erfaring med og har vært ærlig og modig nok til å utdype i en bok som er skrevet om henne!
  Hun advarte mot så lang tid med spekulasjoner og venting som hun og kronprins Harald måtte i gjennom i 9 år:

  – fordi der er en voldsom psykisk belastning med å vente på
  framtiden i 9 år

  – Sonja og Harald var enige om at deres barn ikke skulle trenge å
  gå igjennom samme “venting/vente-og-se-tidsspille!

  – derfor måtte ikke de norske kongebarna vente i mer enn et par år

  – og resultatet er jo strålende: Etter at MM tok oppgjør med sin
  utagerende festing på begynnelsen av 90-tallet og etter at de giftet
  seg etter kort tid – har det norske kronprinsparet internasjonalt fått
  et forsprang på de fleste andre tronfølgerpar mht engasjement og
  troverdighet på flere viktige allmenngyldige områder for verdens-
  samfunnet. De er opparbeid seg trygghet i sine roller!
  Også dronning Sonjas mor tok kronprins Harald i “skole” dengang
  gjennom den lange ventetiden – og ba han ta en endelig
  avgjørelse – ekteskap eller ikke! Sonja hadde det tungt!!
  1.
  Lange forhold før ekteskap er ingen garanti mot “skilsmisser” – jfr Jonas – Madelene, og CP og hans kjæreste gjennom 10 år! Unaturlig for nesten middelaldrende å la seg styre av sin pappa mht når ekteskapet skal begynne!
  At prins Daniel forsvarer sin svigerfar for at han og Victoria måtte vente så lenge var jo forventet – kongen har jo fått mye kritikk for sin vente-og-se-holdning, så at Daniel måtte si det var forsåvidt forventet…men han sa også noe som kunne tolkes motsatt:
  Han takket sine venner og familie – og understreket at de hadde vært til stor og viktig støtte i den tiden han og Victoria hadde vært sammen!!
  Ja, hvorfor trengte de denne støtten, og hvorfor hadde den vært så viktig, hvis det var så enkelt å gå og vente på framtida!!
  2.
  Voksenlivet var “på vent”
  3.
  livsplanlegging utelukket
  4.
  fertilitetsgraden avtar raskt etter 30-årsalderen
  5.
  Hvis en person, som Sofia – har noen ungdomssynder å rette opp
  nytter det ikke å sitte musestille i 30 år – hvis en ønsker å få livet i et annet spor
  6.
  Mette Marit er med det norske kongeparets velsignelse – et lysende eksempel på at 30-års karantene ikke er veien å gå – og et godt eksempel på livsplanlegging. Her er det resultatene som teller!!
  Hvem kan benekte at hun og hennes innsats ikke har vært et strålende tilskudd til det norske kongehuset?????
  NB!
  Tror herved at svenskekongen har tatt lærdom av dette og at den nesten middelaldrende prinsen dermed har fått godkjent sin Sofia, fordi svenskekongen ikke lenger ønsker å “stjele” flere år fra sine
  “barns” liv til “vente-og-se-kontoen!


 232. Medea skriver: 30 augusti, 2010

  Tror vilket fall att i utomlands de inte bryr sig om vad svenska kungahuset har för sig!


 233. Emma_H skriver: 30 augusti, 2010

  Replik till Mary K_#243

  Jag är observera INTE inblandad i förslaget om “30 år” så det får du ta direkt med Signe och Helen direkt (inlägg 10+12)

  Det enda jag försökte hjälpa till med var att tydliggöra bakgrunden varför det anses allmänt här i Sverige vettigt o nödvändigt att avvakta med förlovning med Sofia ur flera synvinklar – i typ 8-10 år som för V&D, och att det fallit väl ut för Daniel trots att hans bakgrund var problemfri till skillnad från Sofias problemfyllda situation beträffande chanser att bli godkänd.

  Det är i Sverige heller inte bara upp till pappa kungen utan lika tungt väger beskedet från statsministern för att de skall ha chans att få gifta sig kungligt i slutändan. Eftersom regeringen är skyldiga att följa folkopinionen känns ett JA därifrån just nu inte som något självklart

  Apropå dina punkter 1 till 6
  Att vara sambos innan giftermål eller föda första barnet efter 30 här i Sverige är vanligt i vårt land och inget som hindrar planering av vuxenliv. Enligt en chefsbarnmorska jag känner är genomsnittsnitts-ålder på svensk förstföderska 36.6 år här och riskfri fertilitet avtar normalt sett runt 45 generellt sett
  Efter förra inläggt borde du vid detta laget vara mer än övertygad om att Sofias “life so far” är mer än vad du alltjämt kallar “noen ungdomssynder”.
  Tyck gärna vad du vill därom men snälla dra inte in MetteMarit i nån slags jämförelse mot Sofias bakgrund för det är som att jämföra äpplen m päron, och inte vidare rättvist eller snällt mot MetteMarit.

  Ha en fortsatt trevlig kväll /Em


 234. Helena Balderney skriver: 30 augusti, 2010

  Vad är det vi har fått på halsen i form av kungahuset. Nu har vi löjliga paret som skall vara representanter för ungdomens källa. Springer på löjliga Polarpristävlingar o.s.v. som reklampelare för BARBIE och KENT.
  vad blir nästa jippo? Kommer Victoria och Daniel vara med i Lets Dance, eller Big Brother ?


 235. Medea skriver: 30 augusti, 2010

  Det får vi se!


 236. snickarjohn skriver: 31 augusti, 2010

  # 245,
  Ska du vara raljant ska det vara riktigt annars blir dt bara dumt.


 237. Sally skriver: 31 augusti, 2010

  Dikte
  Er du i virkeligheden en mand og deraf navnet Charli ????

  ( #198/199 ) Dit svar på min kommentar kunne faktisk godt
  tyde i den retning, for du har været ret optaget af, at skrive om
  ” Paradise Hotel” og om sex-film, og det er lidt usædvanligt
  at interessere sig så meget for det, hvis man er kvinde –
  medmindre man tilhører en eller anden snerpet religiøs sekt!
  Og når du mener, som du skriver i en kommentar, at det er
  meget værre med en privat film, som Marie har medvirket i.
  Film og medvirket i, Vorherre bevares, du har en sygelig
  fantasi og hvis du synes, at enlille private optagelse af en
  ung nøgen teenagerpige, taget af en ligeledes teenagerknægt
  af en kæreste, er synd, så må det være, fordi du har fået
  en forkvaklet opvækst, uanset om du er en mand eller
  kvinde !!!!!!
  Men en livlig fantasi må du være i besiddelse af HAHA.!


 238. Hlena Balderneyse skriver: 31 augusti, 2010

  Det ryktas om hemlig förlovning, i slutet sällskap, mellan Sofia och Carl-Philip.

  Det skulle vara grovt brott mot grundlagen, dår maka till prinsen skall godkännas av regeringen !


 239. Evelynactionaid.se skriver: 31 augusti, 2010

  # 246 Helena Balderney

  Varför skulle dom inte kunna vara med på Lets Dance, eller Big Brother!!

  Du kan också söka till dom programmen 🙂


 240. Medea skriver: 31 augusti, 2010

  Och Evelyn , skulle inte det vara trevligt att se Victoria och Daniel dansa ? Kungligt i tiden.Vad skulle Tony Irving säga?


 241. Lena Olsson skriver: 31 augusti, 2010

  Vad får alla att tro att Sofia får en prinsesstitel? Det bestämmer väl pappa kungen som tur är.? Jag förstår också Emma, det är inte lätt att leva med en medelmåttig prins. Emma för sig som en riktig lady.
  Hon har lite innanför det berömda pannbenet, och henne kan man kalla vacker. Jag håller med en del Sofia ser billig ut.


 242. Lydia skriver: 31 augusti, 2010

  250. Hlena Balderneyse!
  En förlovning är inte bindande och både kronprinsessan och prinsessan var förlovad ett bra tag innan eklateringen.


 243. Helen Balderneyse skriver: 31 augusti, 2010

  Lydia.Du har fel. En förlovning måste godkännas då maka eller make till kronprinsessa, prins, genom förlovningen startar upp en process. En process på ett trolovningslöfte. Det går att bryta, men regering skall trots det godkänna maka eller make till dem. De gör knappast regeringen i kyrkan, eller i bröllopssängen.


 244. Schinder aus helgolandunbestetchlich skriver: 31 augusti, 2010

  Lydia # 254

  Normalt är en förlovning inte bindande. men det finns saker som kan göra den bindande och det är att åberopa att en part varit ” Konklusiv”.
  Då kan man dömas för brutet äktenskapslöfte. ( Vilket i ärlighetens namn, är mycket ovanligt ).


 245. Medea skriver: 31 augusti, 2010

  Ursäkta,röran,men det ska stå SAGAN!


 246. Forestlady skriver: 31 augusti, 2010

  256. Schinder aus helgoland:
  En travesti på Schindlers list kan man tänka men i så fall är du ute och cyklar. Schindler hade ett hjärta och på rätta stället dessutom och agerade utifrån det. Du lever i det förgångna. Rota och hitta fel i det som varit är ingen konst och det kan vem som helst göra. Kom med något nytt någon gång. Alla dessa j-a problem som du påstår existerar. Bidra med något positivt. Presentera en trovärdig lösning för en gångs skull. Tro mig det skulle överträffa både sagan om Rödluvan och Kejsarens nya kläder.


 247. Medea skriver: 31 augusti, 2010

  Schinder aus helgoland,Länken till Childhoo funkade inte!


 248. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 31 augusti, 2010

  Nej det funkar inte när det är punkt mellan varje w


 249. Schinder aus helgolandunbestetchlich skriver: 31 augusti, 2010

  Medea:

  Sök då ebart på World Childhood Foundation. Om inte presenterar jar i morgon hela listan. Sök även på Fernando de Arruda Botehlo.Operation Sandcastele. Aracrus Celulosa Brazil..


 250. Lydia skriver: 31 augusti, 2010

  255. Helen Balderneyse och 256. Schinder aus helgoland!

  Förlovning är inte bindande, däremot har trolovning varit det men är det inte längre. Sen vet jag inte om det står något i succsessionsordningen angående det. Jag vet, liksom jag tror de flesta vet, att kungen och regeringen måste godkänna äktenskapet och detta brukar ske innan eklateringen av förlovningen. Men en förlovning sker och en process börjar vid friandet och att den andra partnern svarar ja till ett framtida äktenskap.


 251. Lydia skriver: 31 augusti, 2010

  Schinder aus helgoland1 vad är det du tycker jag rapar om? Tycker även att nästa gång du inte förstår mitt svar till dig kan du undra lite hyffsat. Jag svarade Helena …., vilken svarat på ett tidigare inlägg från mig, angående förlovningen. Du hade också svarat, så jag vände mig även till dig. Råkade hänvisa till fel nummer, är det det som är problemet.


 252. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 31 augusti, 2010

  265,Ha, ha, !Du är ju komisk.Så du ändrar nick vart eftersom?Ja.en del kan inte bestämma sig vilken person de vill vara. Hartidigare haft en annan nick, men nu är jag Medea.Och du,allasnick,är låsta!Tänk ändå vilka överbegåvade människor so har tid att ägna sig åt denna tidskrift!Hallelulja!


 253. Schinder aus helgolandunbestetchlich skriver: 31 augusti, 2010

  Lydia.

  Du gör det klassiska felet. att kungafamiljen 0 Lika med familjen Svensson. Så är inte fallet. Familjen Svensson lyder inte under bl.a. successionsordningen.


 254. Caroline skriver: 31 augusti, 2010

  En af dronning Beatrix sønner, prins Johan Friso, fik ikke den
  hollandske regerings samtykke til sit ægteskab – og han
  mistede derved arveretten til den hollandske trone og hans
  Mabel Wisse Smit blev “kun” prinsesse af Oranje – ikke Holland.
  Dronning Margrethe har givet både prins Joachims 1. og 2.
  kone en prinsessetitel, mens norske prinsesse Märtha
  Louises mand Ari Behn ingen titel har.
  Hvordan situationen bliver i Sverige afhænger måske også
  af, om I får en borgerlig eller socialdemokratisk regering efter
  valget ?
  Formoder at både prins Carl Philip og prinsesse Madeleine
  gifter sig indenfor de næste 4 år !!


 255. Lydia skriver: 31 augusti, 2010

  #271. Schinder aus helgoland. Nej det gör jag inte och det ser du om du läst mina inlägg. Att kungafamiljen lyder under en av våra grundlagar vet nog i stort sett hela landets befolkning. Vad jag säger är att förlovning inte är bindande, men viker mig om någon kan visa att det står någon paragraf om det i successionsordningen. Vi har ju också en nyligen bryten förlovning och inget hände väl efter den, eller.


 256. Marianne (visby) skriver: 31 augusti, 2010

  Jag blir mer o mer osäker på om Sofia ska få gifta in sig i kungahuset….


 257. Thomasine skriver: 1 september, 2010

  Successionsordningen
  § 5. Prins och prinsessa av det kungl. huset må ej gifta sig, med mindre regeringen på hemställan av Konungen därtill lämnat samtycke. Sker det ändock, have han eller hon förverkat arvsrätt till riket för sig, barn och efterkommande. Lag (1979:935).

  Successionsordningen innehåller inga föreskrifter om förlovning som sådan.


 258. Lydia skriver: 1 september, 2010

  #275 Thomasine, tack för gediget arbete och klargörande i frågan, då jag själv inte ansträngt mig.


 259. Thomasine skriver: 1 september, 2010

  Lydia, my pleasure!

  Det är så befriande med raka, förnuftiga inlägg som håller sig till saken.


 260. Helen skriver: 1 september, 2010

  #229 #243 MaryK: Hahahahaha…. OMG! Ta en kall dusch nu innan du får en en härdsmälta! Det finns ingen anledning att överreagera som du gör. Jag har ingen tanke på (ej heller makt) att döma Sofia till 30 års husarrest! 😀 Om du följt diskussionen i de tidiga inläggen till den här artikeln skulle du sett att vissa jämförde Sofia med prinsessan Lillian och argumenterade för att om Lillian “dög” åt prins Bertil så “duger” Sofia åt Carl Philip. Deras argument lyder alltså: om man gillar Lillan måste man gilla Sofia. Det resonemanget håller inte enligt mig och för att visa på det ohållbara och ologiska i det argumentet drog jag parallellen och gjorde jämförelsen att folk i allmänhet antagligen skulle ta Sofia till sitt hjärta om hon fick vänta 30 år på sin prins. Att döma av din reaktion så gick mitt sätt att argumentera hem! Förresten – på tal om att inte “hinna” skaffa barn så är jag helt övertygad om att om Sofia får som hon vill så är hon snart gravid – och har därmed säkrat att hon inom en snar framtid har en ring på sitt finger! Jag tror nämligen inte att hon är riktigt av samma kaliber som Lillian!


 261. Gilla skriver: 1 september, 2010

  Men nu är det väl ändå på tiden att Svensk Damtidning ser över sina kommentarsfält,så mycket smörja som här skrivs och utav vilka personer,man får hoppas att SÄPO läser.


 262. Helen skriver: 1 september, 2010

  #278: Bara ett förtydligande till MaryK – jag orkade tyvärr bara läsa de första raderna av dina båda inlägg så jag är oklar på om du känner till att Lillian och Prins Bertil fick vänta 33 år på att gifta sig och därför inte heller skaffade barn – vilket var en stor sorg i deras liv. Det var alltså anledningen till att 30-års väntan kom in i diskussionen. Det är inte något “straff” som jag tänkt ut – utan ett verkligt och tragiskt livsöde som jag inte önskar någon.


 263. Helen skriver: 1 september, 2010

  #279 Gilla: Bästa kommentaren på länge! 😉 Bara det inte är “självutnämnda modeexperter” som du vill att SÄPO ska rensa ut (ja, jag tog åt mig av din kommentar i en annan diskussionstråd! ;-D


 264. Schinder aus helgolandunbestetchlich skriver: 1 september, 2010

  Thomasine använd lite Logik när Du tolkar lagar.

  En förlovning är normalt en påbörjan av ett giftemål.


 265. Schinder aus helgolandunbestetchlich skriver: 1 september, 2010

  Lydia. Självklart måste även en kunglighet ha rätt att bryta en förlovning

  Men förlovning innebär spåkligt:: Överenskommelse mellan man och kvinna att gifta sig.

  För att kunna ingå denna överenskommelsen, måste de ha regeringen tillåtelse.

  Överenskommelse: Handlingslinje som bestäms i samråd.

  Ordet förlovning behöver ordagrant inte stå i grundlagen, då överenskommelse inte gäller själva förlovningen utan en överrenskommelse om giftemål.

  Börja nu inte bli barnsliga när det gäller lagtolkning.


 266. Schinder aus helgolandunbestetchlich skriver: 1 september, 2010

  Forestlady

  Schinder = Plågoande, rackare..

  Scindler var något helt annat.


 267. A-B skriver: 1 september, 2010

  @275, 283

  citat fr. 275; “Successionsordningen innehåller inga föreskrifter om förlovning som sådan.”

  citat fr. 283; “…överenskommelse inte gäller själva förlovningen utan en överrenskommelse om giftemål.”

  Om detta stämmer kan alltså de kungliga förlova sig utan tillstånd av Kungen och regeringen, men däremot inte gifta sig utan dessas godkännande.

  Det omvända gäller givetvis också, då det inte finns några laga krav att personer innan de gifter sig måste vara förlovade, inte heller kungliga, varför förlovning inte krävs före de kungliga ber Kungen och regeringen om lov att gifta sig.

  Är någon “hemligt” förlovad kan det exv. innebära att de bytt halssmycke, armband osv., alltså inte en förlovning enligt gängse normer, utan mer av kärleksband.


 268. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 1 september, 2010

  280,Däremot granskad.Men det gör inte mig ett dugg.Fast jag önskar att red.kunde granska ALLA ELAKA kommentarer som finns.Och då menar jag personliga påhopp!


 269. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 1 september, 2010

  Schinder aus helgoland, “eftersom du är ny”,vet du väl knappast vilken logik eller humor jag har.
  Finns en fråga till dig under Prinsessan Madelaines spännande resa tillSydafrika!


 270. Ronjadeleted skriver: 1 september, 2010

  Hej Löfniss/Schinder aus helgoland/loser
  varför kallar du dig inte Gil Renard 😛


 271. Schinder aus helgolandunbestetchlich skriver: 1 september, 2010

  rÄTTELSE. bYT UT D MOT S I sUCCESSIONSORDNINGEN.


 272. Schinder aus helgolandunbestetchlich skriver: 1 september, 2010

  RONJA !

  JAG TRODDE DU LAGT PATENT PÅ DET NAMNET.
  Liksom Marie Stuart. Du verkar ibland ha tappat huvudet.


 273. PIM VALBORGSDOTTERNOGG.SE skriver: 1 september, 2010

  GRATTIS P. CARL-PHILIP – Ni har ju “äktenskapstycke”! Förstår varför du föll: hennes glittrande ögon är minst lika vackra som vår sångfågel Malena Ernmans… Hon kan nog bli “en svensk” Mette-Marit, som bara blir vackrare och vackrare… Livet är till för att lära – tror hon kan detta, bara ärlighet segrar… Lef Wäl!!! PIM


 274. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 1 september, 2010

  Så synd,nu kan man inte få svar på frågan om Prinsessans Madelaine resa till Sydafrika.
  Vilket fall,om Prinsessan Lilian höjdes till skyarna är det inge fel på Sofia!Spelar ingen roll om det var taskiga tider för Lilian.Moralen är den samma!


 275. Lydia skriver: 1 september, 2010

  #279 Schinder aus helgoland!

  Undrar vem som är barnslig. Läs inlägget från #281 A-B som har rätt i sin tolkning.
  Carl Philip och Sofia kan ha förlovat sig (nu tror inte jag det) utan någons inblandning. Då återstår för kungen och regeringen att antigen acceptera ett giftermål med bibehållen status för Carl Philip och antagligen en prinsesstitel till Sofia. Eller så säger man nej och då är det upp till paret att antingen gifta sig ändå och förlora arvsrätt och apanage eller bryta förlovningen.


 276. Schinder aus helgolandunbestetchlich skriver: 1 september, 2010

  Lydia.

  Jag skrev ” börja inte bli barnsliga.”

  Ta istället fram Successionsordningen och läs den gällande giftemål. Förlovning är överenskommelse om giftemål.
  Det skulle vara barnsligt att då åberopa att förlovning inte står i successionsordningen !

  Det föreligger massor av saker som inte ordagrant står i Regeringsformen / successionsordningen. Man bygger som jag skriver på mänskligt tänkande = Logik.
  Sedan bör man innan man går ut med åberopande av Ditt och datt, läsa SFS,som mer detaljerat anger vad som gäller gällande våra grundlagar.

  Att skriva att Sofia och Carl Philip kan förlova sig, men då måste ge upp Carl-Philips arvsrätt till tronen. är så löjligt att det närmast är en idiotförklaring av övriga läsare.


 277. Schinder aus helgolandunbestetchlich skriver: 1 september, 2010

  Medea

  Logik !

  Det är när sanningn om Madeleine censurera. I detta fall resan till Östafrika. Den finns troligen på Google.

  Gällande Din humor och Logik. Så har jag funnit att den är av god kvalité, liksom även Dembas.

  Människor som hatar varann
  känner inte varann

  Det är inte alltid den klokaste
  som avgör vad som är klokt

  Kreativa människor som vet vad de gör
  är inte kreativa

  Ju bättre en människa är
  desto mindre vet hon om det


 278. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 1 september, 2010

  291 0ch 292,vackra ord.Nästan så att man börjar gråta.


 279. Helen skriver: 1 september, 2010

  #288 Medea: Nej, logiken att acceptera Sofia genom att jämföra henne med Lilian håller inte. Bara för att ett misstag upprepas betyder det ju inte att det helt plötsligt är rätt andra gången det sker – eller resonerar du så i din vardag? Och vem har sagt att Lilian hyllades till skyarna? Det jag känner till är att Lilian inte bedömdes “duga” åt Bertil – därav tvingades de vänta i 33 år. Så bara där brister ju ditt resonemang. Parallellen är dessutom omöjlig att göra eftersom tiderna faktiskt förändras. Jag är rätt säker på att om nakenbilder på Lilian fanns för alla att beskåda här i Sverige när det nu begav sig så skulle lika upprörda stämmor höjts mot henne som nu höjs mot Sofia. Att Lilian är älskad och omtyckt idag är knappast konstigt med tanke på hennes personlighet och tragiska livsöde. Självklart känner de flesta sympati med en rar gammal tant idag – oavsett om hon nu försörjde sig genom att dansa topless under andra världskriget. Men att gå direkt från att dansa topless till att bli svensk prinsessa är väl lite väl magstarkt även idag? En prins som gör ett sådant val mister all respekt, inte bara i kungliga kretsar, utan även från folket. Han framstår som en enfaldig, lättlurad stackare som prioriterar sina “köttsliga lustar” och bör inte fortsättningsvis göra anspråk på titeln prins. En sådan titel förpliktigar – avsäger han sig den kan han ägna sig åte det han verkar vilja få ut av livet: köra snabba bilar och umgås med bimbo-brudar.


 280. Helena Balemey skriver: 1 september, 2010

  Medea

  Man behöver inte ha samma uppfattning om allt, men har man upplevt så mycket som Du och jag, värderar man andra utifrån andra vinklar.

  Du har förlorat Din man efter långt äktenskap. Jag brukar säga. Sök inte svaret varför han gick bort? utan lev på alla minnen. När jag var som sjukast, var det minnen som betydd otroligt mycket.


 281. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 1 september, 2010

  Helena,tack.Ja men jag lever och har 5 ljuvliga barnbarn som aldrig min man fick träffa. Det svider i hjärtat.


 282. Gilla skriver: 1 september, 2010

  Helen
  Jag vill bara att Svensk Damtidning inför regler för kommentarerna som andra tidningar har.
  Där får inte kommentarerna innehålla förtal,personliga angrepp eller förolämpningar utan man ska hålla en vänlig och respektfull ton.Då skulle här bli mycket trevligare.


 283. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 1 september, 2010

  Medea.
  Detta är till dig för att du är så gullig. Kram.

  http://www.youtube.com/watch?v=SUaXzMrznwU&feature=related


 284. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 2 september, 2010

  Demba,tusen tack!Var du inne på bloggen och såg Harry Belafonte?Den karlen gör mig knäsvag fortfarande.Vilken röst.


 285. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 2 september, 2010

  Ja Medea det var jag. Jag gillar honom också väldigt mycket.


 286. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 2 september, 2010

  Tänk om Prinsessan Madelaine kunde hitta någon sådan snygging !Nu när hon är till Sydafrika och New york.


 287. Dembarubin.bloggspace.se skriver: 2 september, 2010

  Ja det hade passat bra.


 288. Lisbet skriver: 2 september, 2010

  #294 Helen
  Utmärkt skrivet Helen! Borde skickas direkt till både C-P och Kungen.


 289. Annina skriver: 2 september, 2010

  Sofia är så söt, passar bra till Carl Philip, vadå porr?


 290. Lydia skriver: 2 september, 2010

  #290Schinder aus Helgoland

  Ska du påstå något jag skrivit får det bannemej vara riktig. Jag skrev inte “måste” avstå arvsrätten, utan den makten att bedöma sitter regering och kung på.

  Och sluta påstå att förlovning är bindande när vi nyligt haft en uppbruten förlovning utan konsekvenser. Är det någon som fördummar övriga är det ju du med dina påståenden, men som tur är kan man i närtid se på fakta.


 291. Schinder aus Helgoland skriver: 2 september, 2010

  Lydia.

  Du är så ologisk att Du måste ha en tvillingsyster. En kan inte vara så ologisk.


 292. Schinder aus Helgoland skriver: 2 september, 2010

  Till övriga med logik.

  Förlovning innebär ordagrant: Överenskommelse om giftemål. Kommer kronprinsessa, tronarvingar överens med någon att ingå förlovning, så är det som sagt överenskommelse om giftemål. Denna överenskommelse om giftemål, kan inte ske utan att regeringen ger sitt ja eller nej till giftemål.
  I överenskommelen mellan Jonas och Madeleine, uppstod en så allvarlig störning, att överenskommelsen om giftemål, logiskt skall anses bruten. Reprisalier för detta, vore ologiska för båda parter
  Lydias logik, bygger på att förlovning är något man kan ingå på lördag, bryta på söndag. Skitkul grej, kanske HON anser, men hon kommer aldrig runt allvare i en förlovning: Det är en överenskommelse om giftemål.
  Om denna överenskommelse hålls eller inte, har inte med Madeleines förlovning att göra. Hon ingick en överenskommelse med Jonas om giftemål dem emellan. Regeringen SKALL då säga ja eller nej.

  Om prinsen ingått förlovning med Sofia skall han avgå. Han har brutit mot successionsordningen. Brott mot grundlag, kan inte retroaktivt avskrivas.


 293. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 2 september, 2010

  Detta är åtminstone en lag som skall skrivas om.Omyndigförklara vuxna persone.


 294. Lydia skriver: 2 september, 2010

  #308 Schinder aus Helgoland

  Är ordet logik ett ord du nyss upptäkt eller har du nyligen fått begreppet förklarat för dig, i så fall är det nog någon som lurat dig. Kan du förklara på vilket vis jag är ologisk? Vill egentiligen inte ta denna diskussion med dig då du är väldigt låg. Hur många fakta du än får, envisas du med att kalla en förlovning för någott det inte är inte ens i detta fall. Så lägg ner!


 295. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 3 september, 2010

  I Expressen idag kan man läsa om Sofias bejublade tal på Berns.Hon har ett välgörenhets projekt i Kapstaden.Undrar bara hur en fattig flicka som Sofia kan leda ett sådant verksamhet?Stå där med tårar i ögonen för en publik.Fake kallar jag det.Tror bara att Sofia är ute efter att samla poäng till kungafamiljen.Vem betalar Sofias resor till Sydafrika.De kostar minst bortåt 7.000kr.Sedan ska hon ju bo någonstanns.En flicka med Csn?Nej detta går inte tant Medea på.


 296. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 3 september, 2010

  Project playground!


 297. Anne skriver: 3 september, 2010

  Jag tycker det är hemskt hur denna kvinna (sofia) tänker ta sig in i kungahuset och rentvå sitt tidigare liv genom att starta en hjälporganisation för utsatta barn i Sydafrika. Är det inte att utnyttja dessa barn för sina egna syften. Hjälpverksamheten ska
  hon nu använda som medel för att bli rumsren och blidka svenska folket ,kungligheter och hovet med.En sådan kvinna har ju inte rätt meriter för att gifta in sig i kungahuset och bli representant för Sverige.


 298. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 3 september, 2010

  Anne,du sa det!Jag tycker detsamma.


 299. Emma_H skriver: 3 september, 2010

  instämmer med Anne #314 och Medea!
  snacka om att “Operation Prinsessa” är igång i media! Expressens hela artikel idag ger sken av att eventet igår på Berns handlade om Sofia och hennes projekt.
  ”Nu har Sofia Hellqvist gjort sitt första offentliga framträdande. I torsdags kväll berättade hon inför samlad press och speciellt inbjudna på Berns salonger i Stockholm om sitt välgörenhetsarbete” …”Jag hoppas verkligen att vi kan skapa fler platser där handikappade barn kan få vara kreativa, dansa, skapa och måla, sa Sofia Hellqvist”
  I själva verket var kvällen 2SEPT på Berns Salonger i Make up Stores regi, där de hade skönhetsvisning,presenterade produktnyheten Extreme och sålde produkter till specialpris, om man skall tro deras hemsida.
  Sofias medverkan var EN av programpunkterna


 300. Helena A skriver: 3 september, 2010

  Jag instämmer med er. Även Svenskdam kör med Sofiapropaganda, bla i senaste pappersnumret.


 301. Linnea S skriver: 3 september, 2010

  Har följt era inlägg och instämmer i många. För mig är Sofia en lycksökerska, som genom olika åtgärder nu försöker tvätta rent sin byk. Det senaste framträdandet är otroligt smaklöst. Att påstå att “barn inte får vara barn” i Sydafrika. Det borde Sydafrikanska staten reagera på. Det är en demokrati, ett av världens rikaste länder, i uppbyggnad. Stå tillsammans med Frida och hålla om varandra, gråta över bilder från “Projekt Playgrounds” verksamhet. Titta på bilderna själva, de som visas på deras officiella hemsida. Inget gråta över. Använda Prins C-P för sina/dessa syften, lansera ett läppglans……..!!!!!! Ja, gud vart skall detta sluta! Mycket som borde bli anmält, allt från insamlingar till eget konto….. ja listan kan bli lång. Vad jag inte förstår är att media köper det här konceptet så fullt ut!! Har vi inte längre en granskande journalistkår???


 302. Lisbet skriver: 3 september, 2010

  Sofias krokodiltårar köper inte jag.Hon utnyttjar Kungahuset för att göra reklam för ett mascaramärke.Det här känns verkligen inte bra.
  Sofia tycker att barn skall få leka.Jag säger att barnets viktigaste behov i Afrika är mat och utbildning och grundläggande hälsovård.
  Det är nästan Carola varning på hennes verksamhet. Carola åkte till Haiti med en parfymflaska till sitt fadderbarn.


 303. Lydia skriver: 3 september, 2010

  Ja håller fullständigt med de senaste inläggen, synismen segrar!!!

  Att det inte granskas har jag gett några tänkbara senarier om i inlägg 241. Tror nog attjournaslisterna har en egen agenda.


 304. lime skriver: 3 september, 2010

  Detta är det svenska kungahuset.


 305. Lydia skriver: 3 september, 2010

  #320 lime

  Tydligen!


 306. Elisabet skriver: 3 september, 2010

  Håller med de senaste inläggen. Vad är det att göra reportage efter reportage om? Läsa om dessa ungdomar, som förresten inte är några ungdomar längre, som inte blir vuxna. Flaxar runt på krogar, shoppar o festar. Det är ju bedrövligt. Det värsta är ju att svenskarna betalar. Jag har aldrig varit emot kungahuset tidigare men nu är det inget kungahus längre. Tror sagan snart är all om man inte skärper sig. Blir Sofia kunglig tror jag Bernadotterna kan säga adjö.


 307. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 3 september, 2010

  Hej allihop.Ja och det var detta som jag reagerade tarkt mot.Var prinsen närvarande?Men måtte han få upp ögonen.


 308. Medeachintohs.blogspot.com skriver: 3 september, 2010

  Det ska stå STARKT!
  Hur kan en tjej som Sofia har råd med dessa resor?


 309. Lina skriver: 3 september, 2010

  Har alltid varit for monarki men blir Sofia prinsessa da hoppas jag pa fokomrostning och republik. Da skams jag namligen. Kungahuset representerar Sverige utomlands och det ar redan pinsamt nar man laser i tidningar har i England om hur dels Jonas Bergstrom har varit otrogen till hoger och vanster och gjort kollegor med barn samt hur Sofia hanglat med porrstjarnor, vikt ut sig i tidningar och varit med i den slampigaste dokusapan genom tiderna. Det ger en valdigt negativ bild av oss svenskar om vart kungahus beter sig sa har. Det ser inte bra ut och det maste de snart borja fatta sjalva! Vi fortjanar battre som folk helt enkelt.


 310. Linnea S skriver: 3 september, 2010

  Skrev ett långt och som jag tycker informativt inlägg, men det granskades och togs bort.

  Har inte skrivit här förut, men tydligt att man inte får ifrågasätta någonting kring C-P:s flickvän och hennes välgörenhetsengagemang!

  Har alltit varit en sann royalist, men nu…. nej tack!


 311. Emma skriver: 4 september, 2010

  Dikte -Charli – Sanne
  Tja, ja det var nok ikke her i SD du skulle viderebringe og
  ” lufte” din fanatiske, missionske, religiøse og forvrængede indstilling til alt mellem mand og kvinde.
  For gennemskueligt !!!


 312. karin jonsson skriver: 7 september, 2010

  <Emma_h: Kan man bedöma en kvinna bara genom tidningsskriverier.
  Tydligen är det mycket av det här skvallret som inte är sant, annars skulle väl inte kungen o drottningen bjuda hem henne.
  HUR kunde Jonas Bergström bli så populär????
  Joo, genom sin medfödda elegans!!
  Att man bara kan sitta o skriva negativt om en tjej för att hon plåtats med bikini!
  Det är väl ingen av de skrivande här som hjälpt till med hjälpprojekt i Afrika?


 313. Emma_H skriver: 7 september, 2010

  Apropå ditt senaste inlägg Karin #330… Vänligen attackera inte mig då INGET av mina inlägg har innehållt varken Jonas Bergström, snack om bikinis, eller ifrågasättande av kungaparets beslut att bjuda hem Carl Philips käresta. Jag överlåter åt övriga meddebattörer att svara ditt inlägg. Ha en fortsatt bra dag!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar