Alla detaljerna! Så förbereds det inför Nobelfesten

Drottning Silvia på Nobelfesten.
Hur går det till när man förbereder inför årets stora fest – Nobelbanketten? Vi har svaret!
Annons

Nu är det bara tio dagar kvar till årets glammigaste fest! Svensk Damtidnings reporter Ellen Myrgård Lindén har träffat Ulrika Sandström, projektledare för evenemang i Stockholms stadshus, som berättar om alla detaljerna inför den stundade kvällen.

Annons

– Nobelbanketten är ju vårt absolut största evenemang med mest förberedelser och detaljplanering. Golven ska oljas och takkronorna putsas. Vi ska göra stadshuset till sitt absolut finaste såklart, till den 10:e december, berättar Ulrika Sandström, som visar oss runt i den mäktiga Blå hallen (som inte är blå!) och den glittrande Gyllene salen som faktiskt pryds av äkta guld på väggarna.

Gyllene salen.
Dansen äger rum i Gyllene salen.

När gästerna anländer till Stadshuset går de först genom festentrén och hänger av sig kapporna i foajén. Därefter går de direkt in i Blå hallen där middagen serveras. Allra sist kommer kungligheterna och Nobelpristagarna som går längs den vackra balustraden och nerför den stora trappan för att till sist sätta sig vid honnörsbordet.

Annons

Har det skett någon minikatastrof som ni lyckats undanhålla tv-tittarna något år? 

– Det är väl alltid någonting som går lite fel men det tycker jag hör till, så länge det inte är någonting större. Glas krossas och någon liten bricka tappas. Men det mesta brukar faktiskt klaffa.

Se filmklippet nedan!

Läs mer:

Foto: TT

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Alla detaljerna! Så förbereds det inför Nobelfesten”

  1. Bror skriver: 30 november, 2018

    Mycke´ skrik för lite ull, som bonn´ sa när han klippte grisen.


  2. Bettan skriver: 1 december, 2018

    Är det inte pristagarna som skall vara i focus? Verkar blivit ett kungligt mingelparty med inbjuden godkända socitetsvänner.


  3. undrende skriver: 8 december, 2018

    Imponert over hvor pampig Nobelfesten er i Sverige ! Skal ikke vinnerne være i fokus og ikke kongefamilens kjoler ! I Oslo er det en ” enkel ” middag til ære for Fredsprisvinneren med noen få inviterte gjester samt gratis utkonsert for alle med kjære norske artister som opptrer til ære for vinneren og de blir hyllet av det norske folk – skulle ikke tro at disse prisutdelingene foregikk på samme planet !


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar