Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Bilderna på Sofia och Victoria som Madeleine inte vill se – jobbiga sanningen

12 dec, 2023, 06:00 

Jobbiga bilderna är nu ute för alla.

Annons

Vilka festliga dagar det varit för kungafamiljen! Under söndagen gick den pampiga Nobelbanketten 2023 av stapeln, och på måndagskvällen bjöd kungen in pristagarna till middag på slottet.

Alla var där – utom prinsessan Madeleine. Nu nås hon av jobbiga bilder.

Därför känner du igen Victorias & Silvias klänningar • Sofias bluff med smyckena • Därför nobbar Madeleine Nobel – 3 kungliga snackisar från Nobel 2023!Brand logo
Därför känner du igen Victorias & Silvias klänningar • Sofias bluff med smyckena • Därför nobbar Madeleine Nobel – 3 kungliga snackisar från Nobel 2023!

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofias succé under Nobel 2023

Man kan lugnt säga att prinsessan Sofia och kronprinsessan Victoria stått i fokus de senaste två dagarna. Det är ju något alldeles särskilt med våra prinsessor, och hela världens blickar riktades mot dem under festligheterna.

Annons

Och succén var ett faktum. Både kronprinsessan Victorias lila Nobel-dröm och prinsessan Sofias svarta blåsa hyllades och fick toppbetyg av recensenter.

Kronprinsessan Victoria under Nobelbanketten 2023
Nobel-proffset Victoria minglade flitigt med sina bordsherrar.
Prinsessan Sofia under Nobelbanketten 2023
Mitt emot henne satt prinsessan Sofia.
Annons

På bilderna från banketten och festen på slottet hade prinsessorna breda leenden och njöt av festkvällar med familjen. Men det går inte att blunda för att en viktig person saknas.

Kronprinsessan Victoria under kungens middag på slottet 2023
Victoria under kungens nobelmiddag på slottet under måndagskvällen.

Jobbiga bilderna som prinsessan Madeleine inte vill se

Ja, det gäller ju såklart prinsessan Madeleine. I år kunde hon inte närvara vid Nobelfestligheterna, och förklaringen är avståndet.

Annons

Samtidigt har Madeleine en hemlängtan, och planerar som bekant flytta tillbaka till Sverige efter årsskiftet.

Därför kan det inte vara lätt att se alla bilder på familjen hemma i Stockholm, som hon ju så gärna hade velat vara med. Som tur är, kommer hon hem till jul, och återförenas med sin familj då.

Men Madeleines beslut att nobba Nobel har också väckt starka reaktioner utifrån. Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall tillhör skaran som hade önskat att se henne hemma:

– Var var prinsessan Madeleine på Nobel? Ja, hon var ju inte på festen. Hon var ju inte i Stockholm, nej hon kvar kvar i USA. Om ni frågar mig, vad jag tycker – inte bra, säger Johan T och fortsätter:

– Jag vet att kungen gjorde om vilka som tillhör den kungliga familjen och så vidare, men ändock, prinsessan Madeleine ingår fortfarande i tronföljden. Och då har hon skyldigheter, en sådan skyldighet är att komma hem på årets viktigaste kungliga högtid, Nobel.

Foto: TT

Annons