Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Avslöjandet om Victoria på Nobelfesten – som hände när kamerorna slocknade

11 dec, 2023, 16:00 

Det här hände när kamerorna slockande!

Annons

Wow – vilken fest vi bjöds på igår när Nobelbanketten 2023 gick av stapeln i Blå Hallen. Kungligheterna var bländande vackra, och gästerna hade klätt upp sig till tänderna kvällen till ära.

Dessutom gick hela middagen att följa direkt, i SVT:s sändning.

Men vad hände egentligen när kamerorna slocknade, och gästerna gick vidare in på den hemliga festen?

Det bar gästerna på Nobel 2023!Brand logo
Det bar gästerna på Nobel 2023!

Nobel-firandet fortsätter – kungens middag på slottet ikväll

Ja, man kan inte säga att det hålls tillbaka när Nobelpristagarna firas för sina insatser. En prisutdelning följt av den timslånga middagssittningen var nämligen inte allt.

Ikväll bjuder kungen traditionsenligt in pristagarna till slottet, för en middag med extra allt. Och vi kan förvänta oss att se tre nya showstoppers från kronprinsessan Victoria, drottning Silvia och prinsessan Sofia!

Annons

Möjligheten finns också att kungligheterna satsar på återbruk igen, så kanske får vi se en bekant klänning från förr. Igår valde ju både Silvia och Victoria att återanvända – vilket går rätt i linje med deras miljötänk!

Kronprinsessan Victoria under Nobelmiddagen 2023
Kronprinsessan var på glatt humör!

Det gjorde kronprinsessan Victoria när kamerorna slocknade

Men tillbaka till gårdagen. Pressen fick ju möjlighet att bevaka Nobelbanketten inifrån, och vi fick se allt ifrån Silvias minglande vid middagsbordet till det avgörande momentet när varmrätten skulle serveras till kungen.

Men när gästerna två och två vid kvällens slut tog sig upp för den långa trappan och ut ur Blå Hallen fick vi inte se röken av dem mer. Så vad hände efter den fyra timmar långa middagen? Som bekant var det då dags för "partyt" när gästerna äntligen fick sträcka på benen och dansa loss!

Annons

– Om en stund så blir det dans, det brukar vara ganska bra fart då. Vill man inte dansa, då så kan man göra lite andra grejer, berättade Cecilia Gralde i SVT:s sändning.

– Det är dans, det finns en bar en trappa upp, där man kan ta sig ett glas champange. En vanlig fråga från tittarna är om det är fri bar, men det kan jag informera om att det inte är, konstaterade Gustav Källstrand.

Här får vi också veta vad Victoria gjorde när SVT:s kameror slocknade:

– De dansar inte, utan de har en speciell avdelning av festen en bit in, där de nu kommer ta emot Nobelpristagarna och sen prata en stund.

Foto: TT

Annons