Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Gästens beteende mot Silvia blev Nobelfestens stora snackis: "Skandal!"

Gästens beteende mot Silvia blev Nobelfestens stora snackis: "Skandal!"

Många kunde inte tro sina ögon!

Här är största skandalerna under Nobelbanketten
4:36

Efter reklamen: Här är största skandalerna under Nobelbanketten

(4:36)

Slå på ljud

Årets Nobelfest blev precis lika glamourös och minnesvärd som tidigare år, med vackra klänningar, en fenomenal trerättersmeny och fantastiska pristagare.

Det märktes att många har väntat på festligheterna under pandemin – samtliga gäster såg nämligen oerhört glada och exalterade ut.

Prinsessan Sofia samtalar med Elizabeth BC Diamond, partner till nobelpristagaren Douglas W. Diamond och David WC MacMillan, Nobelpristagare i kemi 2021 under Nobelbanketten i Stadshuset i Stockholm på lördagen.

Prinsessan Sofia, och resten av gästerna i blå hallen, såg ut att ha en fenomenalt trevlig kväll!

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Faktum är att gästerna var så pass upprymda att de inte kunde låta bli att ta upp sina mobiltelefoner för att dokumentera kvällen. Något som Expressens Anna Gullberg avslöjade på söndagen.

Gästerna avslöjade – bröt mot reglerna på Nobelfesten: "Instruerats upprepade gånger om att låta bli"

Gästens beteende mot drottning Silvia blev Nobelfestens stora snackis

Några mindre incidenter skedde under kvällen: Som att prins Daniel råkade krocka med en man, att en kvinna plötsligt reste sig upp mitt under middagen och att kungen bröt mot etiketten genom att hålla i glaset på "fel" sätt.

Nobelpristagaren i fysiologi eller medicin, Svante Pääbo, och kronprinsessan Victoria under Nobelbanketten i Stadshuset i Stockholm på lördagen.

Kronprinsessan Victoria såg ut att ha ett mycket intressant samtal med årets Nobelpristagare i fysiologi eller medicin, Svante Pääbo.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Inga större skandaler, med andra ord. Inte som 1976, när Burton Richter, Nobelpristagaren i fysik, tog sig friheten att smaka på en sås från drottning Silvias tallrik – med sin egen dessertsked!

Detta var Silvias första Nobelfest som drottning, och hon höll sig väldigt lugn och sansad, men händelsen fångades på bild och är en av de stora Nobel-snackisarna än idag!

Nobelbanketten. Drottning Silvia under sin första Nobelfest, med Burton Richter, Nobelpristagaren i fysik 1976

Drottningen blev nog minst sagt förvånad!

Foto: Jan Collsiöö/TT