Zlatans markering mot kungen och Silvia – har inte dykt upp på 11 månader

18 apr, 2023, 21:04 
Zlatan Ibrahimović har tackat nej till kungaparets erbjudande i snart ett helt år.
Annons
Därför är Helena Seger så hemlig!
Därför är Helena Seger så hemlig!

I samband med Karl-dagen som firas den 28 januari delar kungahuset ut medaljer till svenska idrottare för deras prestationer.

I januari 2022 prisades fotbollsspelarna Zlatan Ibrahimović och Caroline Seger, hoppryttaren Rolf-Göran Bengtsson, den förre ishockeyspelaren Peter Forsberg, orienteraren, skidorienteraren och skidalpinisten Tove Alexandersson samt parasimmaren Maja Reichard med H.M. Konungens medalj för förtjänster för svensk idrott.

Kung Carl XVI Gustaf delar tillsammans med Drottning Silvia ut H.M. Konungens medalj för förtjänster inom svensk idrott på Stockholms slott.
Kungen och Silvia delar personligen ut medaljerna.

Själva medaljförläningsceremonin ägde rum den 4 maj 2022 på Stockholms slott, men Caroline Seger och Zlatan Ibrahimović lös med sin frånvaro.

Annons

– Caroline Seger och Zlatan Ibrahimović hade tyvärr inte möjlighet att närvara i dag med anledning av diverse matcher. De medaljörer som inte har möjlighet att närvara i dag bjuds in att komma vid ett senare tillfälle, förklarade hovet då för Svensk Dam.

Sveriges Zlatan Ibrahimovic under fredagens EM-kvalmatch mellan Sverige och Belgien på Friends Arena.
Zlatan har ännu inte hämtat ut sin medalj.

Zlatans markering mot kungen och drottning Silvia – har inte dykt upp på 11 månader

Idag har snart ett år gått sedan den första medaljceremonin, men fotbollslegenden Zlatan har fortfarande inte hämtat ut sin medalj från kungen och drottning Silvia.

Detta trots att han vid flera tillfällen har varit på plats i Stockholm. Detta väcker förstås en hel del frågor hos många.

Annons

I ett mail till Svensk Damtidning förklarar hovet anledningen bakom detta:

"Zlatan Ibrahimović har inte haft möjlighet att ta emot sin medalj vid en medaljutdelningsceremoni på Kungl. Slottet."

Annons