Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Williams ord inför VM-finalen i fotboll – efter kritikstormen mot prinsen

19 aug, 2023, 20:00 

Prins William har fått ta emot stark kritik för sitt beslut om att inte resa till Australien inför VM-finalen i fotboll. Nu uttalar sig prinsen.

Annons
Se härliga klippet! Prins Williams oväntade drag på restaurangen – Kate bryter ihopBrand logo
Se härliga klippet! Prins Williams oväntade drag på restaurangen – Kate bryter ihop

Prins William har alltid varit mycket sportintresserad och är sedan flera år tillbaka ordförande för Englands fotbollsförbund FA.

Därför blev många både chockade och besvikna när de fick höra att prinsen inte kommer befinna sig på läktarna när England möter Spanien i söndagens VM-final.

Den spännande matchen spelas som bekant i Sydney, men William kommer att följa den på tv från Storbritannien.

William har fått kritik för att han inte kommer vara på plats under VM-finalen i Sydney.

Williams ord om VM-finalen i fotboll – efter kritikstormen mot prinsen

Williams beslut om att stanna hemma har resulterat i en rejäl kritikstorm från flera håll.

Annons

– Jag tycker att prinsen av Wales borde vara där! Jag vet att det är långt och jag är säker på att han har familjeåtaganden, men det här är ett unikt ögonblick - det är VM-finalen!, säger tidigare sportminister Gerry Sutcliff till Daily Mail och fortsätter:

– Och inte vilken VM-final som helst: det är trots allt första gången sedan 1966 som ett engelskt lag tar sig till final i ett fotbolls-VM.

William är ordförande för Englands fotbollsförbund.

Även landets premiärminister Rishi Sunak stannar hemma under finalen, och flera menar att båda två hade rest till Australien om det var herr-VM.

Under lördagen publicerade prinsparet en videohälsning till engelska landslaget på Twitter, där även prinsessan Charlotte önskar spelarna stort lycka till.

– Vi vill skicka ett enormt lycka till, vi är så ledsna att vi inte kan vara där, men vi är så stolta över allt ni åstadkommit och de miljontals människor ni inspirerat här och runtom i världen, säger prinsen i klippet.

Annons