Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Walther Sommerlath död – sonens bild avslöjar sanningen

29 okt, 2020, 17:00 
Walther Sommerlath är död. Redan i fredags la sonen Patrick Sommerlath upp en bild som avslöjade sanningen.
Annons
Walter Sommerlaths liv – i bilder!Brand logo
Walter Sommerlaths liv – i bilder!

Walther Sommerlath är död. Han somnade in på fredagskvällen på Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge. Enligt hovet hade 86-åringen varit sjuk en tid.

– Jag och min familj känner stor sorg och saknad efter min bror Walther, sa drottning Silvia i ett officiellt uttalande.

Nu väntar ett tufft sorgearbete för Patrick Sommerlath, Walthers son. Han står väldigt nära sin faster Silvia och de lär funka som ett stöd för varandra framöver.

Walther Sommerlath död – bilden avslöjar sanningen

Patrick Sommerlath, drottning Silvia och Walther Sommerlath.
Patrick Sommerlath och drottning Silvia får stötta varandra i sorgen.

Patrick kom till Sverige som vilsen tonåring när hans föräldrar skildes. Då fanns drottning Silvia där för honom och lät honom växa upp på Drottningholms slott. Han blev som ett extra syskon för kungabarnen, som snabbt tog in honom i gemenskapen.

Annons

Redan på fredagskvällen gav Patrick oss en ledtråd om att han kände sorg. Då ändrade han sin omslagsbild på Facebook till ett foto av ett gravstenskors. I kommentarsfältet skrev Patrick att bilden var tagen på Johanneskyrkans kyrkogård.

I övrigt kommer vi nog inte att få någon längre kommentar från Patrick. Som hovet själva skrev i sitt uttalande:

"Med hänsyn till Walther Sommerlaths familj ber vi media att respektera, och ha förståelse för, att detta är en privat familjeangelägenhet."

Drottningen finns som stöd

De senaste åren har varit tuffa för Patrick. Våren 2019 blev skilsmässan från Maline Sommerlath officiell. Då flyttade Patrick återigen in på Drottningholm, där drottning Silvia välkomnade honom med öppna armar. Patricks tre barn Leopold, 17, och tvillingarna Chloé och Anaïs, 11, bor hos sin pappa varannan vecka.

– Drottningen finns som stöd för sin brorson och hans barn, har hovets informationschef Margareta Thorgren berättat för Svensk Damtidning.

I juni såg Patrick till att han och hans familj stärkte bandet till Sverige ytterligare. Då tog han ett avgörande steg och blev svensk medborgare.

”Tre år av tystnad och sen dök denna ned i brevlådan. Skål” skrev Patrick Sommerlath när bekräftelsen på medborgarskapet kommit.

Annons