Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Heta ryktet om Victorias nya Nobelklänning – detaljen avslöjar!

03 dec, 2022, 10:00 
Indra Nordemar

Ryktet går om Victorias klänning till Nobelfesten 2022.

Annons
Alla detaljer! Så roddas det inför NobelfestenBrand logo
Alla detaljer! Så roddas det inför Nobelfesten

Kungafamiljen har haft en hektisk vecka. Det har vankats galamiddag, rekordstor festsupé på slottet, kunglig lyxlunch – varvat med tyngre sysslor så som arbete rörande barnrättsfrågor.

Men mycket vila blir det inte för det. Förutom ett fullspäckat schema med jobb nästkommande vecka, väntar även förberedelser inför Nobelfesten som står runt hörnet.

Lördagen den 10 december äger Nobelprisutdelningen rum, följt av Nobelbanketten på kvällen, och på söndagen kungens årliga middag för Nobelpristagarna. Ja en intensiv helg med en hel del ombyten.

Kronprinsessan Victorias Nobelklänning

Kronprinsessan Victoria är inte den som brukar hålla tillbaka när det kommer till Nobel. Ofta stjäl hon showen med sina storartade galaklänningar. Men vad kan det tänkas bli i år? Det finns en detalj som hintar om hennes val.

Silvia Nobel 1995 – Victoria i samma klänning Nobel 2018.

Göran Alfredsson, Lars Wallin, Pär Engsheden, Malin Andrén för By Malina, Jennifer Blom och Selam Fessahaye är alla namn på svenska designers som Victoria burit under den högtidliga helgen. Det ligger nämligen Victoria varmt om hjärtat, att hylla just svenska designers.

Annons

Ett år bar hon till och med H&M vilket blev en stor snackis, då det är inte det mest exklusiva märket. Men strålade gjorde hon ändå, som alltid.

Den svenska Nobeldesignern

Men de som varit mest återkommande för Victoria är Lars Wallin och Pär Engsheden som båda är hennes stora favoriter – mycket pekar därför på att det blir någon av dem som får äran att designa hennes Nobelklänning även i år. Med högsta sannolikhet blir det i alla fall en svensk design.

Utseendet på designen är däremot desto svårare att lista ut på förhand – Victoria har burit allt från rosa och blått till svart och rött, av både mer pompös karaktär till något mer diskret.

Men det återstår helt enkelt att se, vad hon dyker upp i för blåsa denna gång får vi se först på lördag – men vi väntar med spänning!

Foto: TT

Annons