Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Här är bordsplaceringen under Nobel 2018

09 dec, 2018, 11:21 
Margareta
Nu vet vi var kungafamiljen sitter under Nobelbanketten! Här är bordsplaceringen för Nobel 2018!
Annons

Omkring 1 300 gäster. Och alla ska ha en bestämd plats.

Nobelstiftelsen har ett tufft jobb att utföra så här i Nobeltider. De ska skapa bordsplaceringen under Nobelbanketten. Ett digert jobb som tar en mindre evighet att få till! Och allra viktigast är det att få till en bra mix på honnörsbordet. Alla pristagarna måste trivas och samtalen måste flyta. Dessutom måste de finaste gästerna få en kunglighet till bordet – och det är självklart varannan dam, varannan herre som gäller!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Och nu vet vi hur de placerat kungafamiljen och alla pristagarna på honnörsbordet.

Kung Carl Gustaf sitter med Donna Strickland, Nobelpristagare i fysik 2018 på ena sidan och professor Evi Heldin, på den andra.

Kungen satt intill professor Evi Heldin under 2017 års Nobelbankett.
Kungen satt intill professor Evi Heldin under 2017 års Nobelbankett.

Drottning Silvia sitter med Carl-Henrik Heldin, Styrelseordförande Nobelstiftelsen, på sin ena sida och Gérard Mourou, Nobelpristagare i fysik 2018, på den andra.

Annons

Kronprinsessan Victoria fick äran att sitta med George P. Smith, Nobelpristagare i kemi 2018, på sin ena sida och Carl-Henrik Heldin, Styrelseordförande Nobelstiftelsen på den andra.

Prins Daniel placerades med Frances H. Arnold, Professor och Nobelpristagare i kemi 2018 på sin ena sida och precis som kungen sitter han med Donna Strickland,  Nobelpristagare i fysik 2018, på den andra.

Prins Carl Philip kommer precis som kungen att tala med professor Evi Heldin på sin ena sida och Marcelle Mourou, Fru till professor Gérard Mourou, Nobelpristagare i fysik 2018, på den andra.

Prinsessa Sofia fick platsen mellan Gérard Mourou, Nobelpristagare i fysik 2018, och Sir Gregory P. Winter, Nobelpristagare i kemi 2018.

År 2017 verkade Tord Magnuson vara nöjd med sin placering vid bordet under Nobel!
År 2017 verkade Tord Magnuson vara nöjd med sin placering vid bordet under Nobel!

Prinsessan Christina sitter med George P. Smith, Nobelpristagare i kemi 2018, på sin ena sida och Tasuku Honjo, Nobelpristagare i fysiologi eller medicin 2018 på den andra.

Annons

Tord Magnuson sitter med Dr Marina Vaysburd, partner till Sir Gregory P. Winter, Nobelpristagare i kemi 2018, på sin ena sida och professor Caroline Weber, partner till professor Paul M. Romer, Mottagare av Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne 2018 på den andra.

Var politikerna placeras är olika varje år. Ibland får de plats längre ner på bordet, ibland i mitten intill någon kunglighet. Exempelvis har prinsessan Madeleine haft Fredrik Reinfeldt till bordet och kronprinsessan Victoria har suttit intill Göran Persson. I år blev det ju lite knöligare då det just nu är något av ett smärre kaos i den politiska världen. Men både Stefan Löfven och Magdalena Andersson sitter på hönnörsbordet!

Vill du se mer om hur de kungliga fäster tiarorna under Nobel? Se vår video här!

 

Läs mer

Foto TT

Annons