Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

7 största snackisarna från Nobelfesten 2018

10 dec, 2018, 21:28 
AvSaara Olsson
Snackisar Nobelfesten
Kronprinsessan Victoria bar drottning Silvias gamla Nobelklänning och gästerna kommer att bjudas på korv med bröd till vickning. Svensk Damtidning har samlat de största snackisarna från Nobelfesten 2018!
Annons

Årets mest glamourösa fest är i full gång! Vi pratar givetvis om Nobelfesten 2018.

Svensk Damtidning har liverapporterat från starten med fredspriset i Norge och till den årliga Nobelbanketten i Blå hallen, Stockholm. Här kan du följa vår direktrapportering!

Vi har samlat de största snackisarna från Nobelfesten som du inte får missa – allt från Victorias klänning till att det kommer att serveras korv och bröd som vickning.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Kronprinsessan Victorias klänning

Ingen har nog missat att kronprinsessan Victoria bar drottning Silvias gamla Nobelklänning. Nina Ricci har designat klänningen och drottningen bar den på Nobelfesten för 23 år sedan – år 1995. Till klänningen bar kronprinsessan prinsessan Sibyllas diadem samt en briljantbrosch och briljantörhängen. Wow, vad hon glänste i klänningen!

Ordensbandet

Ordensbandet ska man inte bära mot bar hud, men det gjorde kronprinsessan Victoria under kvällens Nobelbankett – något som kronprinsessan även gjorde på Nobelfesten 2014.

Kronprinsessan Victoria i drottning Silvias gamla Nobelklänning

Prinsessan Sofia har designat klänningen själv

Den röda klänningen som prinsessan Sofia bar under Nobelbanketten kommer från Zetterberg couture. Men det är inte allt för prinsessan Sofia har själv varit med och designat den.

Prinsessan Sofia bar en röda klänningen under Nobel 2018

– Ja, prinsessan Sofias klänning kommer från oss. Den är specialgjord för prinsessan Sofia och designad av henne själv tillsammans med Therese Zetterberg, säger Sophie Ohlsson, butikschef vid Zetterberg couture till Svensk Damtidning.

Annons

Nobelmenyn avslöjades

Nobelmenyn är en förseglad hemlighet som ingen får avslöja i förtid. Men med 1 300 gäster i en och samma sal är det svårt att hålla alla hemligheter. Vi vill inte nämna några namn, men vi kan berätta att menyn kom ut i förtid…

Etikettbrottet på Nobelfesten

En av gästerna på Nobelmiddagen var “The Edge”, som är gitarristen i rockbandet U2. På bilder från den pampiga festen ser man gitarristen sitta vid bordet i sin karakteristiska mössa. En huvudbonad en del skulle kalla för vågad – och även ett etikettsbrott.

"The Edge", gitarrist i U2, på Nobelfesten 2018

Korv med bröd

För första gången kommer gästerna på Nobelfesten att bjudas på vickning. Vad blir det till vickning då? Jo, nämligen korv med bröd.

Blommorna

För fjärde året i rad ansvarar Per Benjamin för blomsterdekorationerna i Stadshuset. Per Benjamin vann florist-VM 2002 och har sedan dess varit verksam på den internationella scenen. Liksom för divertissementet är temat för årets blomsterdekorationer i Stadshuset mod och Per Benjamin skapar en modern tolkning av naturen med bladformen i fokus. Han har valt en mängd blad i olika storlekar, former och färger som han blandar med bland annat orkidéer, ranunkler och anemoner för att skapa en spänning och dynamik bladen emellan. San Remo har skänkt blommorna i Stadshuset, liksom blommorna i Konserthuset. Per valde nejlika som huvudblomma till Bankettens utsmyckningar då nejlikan är en av de mest kända blommorna från San Remos odlingar och Pers personliga favorit. I år används ca 25 000 stjälkar, blommor och grönt för att dekorera Stadshuset.

OBS! I en tidigare version av texten uppgavs felaktigt att blommorna längs honnören bestod av plast. Detta var som sagt en felaktig uppgift och är nu korrigerad.   

Plastblommor på Nobelmiddagen 2018

Läs mer:

Bild: IBL, TT

Annons