Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Alla detaljerna! Så förbereds det inför Nobelfesten

30 nov, 2018, 13:00 
Annie-Li Eriksson
Drottning Silvia på Nobelfesten.
Hur går det till när man förbereder inför årets stora fest – Nobelbanketten? Vi har svaret!
Annons

Nu är det bara tio dagar kvar till årets glammigaste fest! Svensk Damtidnings reporter Ellen Myrgård Lindén har träffat Ulrika Sandström, projektledare för evenemang i Stockholms stadshus, som berättar om alla detaljerna inför den stundade kvällen.

– Nobelbanketten är ju vårt absolut största evenemang med mest förberedelser och detaljplanering. Golven ska oljas och takkronorna putsas. Vi ska göra stadshuset till sitt absolut finaste såklart, till den 10:e december, berättar Ulrika Sandström, som visar oss runt i den mäktiga Blå hallen (som inte är blå!) och den glittrande Gyllene salen som faktiskt pryds av äkta guld på väggarna.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Gyllene salen.
Dansen äger rum i Gyllene salen.

När gästerna anländer till Stadshuset går de först genom festentrén och hänger av sig kapporna i foajén. Därefter går de direkt in i Blå hallen där middagen serveras. Allra sist kommer kungligheterna och Nobelpristagarna som går längs den vackra balustraden och nerför den stora trappan för att till sist sätta sig vid honnörsbordet.

Annons

Har det skett någon minikatastrof som ni lyckats undanhålla tv-tittarna något år? 

– Det är väl alltid någonting som går lite fel men det tycker jag hör till, så länge det inte är någonting större. Glas krossas och någon liten bricka tappas. Men det mesta brukar faktiskt klaffa.

Se filmklippet nedan!

Läs mer:

Foto: TT

Annons