Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Chris O'Neills stora svek – därför väljer han bort Nobelfirandet: ”Egoist”

08 dec, 2022, 05:00 
Chris O'Neill har skippat Nobelfesten flera år i rad.
Annons
7 saker du inte visste om prinsessan MadeleineBrand logo
7 saker du inte visste om prinsessan Madeleine

Chris O'Neill har aldrig riktigt trivts i det kungliga rampljuset. När han tackade nej till prinstiteln gjorde han det tydligt att affärsverksamheten går före kungafamiljen.

I somras valde han exempelvis bort kronprinsessan Victorias födelsedag för att kunna åka hem till Florida och jobba – ett tydligt tecken på var Chris högsta prioriteringar låg.

– Chris försöker vara med på sånt här så mycket som han kan, men nu kan han tyvärr inte vara det eftersom han kommer befinna sig i USA för att arbeta ett par dagar, tyvärr, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Chris O'Neill får hård kritik

Ja, att Chris gärna flyr det kungliga livet och tackar nej till diverse tillställningar är inget nytt.

Annons

Nobelfesten är ett återkommande exempel. Sist Chris var med på festligheterna var 2017 och han har själv varit öppen med att de stora festligheterna inte tilltalar honom.

Att tacka nej till Nobelfirandet har inte fallit alla i smaken. När det för några år sedan stod klart att Chris inte skulle dyka upp fick han hård kritik på sociala medier.

”Dålig stil, tycker jag", skrev en person.

”Jag tycker att han är en stor egoist”, skrev en annan.

Därför saknas Chris och Madeleine

Inte heller i år kommer Chris O'Neill vara i Sverige för att ta del av Nobelfirandet. Även prinsessan Madeleine missar festligheterna, vilket hovet tidigare bekräftat för Svensk Damtidning.

– Det är inte bara i år, utan det har varit så de senaste åren. Prinsessan och hennes familj bor i USA och avståndet är för långt för att resa till Nobelfesten. Den representeras av andra delar av kungafamiljen, sa hovets informationschef Margareta Thorgren.

– Generellt kan man säga att prinsessan Madeleine och herr Chris O’Neill gärna deltar om de i samband med Nobelfesten är i Sverige, eller har någon annan aktivitet i Sverige, men har de inte det är avståndet för långt för att delta.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill
Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill kommer inte delta på Nobelfesten i år.

Foto: TT

Annons