Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

William, Kate och Harry hedrade brandoffren

14 dec, 2017, 15:39 
https://image.svenskdam.se/image-5470953?imageId=5470953&width=1320&height=689
Agneta Nisbeth
Minnesceremoni för Grenfell Towers offer.
Annons

Prins William, Kate och prins Harry kom under torsdagen till St Pauls Cathedral tillsammans med prins Charles och Camilla. Anledningen var att man där höll en minnesmässa över offren för höghusbranden i Grenfell Tower för sex månader sedan.

Med i kyrkan var naturligtvis också de drabbade familjerna som överlevt branden, samt en del politiker som premiärminister Theresa May. Sammanlagt var kyrkan fylld med över 1500 gäster, några av dem grät öppet och många bar foton på familjemedlemmar och vänner som avlidit. I den förskräckliga branden i somras dog 71 personer och ytterligare 71 skadades mer eller mindre svårt.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Efter gudstjänsten tog sig de kungliga tid att prata med flera av de drabbade familjerna och man kunde tydligt se hur Kate kämpade med tårarna, även prins Harry och prins William såg ut att påverkas mycket starkt av de överlevandes berättelser. William hade vid ett tidigare tillfälle träffat flera av familjerna.

Foto: IBL och Stella Pictures

Annons