Artikeln innehåller reklamlänkar

Historien bakom Victorias hyllade skor – ägs av vännen

18 jan, 2019, 19:01 
https://image.svenskdam.se/margaretagotthardsson.jpg.jpg?imageId=5469232&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318
Margareta Gotthardsson
Kronprinsessan Victoria bär ofta svenskt och bidrar till att sprida svenska varumärken. Den senaste favoriten ägs dessutom av två nära vänner!
Annons

Kronprinsessan Victoria har många vänner som ger sig in i mode-branchen. Och självklart bär hon deras märken. Hon syns ju ofta i plagg från H&M (länk till butik), Cos (länk till butik) och & Other Stories, (länk till & Other Stories) tre märken som chefas över av kronprinsessans barndomsvän Karl-Johan Persson. Hon har ofta smycken från Caroline Nilsson, som för några år sedan startade sitt smyckesmärke Kreuger jewellery. Och nu senast har hon börjat bära en klocka från märket Carl Edmond och skor från märket Inuikii (länk till butik), två varumärken som paret Peter Forsberg och Nicole Nordin är delägare i. Två personer som Victoria och Daniel kommit nära på senare år.

Prins Daniel och vännen Peter Forsberg.
Prins Daniel och vännen Peter Forsberg.

Peter Forsberg och prins Daniel blev vänner en tid efter att han blivit prins och började engagera sig i entreprenörskap. De delar inte bara hockey-intresset utan spelar även golf tillsammans. Peter Forsberg har ett handicap på 7,7 medan Daniel ligger på 4,2. Och under de flera timmar långa golfrundorna diskuteras självklart deras olika nya planer och satsningar. Som klockmärket, som vi numera ofta ser på kronprinsessans arm. Eller det hyllade skomärket Inuikii (länk till butik), ett märke som Nicole Nordin och Peter Forsberg gick in i som ägare under 2016, och som kronprinsessan Victoria bar i Sälen tidigare i veckan.

Annons
Kronprinsessan Victoria i skor från Inuikii under resan till Sälen.
Kronprinsessan Victoria i skor från Inuikii under resan till Sälen.

Redan 2016 träffade Vitoria dessutom paret Forsberg Nordin under ett officiellt besök i New York för att få veta mer om skorna, och andra modeföretag med Sverigekoppling. Då hade paret precis gått in i företaget som delägare, efter att det startades år 2012.

Överraskade Victoria

Relationen har därefter utvecklats ännu mer och paret Forsberg har blivit en självklar del i Victorias och Daniels innersta krets. När prins Daniel anordnade en överraskningsfest för kronprinsessan inför hennes 40-årsdag var Peter och Nicole självklara gäster och sågs svischa in genom Haga slotts järngrindar i en svart bil.

Annons
Peter Forsberg och Nicole Nordin på väg till kronprinsessan Victorias överraskningsfest på Haga slott.
Peter Forsberg och Nicole Nordin på väg till kronprinsessan Victorias överraskningsfest på Haga slott.

Men kronprinsessan Victoria är långt från den enda kungligheten som bär sina vänners design. Prinsessan Sofia väljer då och då skor från märket Stinaa J, ett företag som grundades av hennes gamla vän Stina Andersson. Vi har även sett de kungliga barnen i det barnklädesmärket Marie Chantal, ett märke skapat av prinsessan Marie Chantal av exkungahuset Grekland.

Den som sällan bär några kläder skapade av vänner är prinsessan Madeleine, som snarare väljer mycket utländska och internationellt erkända designers.

Här kan du köpa kronprinsessan Victorias skor från märket Inuikii (länk till butik)

vart modell sneaker classic

Skorna finns i flera olika varianter. Köp de svarta skorna här! (länk till butik)

Annons

De finns även i lammskinn, även de helsvarta. Titta närmare eller köp dem här! (länk till butik)

Grå boots Inuikii

Vill du hellre satsa på grå skor i samma modell går de att köpa genom att klicka här! (länk till butik)

Läs mer

Annons