Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Gästens beteende mot Silvia blev Nobelfestens stora snackis: "Skandal!"

11 dec, 2022, 18:13 

Många kunde inte tro sina ögon!

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Här är största skandalerna under NobelbankettenBrand logo
Här är största skandalerna under Nobelbanketten

Årets Nobelfest blev precis lika glamourös och minnesvärd som tidigare år, med vackra klänningar, en fenomenal trerättersmeny och fantastiska pristagare.

Det märktes att många har väntat på festligheterna under pandemin – samtliga gäster såg nämligen oerhört glada och exalterade ut.

Prinsessan Sofia samtalar med Elizabeth BC Diamond, partner till nobelpristagaren Douglas W. Diamond och David WC MacMillan, Nobelpristagare i kemi 2021 under Nobelbanketten i Stadshuset i Stockholm på lördagen.
Prinsessan Sofia, och resten av gästerna i blå hallen, såg ut att ha en fenomenalt trevlig kväll!

Faktum är att gästerna var så pass upprymda att de inte kunde låta bli att ta upp sina mobiltelefoner för att dokumentera kvällen. Något som Expressens Anna Gullberg avslöjade på söndagen.

Annons

Gästens beteende mot drottning Silvia blev Nobelfestens stora snackis

Några mindre incidenter skedde under kvällen: Som att prins Daniel råkade krocka med en man, att en kvinna plötsligt reste sig upp mitt under middagen och att kungen bröt mot etiketten genom att hålla i glaset på "fel" sätt.

Nobelpristagaren i fysiologi eller medicin, Svante Pääbo, och kronprinsessan Victoria under Nobelbanketten i Stadshuset i Stockholm på lördagen.
Kronprinsessan Victoria såg ut att ha ett mycket intressant samtal med årets Nobelpristagare i fysiologi eller medicin, Svante Pääbo.

Inga större skandaler, med andra ord. Inte som 1976, när Burton Richter, Nobelpristagaren i fysik, tog sig friheten att smaka på en sås från drottning Silvias tallrik – med sin egen dessertsked!

Detta var Silvias första Nobelfest som drottning, och hon höll sig väldigt lugn och sansad, men händelsen fångades på bild och är en av de stora Nobel-snackisarna än idag!

Annons
Nobelbanketten. Drottning Silvia under sin första Nobelfest, med Burton Richter, Nobelpristagaren i fysik 1976
Drottningen blev nog minst sagt förvånad!
Annons